Izbor šport

Poudarki

  • Bišćan ponosen na opravljeno delo pri Olimpiji
  • Mandarić stežka sprejel odločitev o menjavi trenerja
Igor Bišćan je na trenerski klopi Olimpije preživel 369 dni. Foto: www.alesfevzer.com
       Ne obžalujem niti enega dne v Ljubljani, bilo mi je prelepo. Kamor koli sem šel, so me spoštovali, tudi jaz sem spoštoval vse. Ne le v klubu, tudi v mestu. Žal to ni zgodba s srečnim koncem, kot so vsi pričakovali, a menim, da smo naredili veliko dobrega – in na to smo lahko zelo ponosni!       
 Igor Bišćan
Nogometaši Olimpije so pod Bišćanovim vodstvom 27. maja osvojili naslov državnega prvaka ... Foto: www.alesfevzer.com
... tri dni pozneje so postali še pokalni zmagovalci, s čimer so osvojili prvo dvojno krono po sezoni 1992/93. Foto: www.alesfevzer.com
       Ko zmaguješ, je vse v najlepšem redu, ko pa izgubljaš, se pa zahteva, da je treba zamenjati vse. Tako je povsod, v vseh klubih. Toda jaz sem tisti, ki vodi Olimpijo in sprejema odločitve. Dokler sem tukaj, bom vedno sprejemal odločitve, ki so po mojem mnenju najboljše za ta klub.       
 Milan Mandarić
Bišćan je na trenerski stolček Olimpije sedel 2. junija lani. V dobrem letu dni je med drugim tudi podrl klubski rekord po številu osvojenih točk v domačem prvenstvu. Foto: Borut Živulović/BoBo

Razočarani Bišćan: Žal to ni zgodba s srečnim koncem

Pogovor z Igorjem Bišćanom in Milanom Mandarićem
6. junij 2018 ob 20:10
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Mislim, da ni potrebe po tem, da povem, kako zalo sem razočaran zaradi tega," je po sporazumni prekinitvi pogodbe s klubom dejal zdaj že nekdanji trener Olimpije Igor Bišćan.

Bišćan, ki je na trenerski stolček ljubljanskega kolektiva sedel lani poleti, je postal prvi trener Olimpije po 13 letih, ki je preživel celotno sezono v prvoligaški konkurenci.

Zagrebčan je zaupanje vodstva kluba in predsednika sicer upravičil, zeleno-bele je popeljal do naslova državnih prvakov, sezono je sklenil še z naslovom pokalnega zmagovalca.

A to ni bilo dovolj, da bi se obdržal na vselej vročem stolčku ljubljanske ekipe. Predsednik Milan Mandarić se je z njim v zadnjih dneh večkrat sešel, naposled je le sprejel odločitev, da Ljubljančani potrebujejo novega trenerja.

V zadnjih dneh smo bili ves čas na preži glede dogajanja v Stožicah, po večurnem čakanju je Bišćana pred mikrofonom v Ljubljani vendarle ujel novinar Televizije Slovenija Anže Bašelj.

Bišćan: Navijači razumejo položaj
Bišćan, ki je Olimpijo vodil na 42 tekmah, na katerih je le štirikrat okusil grenkobo poraza, o podrobnosti sporazumne prekinitve ni želel govoriti, je pa priznal, da je nekoliko razočaran. "Mislim, da ni potrebe po tem, da povem, kako zelo sem razočaran zaradi tega. Zgodba bi se lahko, še posebej po takšni sezoni, kakršna je bila letošnja, razvila tudi drugače. A tako pač je, to je življenje, takšen je trenerski posel," je dejal 40-letnik in nadaljeval: "Ob tem bi izkoristil priložnost, da se zahvalim klubu, ki mi je zaupal pomembno vlogo, čeprav sem bil še precej neizkušen. Zagotovo se klubu ni bilo enostavno odločiti zame. Zahvalil bi se svojim sodelavcem, ki so delovali z mano in pomembno vplivali na naš uspeh. Hvala tudi navijačem, ki so nas vzljubili in pokazali, da razumejo položaj. Dokazali so, da imajo občutek za ljudi, ki so pošteno oddelali svoje delo."

Nogometašem je dolžen do konca življenja
Nekdanji hrvaški reprezentant – za člansko ekipo je zbral 15 nastopov in en zadetek – se je zahvalil tudi medijem. "Ti so bili po mojem mnenju objektivni in velikokrat na strani poštenosti in poštenega dela," je povedal, največje zahvale pa podelil zdaj že nekdanjim varovancem iz zmajevega gnezda. "Seveda pa gre največja zahvala nogometašem. Brez njihovega truda od prvega do zadnjega dne ne bi dosegli tega, kar smo. Rad bi se jim zahvalil za vse, kar so naredili zame in za moje sodelavce. Na neki način sem jim ostal dolžen do konca življenja. Dokazali so, da se s poštenim in trdim delom lahko preživi vse težave, ki so – recimo – standardne za Olimpijo, in sezono konča na najboljši mogoči način. Olimpiji in njeni ekipi želim veliko sreče v boju za Evropo in za naslednjo sezono," je dodal.

