Jonathan Hivert je malce presenetljivo dobil drugo etapo Dirke po Romandiji. Foto: EPA
Jonathan Hivert je malce presenetljivo dobil drugo etapo Dirke po Romandiji. Foto: EPA

Na 149 kilometrov dolgi preizkušnji med Montbeliardom in Moutierjem, ki se je končala z rahlim vzponom, je bil drugi Portugalec Rui Alberto Faria Da Costa (Movistar), tretji pa Španec Luis Leon Sanchez Gil (Rabobank).

Wiggins (Sky) ima skupno še vedno sedem sekund prednosti pred moštvenim kolegom Avstralcem Michaelom Rogersom, tretji pa je Nizozemec Bauke Molema (Rabobank) z devetimi sekundami zaostanka. Simon Špilak (Katjuša), ki ob Janiju Brajkoviču (Astana) zastopa slovenske barve na dirki, je deveti z 12 sekundami zaostanka. Današnjo etapo sta oba Slovenca končala v času zmagovalca, Špilak je bil 46., Brajkovič pa 50.

Ubežnika brez možnosti
Etapo sta sprva začinila Lars Bak in Christian Meier, ki sta pobegnila in si privozila slabe štiri minute prednosti pred glavnino, ampak skupno vodstvo Wigginsa v nobenem trenutku ni bilo ogroženo. Njegovo moštvo je povsem nadzorovalo potek etape in svojega aduta v ključnih trenutkih pripeljalo do želenega položaja. Etapo je na koncu na zadnjem kratkem vzponu dobil Hivert.

"Nisem vedel, kako se konča etapa. Vse, kar sem vedel, je bilo to, da se konča z vzponom. Toda ves čas sem imel v glavi, da moram ob koncu dati še več, to pa me je pripeljalo do zmage," je po etapi povedal Hivert.

2. etapa, 
Montbeliard-Moutier, 149 km:
1. J. HIVERT FRA 3:48:11 2. R. COSTA POR vsi 3. L. L. SANCHEZ ŠPA 4. G. MEERSMAN BEL 5. R. HESJEDAL KAN isti ... 46. S. ŠPILAK SLO 50. J. BRAJKOVIČ SLO čas Skupni vrstni red po dveh etapah: 1. B. WIGGINS VB 8:42:02 2. M. ROGERS AVS +0:07 3. B. MOLLEMA NIZ 0:09 4. S. CLEMENT NIZ isti čas 5. A. TALANSKY ZDA 0:11
... 9. S. ŠPILAK SLO 0:12 29. J. BRAJKOVIČ SLO 0:19