Polona Batagelj je zmagala v ženski konkurenci. Foto: Aleš Fevžer
Polona Batagelj je zmagala v ženski konkurenci. Foto: Aleš Fevžer
Koren se pripravlja v domačih krajih

Gazvoda je slavil pred lanskim zmagovalcem Klemnom Štimulakom in Blažem Jarcem. Pri ženskah si je majico državne prvakinje prikolesarila Polona Batagelj.

Za Batageljevo sta končali Sara Frece na drugem in Tjaša Rutar na tretjem mestu. Med mlajšimi člani je slavil David Per, drugi je bil Žiga Ručigaj, tretji pa Luka Pibernik.

Peti naslov za Gazvodo
"Pri kronometru nikoli ničesar ne moreš vedeti vnaprej. Imel sem svojo računico pred startom. Vsakič, ko sem nastopil na državnem prvenstvu sem bil nekje pri vrhu. Letos je bila nekoliko močnejša konkurenca, vedel pa sem, da bo težko. Poizkušaš se osredotočiti na svoje delo, ga opraviti na najboljši način. To sem naredil, rezultat je, kakršen je. Vsak kilometer je krizen, od prvega do zadnjega. Treba je porazdeliti moč. Na začetku gre lažje. Vedel sem, da bo zadnja četrtina najtežja. To sem imel v glavi, nekaj moči sem prihranil za povratek. Bil je tudi nekoliko neugoden veter v prsi,"
je po zmagi povedal Gazvoda, član Team Gebruder Weiss-Oberndorfer, ki je bil državni prvak leta 2005, 2006, 2008 in 2010.

Polanc in Mohorič pod zmagovalnim odrom
Na startu sta bila tudi Jan Polanc, član italijanskega Lampreja, ki je za štiri stotinke zgrešil tretje mesto, in Matej Mohorič, svetovni prvak med mlajšimi člani, ki je končal za Polancem. V nedeljo je na sporedu še veliki maraton Franja, na katerem bo nastopil tudi Luka Mezgec, zmagovalec zadnje etape Dirke po Italiji v Trstu.

Foto v spodnji galeriji: David Črmelj

Koren se pripravlja v domačih krajih