Ivan Velić zapušča Krko. Foto: www.alesfevzer.com
Ivan Velić zapušča Krko. Foto: www.alesfevzer.com

Krka ima v Ligi ABA le osem zmag in je v spodnjem delu lestvice, v soboto je izgubila proti Partizanu s 70:75. V drugem delu Pokala Fiba so Novomeščani izgubili proti Kataja Basketu in proti Asvelu prejšnji teden. V sredo Krka gostuje v Izraelu pri Maccabi Rand Medii.

Anzulović dvakrat nosil dres Krke
Anzulović, ki že vrsto let živi v Novem mestu, je kot trener že deloval pri Krki. V sezoni 2011/2012 je kot pomočnik trenerja Nenada Trajkovića in nato Aleksandra Sekulića s Krko osvojil naslov prvaka Lige Telemach. Zatem je za dve leti odšel na Reko, kjer je kot glavni trener zelo uspešno vodil hrvaškega prvoligaša Kvarnerja in se z njim v obeh sezonah uvrstil v ligo za prvaka.

Dvakrat je tudi nosil novomeški dres - prvič v sezonah 2000/2001 in 2001/2002, ko je igral v Suproligi in Evroligi ter se uvrstil v finale Lige ABA, in v sezoni 2004/2005. Znan je kot zelo energičen, delaven in ambiciozen trener. Anzulovićevega pomočnika bo klub izbral v prihodnjih dneh.

43-letni Velić je večino kariere preživel pri Širokem Brijegu, pri katerem je tudi začel trenersko pot in med letoma 2010 in 2012 osvojil tri naslove državnega prvaka BiH-a in dve pokalni lovoriki, pred tremi leti pa je s petim mestom v Ligi ABA dosegel največji uspeh kluba v tem tekmovanju. Nato je prevzel šibeniški Jolly in se prebil v polfinale hrvaškega prvenstva, sredi sezone 2013/14 pa se je vrnil v Široki, s katerim se je v obeh zadnjih prvenstvih BiH-a uvrstil v finale, tam pa premoč priznal Igokei.