Sani Bečirović gre po stopinjah svojega očeta Memija. Foto: Oliver Kolenič
Sani Bečirović gre po stopinjah svojega očeta Memija. Foto: Oliver Kolenič

"Zapira se eno veliko poglavje v mojem življenju. To življenje sem poznal do včeraj. Dejansko čutim hkrati žalost in pa veselje zaradi novega izziva. To je bilo pač moje življenje in identificiral sem se z besedo kot igralec. Zdaj se bom moral drugače. Vesel sem, da se je ponudila priložnost, ki je ne morem izpustiti iz rok. Biti pomočnik njemu in biti v klubu, kjer sem dosegel največje igralske uspehe ne doleti vsakogar. Upam, da se bom v mojem delu znašel tako dobro kot v igralskem. Verjamem, da se bomo v Panathinaikosu veselili takšnih uspehov kot sem se jih veselil kot igralec," je povedal 34-letni Bečirović, ki tako stopa po poteh svojega očeta Memija, nekdanjega selektorja Slovenije.

Bečirović je kot igralec v Grčiji preživel dve sezoni (2006/07, 2007/08) in s Panathinaikosom tudi osvojil naslov evropskega prvaka. Zadnjo sezono je igral v italijanski drugi ligi, nazadnje za Piacentino, s katero se je razšel marca.

Za slovensko reprezentanco je igral od leta 1998 in nastopil na dveh svetovni prvenstvih (2006 in 2010) ter na treh evropskih prvenstvih (1999, 2001 in 2005).

Đorđević je bil trener Bečiroviću v sezoni 2011/12, ko je vodil Benetton iz Trevisa. Trenerski štab Panathinaikosa se bo sestal na začetku julija, Bečirovića pa čaka veliko dela, saj se bo Đorđević do sredine septembra ukvarjal predvsem z reprezentanco Srbije, ki jo bo vodil na letošnjem evropskem prvenstvu.