Na svoje delo pri Olimpiji je ponosen
Se pa ni želel dotakniti trenutka, ko je začutil slabe vibracije v klubu. "Ne bi bilo pošteno, da se ob vsem dobrem, kar sem naredil, govori o slabih stvareh. To bi v meni povzročilo slabo voljo. Menim, da bi se morali osredotočati na pozitivne stvari, ne pa se vedno znova vračati k stvarem, ljudem, slabim občutkom, ki smo jih doživeli v zadnjem času. Zgodilo se je preveč lepega in pomembnega zame, za vse okoli mene in navijače, da bi nenehno govorili o tem," je priznal in sklenil: "Ne obžalujem niti enega dne v Ljubljani, bilo mi je prelepo. Kamor koli sem šel, so me spoštovali, tudi jaz sem spoštoval vse. Ne le v klubu, tudi v mestu. Žal to ni zgodba s srečnim koncem, kot so vsi pričakovali, a menim, da smo naredili veliko dobrega – in na to smo lahko zelo ponosni!"

Mandarić: Nihče ni večji od kluba
Pred mikrofon smo dobili tudi predsednika Mandarića, ki je poudaril, da odločitev o menjavi trenerja ni bila enostavna. "Toda na dolgi rok sem storil vse za dobrobit kluba in razvoj nogometašev. Razšli smo se sporazumno, na prijateljski, profesionalen in miren način. Igorju se zahvaljujem za vse, kar je dal na poti do letošnjega velikega uspeha," je v uvodu dejal 79-letni podjetnik in nadaljeval: "Nisva se strinjala glede sestavljanja ekipe, v kateri ni bilo mlajših, v klubu vzgojenih nogometašev. Tu se ne bi spuščal v podrobnosti, najpomembneje je, da smo se razšli na športen, profesionalen način. Odločitev, ki sem jo sprejel, je najboljša za klub. Morda je zame najslabša, a vedno sem govoril, da je klub pomembnejši od trenerja, igralcev in predsednika. Zadovoljen sem, da sem to storil."

Predsednik je tisti, ki vodi Olimpijo
Predsednika Olimpije javno mnenje ne skrbi preveč. "Ko zmaguješ, je vse v najlepšem redu, ko pa izgubljaš, se pa zahteva, da je treba zamenjati vse. Tako je povsod, v vseh klubih. Toda jaz sem tisti, ki vodi Olimpijo in sprejema odločitve. Dokler sem tukaj, bom vedno sprejemal odločitve, ki so po mojem mnenju najboljše za ta klub," je poudaril. In katera je zdaj najboljša naslednja odločitev za Olimpijo? "Iščemo trenerja, ki bo prišel v klub in na dolgi rok deloval v dobro kluba. Trenerja, ki goji napadalni, zmagovalni nogomet in razvija mlade slovenske nogometaše, kar je za Olimpijo ključnega pomena," je pojasnil. Kot Bišćanova zamenjava se je v zadnjih dneh največkrat omenjal Slaviša Stojanović, nekdanji selektor slovenske članske izbrane vrste, a o novem imenu Mandarić ni želel preveč govoriti: "Počakajte še malo, ne bo dolgo, ko bo znan novi trener. Pod pritiskom smo, da ga hitro najdemo, saj se bo kmalu začela sezona v evropskih tekmovanjih. Pripeljati moramo tudi nove nogometaše, nekaj jih bo odšlo, nekaj prišlo. A najprej bomo morali poiskati novega trenerja."

Olimpija miren in stabilen klub
Velikokrat se ugiba, koliko časa bo Mandarić ostal v Olimpiji, pred kratkim so se pojavile govorice, da utegne klub prodati slovenskemu podjetniku Jocu Pečečniku. "V Olimpiji sta mir in stabilnost boljša kot kadar koli prej. Vprašanje, ali bo Milan ostal ali odšel, to ni pomembno. Pomembno je, da bo Milan do zadnje ure, ko bo pri Olimpiji, delal vse za dobro tega kluba. Ali bo odšel jutri ali čez pet let, tega ne vem. Vseeno pa sem vedno rekel, da sem zadovoljen s svojim poslanstvom v tem klubu. Ko bo napočil čas za odhod iz kluba, boste zagotovo vi prvi, ki boste izvedeli."

VIDEO
Mandarić: To je bila najboljša odločitev za Olimpijo
VIDEO
Bišćan ponosen na opravljeno delo pri Olimpiji

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
Bivši uporabnik
# 06.06.2018 ob 20:16
Biščan je kralj. Sezono je speljal samo s 4 porazi (v prvenstvu samo z dvema), direktnega konkurenta za naslov pa totalno porazil na vseh frontah in z homogeno in disciplinirano igro osvojil oba državna naslova.
Kaj naj še rečem, kot samo to: kapo dol.
Lesinar
# 06.06.2018 ob 20:25
Iščemo trenerja, ki bo prišel v klub in na dolgi rok deloval v dobro kluba.

