Grega Bole (na fotografiji s hčerko na lanski Dirki po Sloveniji) bo spet oblekel dres Vini Fantinija. Foto: Aleš Fevžer
Grega Bole (na fotografiji s hčerko na lanski Dirki po Sloveniji) bo spet oblekel dres Vini Fantinija. Foto: Aleš Fevžer

"V Italijo se rad vračam, tam imam v tujini tudi največ prijateljev. V ekipi sta moja sovrstnika Pierpolo De Negri in Alessandro Bisolti, s katerima se poznam še iz mladinskih let, z Damianom Cunegom sva bila v Lampreju skupaj tri leta. Konec tedna potujem v Bologno na prvi zbor, sezono pa bom predvidoma začel konec januarja v Argentini," nam je povedal 30-letni kolesar iz Begunj, ki se je pravkar vrnil z dopusta v Dubaju.

Z zadnjo sezono je Bole kar zadovoljen, najbolj pa obžaluje zapravljene priložnosti na svetovnem prvenstvu v Richmondu, kjer je imel veliko smole in je cestno dirko končal na 86. mestu. "Sposoben sem bil v cilj priti s skupino, ki je šprintala za drugo mesto. Ne trdim, da bi lahko dobil medaljo, vsekakor pa bi lahko končal med prvo deseterico."

Vini Fantini, v katerem je Bole dirkal že v lanski sezoni, bo verjetno dobil povabilo za nastop na Dirki po Italiji, vendar Bole te dirke nima na seznamu želja, saj mu tritedenske dirke ne ustrezajo najbolj, ampak bi se raje preizkusil na enodnevnih dirkah. Najraje kar na spomladanski klasiki Milano-San Remo.

V letošnji sezoni je Bole dirkal za poljsko ekipo CCC Sprandi Polkowice in slavil zmago na prvi etapi Dirke po Hrvaški.