Foto: Cedevita Olimpija
Foto: Cedevita Olimpija

206 cm visoki Sow je študiral na Univerzi v Santa Barbari, pred tem pa je maturiral na srednji šoli Napa Christian. Z zmaji je podpisal dveletno pogodbo.

Sow je v prejšnji sezoni v Franciji na 32 tekmah v povprečju dosegal 13,8 točke, 5,2 skoka in 1,1 asistence na tekmo. Iz igre je metal 53,8-odstotno, za tri 41,9-odstotno.

V dresu Santa Barbare se njegovo povprečje doseženih točk ni nikoli spustilo pod 12, v zadnji sezoni pa je v povprečju imel 15,6 točke in 8,4 skoka na dvoboj. Že v svoji prvi sezoni na kolidžu je bil uvrščen v drugo peterko All-Big West, enako je nato ponovil tudi v sezoni 2019/20.

Zelo veseli smo, da smo Amadoua uspeli pripeljati v Ljubljano. V minuli sezoni se je Sow prvič preizkusil v Evropi, igral je v Franciji. Gre za zelo dobrega skakalca, ki je sposoben dosegati točke, ima pa visoke ambicije. Sow bo eden od stebrov naše ekipe v prihajajoči sezoni,” je za speltno stran kluba povedal športni direktor ljubljanskega kluba Vlado Ilievski.

Amadou Sow je vsestranski igralec, ki lahko igra na obeh visokih igralnih položajih, obenem pa se vklaplja v našo filozofijo novega cikla delovanja Cedevite Olimpije. Tudi on ima velik potencial, po sezoni, ki jo je preživel v Franciji, pa bo nadaljnje izkušnje v košarki na visoki ravni lahko pridobil z nami v regionalni ligi in Evropskem pokalu. Sow je atletski igralec, to pa je v moderni košarki zelo pomembno,” je povedal trener Zmajev Simone Pianigiani.

Sow se bo v Ljubljani pridružil novincema Justusu Hollatzu in Aleksandru Šaškovu.