Milaneeeeee, koliko je dolg ta rok? 8 mesecev?
Quinlan
# 06.06.2018 ob 20:24
Takšnega trenerja bomo lahko samo še sanjali v Ljubljani. Žalostno. Hvala za vse, Igor!
cricka
# 06.06.2018 ob 20:15
Sramotna odločitev.
Mate1234567890
# 06.06.2018 ob 20:23
Iz leta v leto se čudim potezam v Olimpiji. Prvič po nevem koliko letih dobite dvojno krono, pa se takoj znebite trenerja. Adijo pamet. Pa sem mislil da sem videl že vse, ko so odpustili Pušnika sredi sezone, ko je bil vodilni. Vglavnem, Mandariću se gladko jebe za vaš klub, če mislite drugače ste naivni. Me pa tudi kar malo skrbi za moj Maribor, kako se bo znašel po odhodu Zahovića. Bi znala biti naslednja sezona še bolj zanimiva kot ta.
Txman
# 06.06.2018 ob 20:21
Eeeehhh zalost. Hvala za vse Igor in srecno naprej!
Kunguruj
# 06.06.2018 ob 20:26
Gandolf v enem stavku govori, da niso vključili dovolj mladih slovenskih igralcev iz Olimpije, v drugem stavku pa govori, da morajo pripeljati nove igralce.
true blue mb
# 06.06.2018 ob 20:29
Olimpija je osvojila prvenstvo, ker je Milanič hotel enkrat v življenju bit pogumen. Verjetno zato, ker je hotel enkrat premagati Olimpijo, brez avtobusa. Žal je bila to napačna odločitev.
Clown
# 06.06.2018 ob 20:50
Evo super da je zdaj prost. Zdaj ga pa hitro vzemimo za selektorja repke namesto Kavčiča :D
K_ris
# 06.06.2018 ob 20:51
BIščan je Gospod z veliko začetnico. Res cenim ljudi, ki najprej vidijo in izpostavijo dobre stvari, ne pa da poudarjajo predvsem slabe trenutke.
Hardworker
# 06.06.2018 ob 20:39
Gandolf v enem stavku govori, da niso vključili dovolj mladih slovenskih igralcev iz Olimpije, v drugem stavku pa govori, da morajo pripeljati nove igralce.

On sam osebno je vse mlade olimpijine igralce razkropil po drugih klubih ali pa jih celo odpustil kot neperspektivne. Seveda ni želel čakati par let, da jih potem lahko prodaja naprej.
Nima kaj jamrat. To so njegove napake, ki so plod prevelike požrtnosti po zaslužku od prodaje igralcev. Zdaj pa se je ujel v lastno past, ko je kvaliteta njegovih pripeljanih tujcev tako slaba, da zanje ne bo kaj dosti pokasiral ali pa jih kot sposojene mora vrniti nazaj v matične klube. Največ je zaslužil z igralci, ki jih je dobil ob prevzemu vodenja kluba in ki so bili rezultat grajenja ačimovićeve ekipe. od takrat je Mandarić resda osvojil tri naslove a na ogromno finančno škodo kluba, ki je zdaj nekajkrat višja kot je bila pred njegovim prihodom. On v klub praktično nič ne vlaga ampak samo posoja denar za plače in delovanje.
Od prodaj igralcev pa Olimpija kot športno društvo nima nič. Vse gre v Mandaričev žep.
Zato mi gre pošteno na živce, ko se omenja, da on vlaa v klub in meče denar skozi okno.
Ne meče ga skozi okno ampak ga samo preklada na olimpijin račun in to bo treba nekoč vrniti.
Naj se novinarji pozanimajo, koliko je bila Olimpija zadolžena pred njegovim prihodom, koliko je zaslužila s prodajo igralcev po mandaričevem prihodu in koliko je zadolžena danes. Ptrepričan se, da ne bo znal pojasniti kam je izginil denar od prodaj, ki znašajo vsaj 13 milijonov. S tem denarjem ni poravnal niti procenta olimpijinega starega dolga, ampak ga je še dodatno povečeval z netransparentnim vodenjem in trošenjem na svoje slabe odločitve s pripeljavanjem trenerjev (odškodnine) in nekoristnih igralcev.
Mandarić ni klubu častil iz svojega žepa niti kavice. To si dobro zapomnite. Ona je zanj le vir zaslužkarstva. Služi s prodajo in služi s sposojanjem. Edini ki bo iz tega izvlekel krajši konec bo račun nk Olimpije.
Hardworker
# 06.06.2018 ob 20:51
Apeliram na inšpektorate, da preverijo transparentnost delovanja Mandaričevega podjetja in kakšno škodo/korist to predstavlja za športno društvo nk Olimpija.
Če se je dolg kluba v treh letih početveril, potem to pomeni, da gospod Mandarić klubu dela škodo, ki jo klub ne bo nikoli sposoben poravnati.
Gospod lahko že jutri spakira kufre ali odide v večna lovišta, navijači pa se bodo prebudili v tretji ligi, začudeni, kam je izginil denar od prodaj igralcev.

Trezni in korektni navijač Olimpije.
zanco
# 06.06.2018 ob 20:28
Igor iskrena hvala za vse,srecno v trenerski karieri in cimvec lovorik!!
Za upravo pa ne morem reci nic drugega kot j***** se!! Sramota,da so lastni interesi pred skupnostjo,vsemi navijaci,igralci itd.
Bahami
# 06.06.2018 ob 20:37
Človek osvoji 2 naslova, gospodin Mandarić pa ga nažene, ker mu igra ni bila všeč. To pove o njemu vse, kakšen "gospod" je.
Slaviše, dođi.
Hardworker
# 06.06.2018 ob 22:04
To pismo enega od navijačev, ki je bilo poslano M.M-ju pove vse:

Gospod Mandarić,

v Ljubljani ste doživeli sprejem, kot ga le redki v našem mestu. Sprejeli smo Vas z odprtimi rokami in vas slavili kot odrešenika našega svetega kluba. Vse vaše besede o velikem klubu, največjem v regiji, klubu evropskih standardov, smo požiral s širokim nasmeškom na obrazu. Le kako ne bi? Ob renomeju kot je Vaš, tako poslovnem kot nogometnem, smo bili prepričani, da je Olimpija končno pristala v rokah nekoga, ki mu je mar in ki ve kaj počne.

