Miha Halzer se je veselil prve zmage v svetovnem pokalu. Foto: MMC RTV SLO
Miha Halzer se je veselil prve zmage v svetovnem pokalu. Foto: MMC RTV SLO
Halzer pometel s tekmeci v Novem Mestu

V gorskokolesarskem krosu je pokoril vse tekmece in potrdil uspešne nastope v kvalifikacijah, v katerih je dopoldne prav tako prevladoval.

Po dveh dirkah svetovnega pokala, Halzer je uvodno v Avstraliji izpustil, je belo majico vodilnega oblekel Avstrijec Daniel Federspiel, danes tretji. Tretje mesto si je prikolesaril svetovni prvak, Avstralec Paul van der Ploeg.

Že pred tekmo napovedal zmago
Halzer je bil na dobri poti do zmage še na lanski dirki na Češkem, vendar je v finalu na skalnatem predelu zlomil menjalnik in v cilj prišel peš. Tokrat je začel tako kot lani - najhitrejši je bil v kvalifikacijah, vozil na "polno", ko je bilo treba, moč pa pokazal na vzponu in ciljnem šprintu.

"Odlično se počutim. Malo sem bil pod pritiskom, tudi zaradi izjav, ki jih dajem pred tekmo, ko sem napovedoval zmago. Kdo si je mislil, ta samo naklada. Končno mi je uspelo. Dokazal sem sebi in tistim, ki spremljajo ta šport," je dejal Halzer.

Na klancu je imel surovo moč
V finalu, ko je začelo močno deževati, je najprej iz boja za zmago izpadel Mels. Halzer je kljub malo počasnejšem štartu na vzponu znova pobegnil, v ciljnem sprintu pa potrdil zmago in z visoko dvignjenimi rokami prečkal ciljno črto, tam pa so ga čakali navijači iz Hrastnika.

"Prve pol minute sem šel preveč rezervirano. V klanec sem šel dosti bolje, tam se je dalo narediti nekaj razlike. Tam je odločala surova moč. To je bila tukaj moja prednost," je še dodal dobitnik srebra na svetovnem in evropskem prvenstvu.

Drugi Slovenci precej zaostali
Preostali Slovenci v Novem Mestu niso bili uspešni in so ostali brez izločilnih bojev. Urban Ferenčak je končal na 41. mestu, za 32-erico, ki je nastopila v finalnih vožnjah, je zaostal za sekundo, Rok Skaza je bil 61., Nina Homovec, nekdanja slovenska reprezentantka, ki je v svetovnem pokalu nastopila prvič po težki poškodbi iz leta 2012, pa vožnje ni končala.

Halzer pometel s tekmeci v Novem Mestu