Tanja Žakelj je imela smolo in padla. Foto: Martin Platter
Tanja Žakelj je imela smolo in padla. Foto: Martin Platter
Blaža Klemenčič
Blaža Klemenčič je končala na 11. mestu. Foto: STA

Žakljeva, vodilna v svetovnem pokalu in evropska prvakinja, je boj za najvišja mesta izgubila v zaključku tretjega kroga, ko je napadla tedaj vodilno Poljakinjo Majo Wloszczowsko in na spustu padla. Blaža Klemenčič je bila 11.

Žakljeva kljub padcu zadovoljna
"Moram biti zadovoljna, vseeno sem bila peta, kar je moja najboljša uvrstitev, pa tudi za Slovenijo najboljša uvrstitev na SP. Dobro sem se počutila, užitek je bilo voziti med vodilnimi. Potem sem naredila napako, sama sem bila kriva, malo sem pretiravala. Hotel sem ujeti Majo pred mano, ki je naredila razliko na skalnatem predelu. Tam je bila hitrejša. Spustila sem zavore, bila res hitra na serpentinah, čez rob sem zgrešila linijo, bila prehitra in zgrmela čez krmilo. Tam sem izgubila dragocene sekunde, tudi stik z vodilnimi. V tehnični coni sem se ustavila, da so mi naravnali krmilo," je padec opisala Žakljeva, ki se je hitro pobrala, najprej peš nadaljevala do tehnične cone, nato pa je začela lov za vodilnimi. "Skušala sem nadaljevati dirko. Čim bolj optimalno, osredotočena nase. Od takrat je bila dirka odvisna samo od mene. Šla sem naprej v svojem tempu, na žalost mi ni več uspelo priti do vodilnih. Vseeno sem s končnim rezultatom zadovoljna," je zaključila tekmovalka iz Ledin.

Klemenčič: Imela sem smolo
Klemenčičeva pa je po nastopu povedala: "Z rezultatom nisem zadovoljna, s samo dirko pa sem. Noge sem imela dobre, tehnične dele sem dobro odpeljala. Imela sem smolo, da sem stik z najboljšimi izgubila pri padcu Eve Lechner. Linijo A so zaprli, morala sem okrog, malo za mano pa se je odprla. Tam so mi najboljše ušle in sem izgubila stik s prvo deseterico. S svojo vožnjo pa sem drugače zadovoljna."

Bressetova, olimpijska zmagovalka iz Londona 2012, je bila v ospredju vse od prvega kroga, zlato pa si je prikolesarila v zaključnem delu zadnjega, šestega kroga. Srebro si je prikolesarila Wloszczowska (+0:05), bron pa Švicarka Esther Süss (+1:06). Žakljeva je za zmagovalko zaostala dve minuti in tri sekunde, Klemenčičeva pa štiri minute in 14 sekund.