A že Vaša prva sezona pri nas je bila turbolentna. Podedovali ste ekipo polno potenciala in pod taktirko Marijana Pušnika so se izkazali mladi slovenski nogometaši, nekateri med njimi so danes celo reprezentatni. Igral se je atraktiven in dinamičen nogomet, ki je v izložbo postavil dva kasneje najdražja igralca v zgodovini slovenskega nogometa. Vse to pa kljub vodstvu na prvenstveni lestvici ni bilo dovolj, da ne bi doživeli prvi šok pod vašo komando: menjava trenerja!
Na koncu tiste sezone smo, navkljub vsem napakam, ki ste jih storili Vi in Vaši najožji sodelavci vseeno slavili prvi naslov moderne Olimpije. Tisti naslov, je roko na srce, bolj posledica še slabših odločitev v Mariboru, kot dobrih odločitev v vaših vrstah, a vseeno smo vas slavili in vzklikali vaše ime. V Ljubljani ni bilo človeka, ki Vas ne bi na ulici ustavil in se Vam osebno zahvalil za »kanto«.

Po tem naslovu se je v klubu izmenjalo toliko ljudi, da se jih niti prešteti ne da. Trenerji, vodje mladinskih pogonov, ekonomi, in raznorazni osebni svetovalci, ki so postopoma postajali vedno bolj šarlatanski liki dvomljivega slovesa. V klub so prihajali preplačani tujci, prodajalo se je vse kar je kvalitetnih domačih igralcev in tako je nastala tujska legija, naplavljena iz vseh vetrov, ki jo imamo danes. Mladinska šola ni naredila v tem času nobenega napredka, tudi na infrastrukturnem področju ni bilo niti milimetra premika. Pa sem prepričan, da bi se dalo z denarjem, ki ga prejemata na primer Oduwa in Boateng marsikaj postoriti.

V vsem tem kaosu je Igor Bišćan uspel doseči nepredstavljivo: osvojil je dvojno krono, pred klubom, ki nastopa v Ligi prvakov!

Navijači smo večkrat javno izkazali podporo Bišćanu in to nikakor ne samo zaradi lovorik. Bišćan nas je kupil s svojo načelnostjo in konstantnostjo. Vedel je kako bo prišel do rezultata in tega je se držal tudi notranjim pritiskom navkljub. Ni dovolil, da se Vi in Vaši »svetovalci« vmešavate v strokovno delo in zato smo danes prvaki.

Sedaj pa nov šok, že viden šok: trener, ki je Vam in vsem nam dal več kot bi smeli od njega zahtevati, se mora posloviti. Izgovori pa, da igra ni bila dovolj napadalna in da mladi igralci niso dobili priložnosti, ker so igrali sami tujci. In to od predsednika, ki je lastnoročno v klub pripeljal vse te tujce in od predsednika, ki je odpustil Marijana Pušnika. Vsem nam je jasno, da je za Vaš ranjen ego bolj verjetno krivo neigranje Kobiljarja kot pa Novaka in zato takšno sprenevedanje jemljemo kot žalitev inteligence vseh navijačev Olimpije. To je pljunek v obraz vsem nam ki tam ta klub nekaj pomeni.

V nekem intevjuju ste omenjali de je bila končnica sezone za vas travmatična, za nas pa so travmatične Vaše nerazumne poteze, ki kljubujejo zdravemu razumu in volji navijačev... Hvala, Milan Mandarić, za nekaj takšnega!
Resnično pa se vam zahvaljujem za vaš finančni vložek v klub. Vem, da ni majhen in klub bi brez vas verjetno zaprl vrata v nekaj dneh. Radi poudarjate, da boste vlagali dokler boste zaželjeni in spoštovani, a naj vam povem eno skrivnost: spoštovanja se ne da kupiti z denarjem, treba ga je zaslužiti z dejanji!

Imeli ste naše spoštovanje pa ste ga izgubili. S svojimi dejanji. Ker Vi ne spoštujete nas.

Zelen pozdrav,
navijač Olimpije


Vir: Ekipa.24.si
Ghurka
# 06.06.2018 ob 20:56
gotovi ste v Olimpiji,pa kaki bedak mora bit ta Mandarič.da gre zlato kuro ubit.LP iz MB.
rdečinavijač
# 06.06.2018 ob 21:37
"Iščemo trenerja, ki bo prišel v klub in na dolgi rok deloval v dobro kluba.

