Aleš Pipan bo prvič sedel na klop Uniona Olimpije. Foto: Aleš Fevžer
Aleš Pipan bo prvič sedel na klop Uniona Olimpije. Foto: Aleš Fevžer
Jani Möderndorfer
Predsednik kluba Jani Möderndorfer (levo)napoveduje, da bo ekipa za novo sezono znana kmalu. Foto: Aleš Fevžer
Aleš Pipan sedel na klop Olimpije

54-letni Pipan je v Sloveniji vodil Maribor, Pivovarno Laško (Zlatorog), Krko, Zagorje in Geoplin Slovan. V tujini je deloval pri Zadru, poljskem Anwilu in nazadnje pri makedonskem MZT Skopje Aerodromu. Z njim je v Ligi ABA zasedel sedmo mesto, hkrati pa osvojil tudi naslova ligaškega in pokalnega prvaka Makedonije. V Skopju so ga želeli zadržati, a se je izkušeni strateg odločil za Stožice.

Pipan: Odločitev ni bila težka
"Zadovoljen sem, saj v zadnjih štirinajstih dneh nisem imel miru. Odločitev ni bila težka. Zakaj Olimpija? Olimpija je velik izziv za vsakega slovenskega trenerja. Bližina doma mi tudi veliko pomeni, saj sem se kar malo naveličal potovanja po naši bivši državi. Ekspresna in konkretna ponudba kluba s strani predsednika in v.d. direktorja me je prepričala. Na hitro sta mi predstavila situacijo in dosegli smo dogovor. Obema bi se rad zahvalil, da sem danes trener Uniona Olimpije. V klubu so me lepo sprejeli, sedaj pa nas čaka ogromno dela," je dejal Pipan, ki je na klopi Ljubljančanov nasledil Mira Alilovića, ki je bil začasni trener po odhodu Saša Filipovskega. Olimpija je v Ligi ABA zasedla osmo mesto, na prvenstvu pa je četrtič zapored lovoriko izgubila proti Krki.

Möderndorfer: Pipan je dobra odločitev za Olimpijo
Predsednik kluba Jani Möderndorfer je pojasnil, zakaj se je vodstvo odločilo za Pipana: "Upravni odbor kluba se je odločil za Aleša Pipana, ki je dolgoletni trener, saj bo oktobra imel že 20 let trenerskih izkušenj. Prepričani smo, da je Aleš Pipan z rezultati, ki jih je dosegel v svoji karieri, pravilna in dobra odločitev za Union Olimpijo. Uprava si je zadala strategijo in želi pripraviti močno ekipo. Čakajo nas izzivi, ki bodo znani v naslednjih tednih. Izpolnjen je še zadnji kriterij, da se začne sestavljati ekipa za sledečo sezono, ki bo znana v relativno kratkem času. Potem bomo lahko govorili tudi o ciljih kluba, ki bodo zagotovo takšni, da bodo upravičili pričakovanja javnosti in vseh ljubiteljev košarke."

Pipan je bil selektor slovenske izbrane vrste med letoma 2005 in 2008, na evropskem prvenstvu v Sloveniji pa bo vodil reprezentanco Makedonije.

Aleš Pipan sedel na klop Olimpije