Andre Igoudala je kljub drugačnim napovedim izbral Golden State. Foto: Reuters
Andre Igoudala je kljub drugačnim napovedim izbral Golden State. Foto: Reuters
J. J. Redick
J. J. Redick se iz Los Angelesa seli v Philadelphio. Foto: EPA

33-letni obrambni specialist in eden od izjemno pomembnih členov Bojevnikov, ki je bil prost igralec, bo podpisal triletno pogodbo vredno 48 milijonov dolarjev. Igoudala je imel številne ponudbe, med drugim tudi Houstona in San Antonia, a se je po pogovorih odločil, da ostane v Oaklandu. Zdaj je že jasno, da bodo prvaki v naslednji sezoni igrali praktično z nespremenjeno zasedbo. Dolgoročno pogodbo mora podpisati še Kevin Durant, kar pa je le vprašanje časa.

Philadelphia ima končno ekipo
Velik met je uspel tudi Philadelphii, ki je v svoje vrste zvabila ostrostrelca LA Clippersov JJ Redicka. Tudi 33-letni branilec, ki je lani v povprečju dosegal po 15 točk na tekmo, je imel številne snubce, vendar se je na koncu odločil za 23 milijonov dolarjev vredno enoletno pogodbo s 76-ersi. Philadelphia bo imela v naslednjih sezonah izjemno obetavno ekipo z dvema prvima izboroma nabora Benom Simmonsom (lani ni igral) in Markellom Fultzom, odličnim centrom Joelom Embiidom, drugim novincem sezone Dariom Šarićem, veteranom Reddickom in krilnim centrom Robertom Covingtonom. Za nameček iz Bostona za 11 milijonov dolarjev prihaja Amir Johnson.

Tucker pristal med Raketami
Houston je po prihodu Chrisa Paula svojo ekipo okrepil z obrambnim specialistom PJ Tuckerjem, ki je zavrnil bogatejšo ponudbo dosedanjega kluba Toronta in podpisal z Raketami za 32 milijonov za štiri leta. Houston je Tuckerja privabil takoj, ko je propadla priložnost za prihod Igoudale.

Calderon zamenjava za Irvinga
Cleveland je podpisal enoletno pogodbo s španskim organizatorjem igre Josejem Calderonom, ki bo zamenjava s klopi za Kyriea Irvinga.

Ingles ostaja, kaj pa Hayward?
V Utahu ostaja Joe Ingles, ki bo podpisal štiriletno pogodbo za 52 milijonov dolarjev. Glavno vprašanje v Utahu je, ali bo ostal prvi zvezdnik ekipe Gordon Hayward. Ostrostrelec Utah Jazza je prost igralec in je že bil na pogovorih v Miamiju. V nedeljo odhaja v Boston, v ponedeljek pa ga čakajo še v Utahu.