Pa koga on zajebava?
7 trenerjev v 3 letih. 30 nakupov in prodaj igralcev v 3 letih. Prvi trener po 13 letih ki je oddelav celo sezono.
zabavljac
# 06.06.2018 ob 21:54
Mandaric uzaljen, ker je trener imel vecji vpliv pri navijacih kot on. Olimpija je imela dalec najboljso obrambo v ligi in s takim nacinom se lahko pride v evropskih pokalih dalec, ne pa z neko hudo vsecno in napadalno igro, ker slovenija nikoli ne bo imela kluba, ki bi bil ma tak nacin sposoben priti v evropska tekmovanja. Tudi maribor se je tja uvrscal predvsem po zaslugi obrambnih sposobnosti, pa to ni kritika ampak realnost. Kdorkoli pride sedaj je to brezveze. Navijaci so komi zacel spet nazaj prhajat, so rabil 1 let, da so se otresl lanske sezone in bedarij mandarica in kaj bo zdej? Se enkrat ista stvar. Bil sem na vseh domacih tekmah olimpije spomladi, pa me enostavno mineva naklonjenost klubu, ker enostavno nimam vec vere, da bo to enkrat resen klub. In se komentar za stajerce, ki ponavlajo tist penal: Sam bi se vprasal kaj je z mojim klubom narobe, da ga klub, ki je tako v razsulem kot je olimpija, skozi celotno sezono preganja in na koncu vzame tisto kar po njihovo pripada mariboru. Hvala igor za igre, za spomine in upam, da se se kdaj vidimo!
cevnik
# 06.06.2018 ob 21:38
Gospod..niti žal besede ni rekel
balrog
# 06.06.2018 ob 21:43
Z vidika kluba, Ljubljane, nogometa, športa, Slovenije in navijačev katastrofalno slaba odločitev, da se zamenja zmagovitega trenerja s šampionsko miselnostjo, ki je v celotni sezoni izgubil le štirikrat. In ta zamenjava se zgodi po najboljši sezoni v desetletjih, pred ključnimi tekmami odločilnimi za zagotovitev evropske jeseni in denarnega sklada Uefe ?? Takega trenerja ne bi zamenjal niti norec. V ozadju pa tudi ne morem, če se še tako trudim, najti ekonomski, poslovni interes. Nogometaši bi si s prebojem v ligo prvakov ali evropsko ligo znatno povišali tudi svojo ceno na nogometnem trgu, pa Olimpija bi, če bi se uvrstila, dobila tudi znatna sredstva iz sklada Uefe.Tako da je ta odločitev s poslovnega vidika zelo slaba. Kot da si Mandarić ne bi želel zaslužka. Zato res ne razumem, kaj je s to potezo, da je zamenjal Bišćana, želel doseči Mandarić. Iz njegovih zmedenih izjav je mogoče razbrati le veliko užaljenost, namesto da bi se veselil DVOJNE krone, prve za Olimpijo v 25 letih, išče dlačico v jajcu velikanskega uspeha. Slabo za nogomet in šport nasploh je to dogajanje z NK Olimpijo. Klub razstaviti na prafaktorje takrat, ko je na vrhuncu, je res pobalinsko početje, za kar bi moral nekdo prevzeti odgovornost. A je res Mandarić alfa in omega in nihče ne more izpodbijati njegovih zelo spornih odločitev ?? Saj Olimpija ni privat firma. Še firma ni. Gre za društvo. Mandarić pa je zgolj predsednik društva, ki je odgovoren Nadzornemu odboru.
rdečinavijač
# 06.06.2018 ob 21:32
Kupuješ tujce, forsiras da igrajo in potem se pritožuje zakaj mladi doma vzgojeni igralci ne dobijo priložnosti. Kdo bi to razumel.
Haribo
# 06.06.2018 ob 21:31
Drži se Igor!
Morgen
# 06.06.2018 ob 20:59
Hardworker je vse napisal.
Respect
Bvbolimpija
# 06.06.2018 ob 20:52
Ja seveda,in Slaviša je ta trener , ki goji napadalen in zmagovit nogomet ja....
slaya
# 06.06.2018 ob 21:08
Ta predsednik živi istih oblakih kot kavčarji. Da boš igral napadalen, zmagovalen nogomet, obenem pa razvijal in močno vklapljal mlade igralce. Pozablja, da Gorica, Celje, Domžale, Maribor,... niso ravno klubi, ki so na župi priplavali. In preskok med kvaliteto igralcev, ki igrajo za Olimpijo in za neke druge klube (ki niso Maribor), ni tak, da jih boš premagoval z napadalno igro in mladimi.

Sanjač, kot naši kavčarji. No, saj zato pa menja trenerje po tekočem traku.
Hardworker
# 06.06.2018 ob 22:01
Mandarić pa je zgolj predsednik društva, ki je odgovoren Nadzornemu odboru.

Zato morajo ustrezni inšpektorati čim prej raziskati njegovo delovanje. Že na daleč je vidno, da so v ozadju neka "mutna posla" na škodo nk Olimpije.
Kako je lahko ta gospod poslovno uspešen, če dolg N.K. OL vseskozi neovirano raste, ob dejstvu, da je ta gospod s prodajo olimpijinih igralcev izposloval preko 13 milijonov. Vse kar zapravi za plače pripeljanih tujih igralcev in plače svoje sumljive ekipe, gre v dolg N.K. OL. Pri tem klub ne dobi nič od prodaje igralcev.
Tak direktor bi lahko bil vsakdo, če bi seveda imel dobre veze, da ga namestijo v upravo.
In to njegovo hlinjenje, da Olimpijo obožuje in da vse počne iz ljubezni do nje, je že prav nesramno, če vemo, da ta ljubezen Olimpijo ogromno košta.
RYAN
# 06.06.2018 ob 21:51
mandarini se gre edino za denar in zaslužek: HVALA ZA VSE IN SPIZDI
Igor E
# 06.06.2018 ob 21:32
MIslim, da "podjetnika" Mandarića čaka podobna usoda kot gospoda Mamića. Samo potem se spomnim, da pri nas ni USKOK-a in neodvisnega sodstva, zato smo raj za mafijo.

