Bojan Zajc je zaskrbljen, saj je moral začeti priprave le s polovico ekipe. Foto: Aleš Fevžer
Bojan Zajc je zaskrbljen, saj je moral začeti priprave le s polovico ekipe. Foto: Aleš Fevžer
Jerry Kuhn
Jerry Kuhn je edini tujec iz lanske ekipe, ki se bo vrnil v Tivoli. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Aleš Mušič
Aleš Mušič bo tudi v prihodnji sezoni, ki se bo začela 13. septembra v Innsbrucku, kapetan zeleno-belih. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hokejisti Olimpije začeli priprave

Ob 9. uri zjutraj so se pod šišenskim hribom za uvodni tek sezone zbrali vratar Aleš Sila, branilci Damjan Dervarič, Žiga Grahut in Boštjan Groznik ter napadalci Andrej Hebar, Gregor Koblar, Aleš Mušič, Ken Ograjenšek, Miha Pesjak, Žiga Pešut, Jure Sotlar, Miha Verlič in Jaka Zdešar.

Ž. Pance se še ni odločil, brat Eric na Češkem
Trenirala sta tudi Anže Ropret in Matevž Erman, ki še nimata pogodbe. Na treningu ni bilo Mateja Hočevarja, Jake Ankersta in Igorja Cvetka, ki se bodo ta teden še pogajali z direktorjem Matjažem Sekljem. Žiga Pance se še ni odločil, kje bo nadaljeval kariero, njegov brat Eric pa se že poti na pripravah češkega ekstraligaša iz Kladna, kjer je na preizkušnji.

Ključni dan bo prihodnja sreda
Izmed tujih hokejistov imata pogodbo le vratar Jerry Kuhn in branilec Pascal Morency (pripotoval bo v torek ali v sredo), ki prihaja na preizkušnjo. Direktor Sekelj še vedno čaka na napovedano sodelovanje z Medveščakom, ki bi posodil nekaj igralcev iz Lige KHL, a zelo mogoče je, da zaradi birokratskih zapletov dogovora ne bo. Dokončna odločitev bo znana 7. avgusta. Prav prihodnjo sredo se bodo zmaji in medvedi pomerili na pripravljalni tekmi v Mariboru.

Veliko časa bodo zapravili na avtocesti
V težkem položaju je trener Bojan Zajc, ki ni bil najboljše volje. Igralci se bodo vsako popoldne z avtomobili vozili na zamudno pot do Maribora in nazaj, saj bo Olimpija na Štajerskem vsaj pol meseca opravljala ledene treninge, ker v Zalogu zaradi okvar na hladilnih napravah avgusta še ne bo ledu.

"Fantje so že sami delali na fizični moči. Delati smo začeli v tednu, ko se napovedujejo vročinski rekordi. Zelo neprijetno je, da ni obljubljenega ledu v Zalogu, treba se bo voziti v Maribor enkrat dnevno. Dopoldne bodo na sporedu suhi treningi, popoldne pa na ledu," je pojasnil Zajc.

"Vsi vemo, da se čaka, kaj se bo zgodilo z Medveščakom, zato ne podpisujemo pogodb z igralci. To se že predolgo vleče, zato nam ni lahko. Nikoli ne bom vedel, natančno na katere igralce bom lahko računal. To ne bo odvisno le od nas. Po navadi smo imeli v tem času že sestavljeno ekipo, letos je pač nimamo. S temi fanti se bomo normalno pripravljali na sezono," je bil nejevoljen Zajc, ki zvečer pričakuje tudi Jerryja Kuhna. Ameriški vratar je poleti zmagal na svetovnem prvenstvu v inline hokeju.

Zajc si želi še dva branilca
"Prvi dve pripravljalni tekmi z Medveščakom bosta velik izziv za vse nas, saj imajo Zagrebčani zdaj popolnoma novo ekipo, ki bo igrala v drugi najmočnejši ligi na svetu. Liga Ebel je vsako leto močnejša, avstrijske ekipe imajo večje finančne zmožnosti in lahko pripeljejo najkvalitetnejše igralce. Nam tega proračun ne dopušča, zato moramo počakati. S prihodom Bolzana to postaja stara alpska liga, ki smo jo igrali v mojih časih. Imajo kar visok proračun in sestavili bodo močno ekipo. V vsakem primeru je bolje, če nastopa 12 ekip," je povedal nekdanji branilec, ki želi okrepitve prav na tem položaju: "Potrebujemo še kakšnega močnejšega branilca, ki bi odigral konkretno okoli gola. Tudi branilec z dobrim pregledom igra na 'power playu' nam še manjka."

Mušič imel ponudbi iz Švedske in Avstrije
Srečali smo tudi kapetana Mušiča. "Po treh mesecih dopusta se je bilo lepo zbrati s fanti na treningu. Dobro je, da že danes začenjamo na ledu. Včasih smo tudi 14 dni trenirali le na suhem," je pojasnil 31-letni napadalec.

"Imel sem ponudbo iz Švedske, pogovarjali smo se tudi z Avstrijci. Odločil sem, da ostanem v Ljubljani, saj vem, da bo minutaža enaka lanski. Poznam način dela, navajen sem na pogoje, lepo je ostati doma," je sklenil kapetan.

Tivoli bo do sredi septembra namenjen košarki
V Tivoliju brnijo stroji v ledeni dvorani, ki počasi dobiva košarkarsko podobo. Hokejisti bodo odigrali osem pripravljalnih tekem, 24. septembra pa bodo prvič zaigrali doma proti Salzburgu. V uvodnih treh tekmah Lige Ebel gostujejo.

Hokejisti Olimpije začeli priprave