Malo preverite kje vse je končal denar od razprodaje igralcev zadnjih treh let in koliko je dejansko davka plačanega.
gospod iskreni
# 06.06.2018 ob 21:32
Se mu vidi da je ze veliko sveta videl. Celo balkan je sel iz njega
mojstermiha
# 07.06.2018 ob 01:07
Med zadnjimi tekmami je prihajalo iz tribun kako Biscan nima pojma,kako lah igra na rezultat, zgubu kompas. Pa ta tip bo se reseno ligo zajebu itd. In pol dvojna krona, Biscan za predsednika!!
Djmo bit mal realni...tisti k mamo radi Olimpijo smo in bomo na stadionu usako tekmo pa magar nm je Milanic trener. Tisti k se slikate za Instagram k je stvar resena, boste strajkal novga trenerja. Dejstvo je, da je trenutno Mandaric sef in nej pac dela kar misli da je najbolje. Tko nm je tud naslove prnesu in tko nam je tud Pusnika odjebu, Vanolija prpelu, Biscana prpelu, Biscana odjebu in se bi lahko nasteval. Za moje pojme je Biscan najbols kar se je zgodil Olimpiji ampak zdj tko je, da je mogu it. Ker mamo radi ta klub smo cirkusa in zalosti ze vajeni, ampak pustmo novmu trenerju da nardi se korak naprej in nas popelje do Evrope. Konec koncev smo mi tisti, ki smo se drl Krona je zabar. Jebi se Krona! Krona je zabar ponovno. Poglejmo se u spegu pa se prasimo a navijamo za Mandarica, za Krono, za Biscana ali za Arisa? Za Olimpijo!!!!
JP3
# 06.06.2018 ob 21:30
Recept za obdržat službo trenerja pri Olimpiji: ne smeš bit prvi!
slamič
# 07.06.2018 ob 17:03
NKBM, Zavarovalnica Maribor, Pivovarna Laško, Občina Maribor to so (bili) več kot deset letni sponzorji NK Maribor. Samo njihovo letno "sponzoriranje" je med 2-3 mio letno.. Res je da je lani to predstavljalo cca samo 30% proračuna. Kaj pa vsa preostala leta? Vse do lani so bile to državne firme. Sedaj dve od teh nista več in zato bo tudi pipca kmalu priprta. Pa tudi Sava Re ni več mariborska in se bo sponzorstvo zmanjšalo.. In če ne bo Evrope, kar je verjetno ne bo več, boste tudi vi boga molili za kakšnega norega Mandariča, ki bo metal denar v jamo.. NK Olimpija že več kot desetletja ne dobi (razen Občine Lj ) tudi eura državnega denarja za razliko od košarke in hokeja...
Kolupaila
# 06.06.2018 ob 23:55
Srbska posla, tukaj ni kaj dodati, še posebej če vemo, kdo pride. Biščan dvojni prvak za nagrado pa se ga naredi za loleka. Sramotna in podla poteza Manđarine.
Jazst2
# 07.06.2018 ob 10:52
@vranek

Malo razuma.vsaka Mandariceva odlocitev se je pokazala za pravilno. Veste, tega, da vlaga denar, odlocitve bi pa sprejemali nogometni analfabeti, NI in ne bo nikolinikjer. Zato se lepo umirite in dajre podporo novemu trenerju. Navijate za klub, ne za trenerja.


Res je, se strinjam s tabo.

kar mene moti, je "ekipa po pisarnah". ne morem razumeti, da se samo mešetarji prerivajo. Vseeno bi pričakoval, da je Mandarič dovolj izkušen, da mešetarje spregleda. ker to, kar se je nabralo okrog njega, spominja na poden od podna. Fitnesarji, z nizkim čelom, mrkim pogledom, ki nimajo kaj povedati drugega, kot to, da se poznajo z njim...

In da smo si na jasnem - zaradi mene so lahko od koderkoli, me niti najmanj ne zanima. Samo da vidim, da delajo strokovno. Ker uspeh na igrišču (dolgoročni, seveda) je odvisen od dela v pisarnah. Bolje rečeno, od dobrega dela služb (pravnik, finančnik, marketing, PR, tehnična organizacija, medicinska služba, vstopnice... itd)

Ampak (toliko pa le poznam zadevo) vem, da so od urejenosti oddaljeni svetlobna leta. Svetlobna!
miha kljajic
# 07.06.2018 ob 07:36
Mi je pa smesno sprenevedanje nekaterih olimpijinih navijacev in obracanje plosce.

Sedaj, ko se je dejansko prvenstvo srecno zasukalo v njihov prid (da ne bo pomote, povsem zasluzeno, a le en gol, bi lahko prvenstvo zapeljal v drugo smer), sedaj vsi hocejo , da biscan ostane.

Se pred tekmo z MB in tudi pozneje, pa bi ga vsi z le redkimi izjemami zagali (ces, nima pojma, koga postavlja v ekipo, ne igrajo dovolj napadalno in lepo...).

Mi je pa pri Mandaricu vsec (ceprav se ne strinjam z njegovimi potezami), da trdno stoji za svojimi odlocitvami. Brezkompromisno, neozirajoc se na jezo GD...
mangrooooo
# 06.06.2018 ob 23:45
Brez dvoma si je Mandarić zabil žebelj v koleno.
Od danes ne bo nič več tako kot je bilo. Vsaj dokler bo Mandarić še tu.

Biščan mu je pobral vso slavo, Srb pa tega ni prenesel. Lahko gre Mandarić iz Srbije, ampak Srbija ne more iz njega.
Hardworker
# 06.06.2018 ob 22:26
MM je pri navijačih OL izgubil ogromno zaupanje. Če to sezono ne bo v ekipi 80% domačih igralcev, ki bodo igrali napadalen nogomet in bili pri tem uspešni, bo izgubil še tisto malo zaupanja kar je ostalo. In te pogoje je postavil kar sam sebi. Upam, da se ne bo opravičeval na dementnost in sklerozo, ker bo zagotovo nadaljeval po istem principu, v upanju, da so navijači, država in mediji naivni.
aktivist
# 06.06.2018 ob 21:04
Neoliberalna logika. Cimvec mladih nogometasev narediti in jih hitro prodati v tujino, da bo velik dotok denarja za Mandarica. Od starejsih on ne more profita, ceprav bi marsikateri lahko bil dober za Olimpijo. Evropska prvenstva pa itak niso tako pomembna za Mandarica. Tukaj sta se Biscan in Mandaric mocno sporekla.
slamič
# 07.06.2018 ob 18:26
True blue: na ta seznam prideš že če daš jurja..brez sarkazma. Od vseh naštetih podjetij je drzavni samo Petrol, pa še njegova pogodba ni omembe vredna..ni 6 mestna številka. Vsi naşteti na seznamu dajejo manj kot (so)dajejo (ali) posamicno mariborski drzavno sponzorji.
boyx
# 07.06.2018 ob 08:50
Srečno Igor.Popil si mi kar nekaj živcev ampak cilj je dosežen in zaslužil bi si oddelati pogodbo do konca.Je kar je zadnji ki si zasluži pljuvanje pa je Mandarić.Tri pokali v treh letih so rezultat izključno njegovega vlaganja.Mesec v Olimpiji stane 700.000 eurov.Od kje mislite da pride?Sponzorji,vstopnice?Haha.In tudi sanje za ligo prvakov so odplavale tako in drugače.Noben ne ve da se je sistem spremenil?Nikoli več se v ligo prvakov ne bo dalo prek bosancev,islandcev in izraelcev tako da kar se tega tiče je igra končana.
Jarik
# 07.06.2018 ob 07:52
Razočarani Bišćan: Žal to ni zgodba s srečnim koncem

Dragi Igore, ne očajavaj. Pa to je Olimpija Bežigrad. To je normalno. Sutra je novi dan i novi klub.
JAKŠA
# 07.06.2018 ob 07:37
Bišča gospod kot trener in človek. Pod pritiskom osvojil dve kante. Pod pritiskom je bil Kapun, skoraj na vsaki tekmi med tremi, ki so prišli v igro, da igrajo domači igralci. Do tukaj vse ok.
Roko na srce igra je bila boječa. Vem, da takšna igra prinese rezultat, toda ko sem hodil na tekme sem na koncu tudi jaz doživel skoraj infarkt.

Če seštejemo pluse in minuse , pridemo na pozitivno nulo. Škarje in platno pa ima na žalost v roki tisti, ki daje denar. Odločitev je padla, upajmo, da bo Olimpija tudi po tej epizodi ostala tam kamor spada. Na vrhu. OLIMPIJA
SpicyWeiner
# 06.06.2018 ob 23:52
sik
Me pa vseeno cudi kot nekoga ki nisem z vsem sezanjen kako in kaj v klubu je, da pristasi Olimpije tako negativno razmisljajo o Mandaricu ki je v bistvu vlozil denar v klub.Vprasanje kaj bi bilo z Olimpiji ce ga ne bi bilo.Kopicenje dolgov, neplacani racuni, stecaj..


Jaz težko verjamem, da je on vložil v Olimpijo neke silne vsote. Edina omembe vredna stvar, katero je uredil, je tisto pokrito igiršče z balonom za bežigradom, pa še tega ima danes že vsak vaški teniški klub. Denar od prodaje igralcev(večino dobrih/vrednih jih je itak imel že ob prihodu) pa tako ali tako ni šel v klub
mile952
# 06.06.2018 ob 23:28
Nihče ni večji od kluba. Razen mene, si je mislil Mandarić, ko je tole izjavil.
Hardworker
# 06.06.2018 ob 23:26
klepar
# 06.06.2018 ob 22:09
Prijavi neprimerno vsebino
A zdaj so pa tudi članki iz Ekipe dobrodošli?


To ni članek Ekipe ampak pismo navijača, poslano na upravo Olimpije, ki ga je objavila oziroma kopirala tudi Ekipa.
Mislim, da je razlika očitna.
zabowski
# 06.06.2018 ob 22:34
Dokler sem tukaj, bom vedno sprejemal odločitve, ki so po mojem mnenju najboljše za ta klub.
Milan Mandarić


Moram rečt, da že komaj prenašam te mandarićeve bedaste floskule. V bistvu jih ne morem več, že prav s prezirom to poslušam ali prebiram...

Če bi on sprejemal 'najboljše odločitve', POTEM DANES NE BI BILI ŠE VEDNO CIRKUS OD KLUBA!!! Tako kot smo to že zadnji 2,5 leti. Nimamo trenerja, nimamo pol ekipe, nimamo nekega karizmatičnega liderja ali v obliki trenerja, ali igralca, ali športnega direktorja, nimamo nekega ful obetavnega mladinca, ma nimamo nič!! Edino kar imamo v izobilju je mandarićevo razsipništvo, ko ima pod pogodbo preko 40 igralcev, od katerih jih potem dejansko igra kakšnih 20 in mandarićevo lapanje, kako on vedno sprejme odločitev, ki je najboljša za klub. No, pa v izobilju je tudi stroškov odškodnin za vse predčasno odstavljene trenerje.

Govorice so, da naj bi Stojanović zahteval 3 letno pogodbo. Če bo Mandarić pristal, me bo to še bolj prepričalo, da nima čistih namenov. Vsi vemo, da bo z novim trenerjem zdržal največ 1 leto verjetno pa pol manj in potem spet izplačal odškodnino (ki je po uzancah pol neoddelanih mesecev iz pogodbe). Težko verjamem, da če bi Mandarić ta svoj 'vložek' dojemal kot dejansko svoj denar, da bi se z njim tako nepremišljeno razmetaval. Sicer nisem ne vem kaj kopal, ampak v treh letih nisem uspel videt nobenega transparentnega izkaza poslovanja nk olimpije in teh palamudarskih mandaričevih firm, s katerimi je v direktnem ali indirektnem poslovnem odnosu. Vse bolj sem prepričan, da vse te minuse olimpije misli na koncu nekomu podvalit (prodat), ali pa nekako spalamudit, da ne bo kazensko kriv in bo klub zapustil v dolgovih.
Mislim da je čas za Eugenijo Carl.

Mislim da je tudi čas, da Mandarić počasi spoka. Njegovo delovanje v Olimpiji me asociira na brcanje mrtvega konja, za katerega upaš, da se bo sčasoma le zbudil. Pa se ne bo, kot tudi olimpija pod mandarićevim vodstvom ne bo nikoli normalen klub, ampak bo vedno samo 3. razredni cirkus.
Bivši uporabnik
# 06.06.2018 ob 21:05
Novinarji so pa tudi bedni, ko MM-ja vseskozi sprašujejo, do kdaj misli voditi Olimpijo.
Naj se raje javijo boljši kandidati, klub naj pa končno začne vračati dolgove in začne delovati samostojno brez sposojanja denarja pri babicah in dedekih, za katerega ne ve kdaj ga bo sposoben vrniti.
Čas bi bil, da razvajeni adolescent končno odraste in postane odgovoren in zrel subjekt.
Danes je pač tako, da ali utoneš ali zaplavaš. Zanašati se na večne pufe, ne gre.
Lesinar
# 06.06.2018 ob 20:24
Igor povedi nas!!!
Zogi
# 07.06.2018 ob 22:41
Še pomniš NoriPlanet iz 2016:

- Mandarić je šef Olimpije in običajno se obenj spotikate ravno vijolčki. Le kaj vam je hudega storil?
-Kaj bi vi naredili, če vam kljub prošnjam in moledovanju nebi neko podjetje želelo vrniti milijonskega dolga? (Koper)
- Mi, ki jo bolj podrobno spremljamo pa vidimo Olimpijo, ki se dviga in se trenutno zadovolji le z naslovi. Mogoče je razpad Olimpije le mokra želja njenih sovražnikov, ki pa se ne bo uresničila.
-Še zaspati ne boste mogli zaradi foušije........ha, ha, ha.. Nimate pojma kaj se dogaja v Olimpiji in kar nekaj na pamet bluzite...
- Mandarić je že v prvi sezoni uredil vse trening terene in priskrbel kvaliteten pripravljalni center v Čatežu. In to še ni konec. Kaj več pa drugič.
-Od kar je Mandarić prevzel vodenje Olimpije, je zelo viden napredek na vseh nivojih.
-Mandarić se ne dela finega. Kjerkoli je deloval so ga poznali kot kulturnega človeka in uglajenega poslovneža, ki nekaj da na bonton in zrelo komunikacijo. Pa ni ti to neotesani mafiozo Popo ali pa kakšen prostaški mariborski Kangler.
--Dokler pa bo Olimpija v upravljanju občinskih političnih nastavljencev, se ji ne piše dobro.

itd

Harworker:
-vsakodnevno proučuje mandarića ni več obremenjenost, ampak obsedenost. Si predstavljate, da bi se mi toliko obremenjevali z zahovićem, hahahah...
-
Wasabi
# 07.06.2018 ob 09:28
A ve kdo resničen razlog, zakaj so ga odpustili, ne pa te floskule?

Ja, Cime je za Prulčana dejal, da zato, ker niso osvojili trojne krone.
Kazalo