Chris Booker je v Ligi ABA za Malcolmom Armsteadom drugi strelec Krke. V povprečju dosega skoraj 12 točk na tekmo. V Ligi Telemach prispeva skoraj po 13 točk na srečanje in je prvi strelec slovenskih prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Chris Booker je v Ligi ABA za Malcolmom Armsteadom drugi strelec Krke. V povprečju dosega skoraj 12 točk na tekmo. V Ligi Telemach prispeva skoraj po 13 točk na srečanje in je prvi strelec slovenskih prvakov. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija je moj drugi dom. Zadnja leta ves čas igram tukaj. Vse skupaj že pet let, profesionalno pa košarko igram 11 let. Torej je Slovenija zares moj drugi dom. Dolgo sem že tu, dobro se počutim in v Sloveniji se imam zares lepo.

Chris Booker
Chris Booker
Chris Booker je skupaj z Nebojšo Joksimovićem in Jasminom Hukićem najstarejši v ekipi in eden izmed vodij novomeškega moštva. Ob teh treh med glavne nosilce sodi še Malcolm Armstead. Foto: www.alesfevzer.com

drugi strelec Novomeščanov v Ligi ABA in prvi v državnem prvenstvu.

Zanimiva je letošnja pot slovenskih prvakov. Predstave Krke so polne vzponov in padcev, od izvrstnih tekem, kakršna je bila proti Crveni zvezdi, do porazov v Ligi Telemach, kjer je slovenske prvake letos premagalo že šest ekip. Toda v državnem prvenstvu Krka ne igra vedno v popolni postavi, tudi sicer pa ima v zadnjem obdobju novomeško moštvo precej težav s poškodbami.

Novomeščani zdaj že navajeni težav
Tako je zadnjo tekmo proti Zvezdi Krka odigrala le s sedmimi košarkarji. "Zdaj niti ni več tako težko, saj imamo s tem težave že vso sezono. Ves čas nas spremljajo poškodbe in vsakič kdo manjka. Pred nekaj tedni sem bil jaz bolan. Tudi Hukić in Armstead sta imela težave, nazadnje sta manjkala Lapornik in Mulalić. S tem se bojujemo že vso sezono in držimo skupaj kot ekipa ter ne glede na vse poskušamo vsako tekmo dobiti," je povedal Booker.

Prvi so Novomeščani v Ligi ABA na kolena spravili Crveno zvezdo, eden izmed glavnih junakov pa je bil tudi Booker, ki je bil z 18 točkami drugi strelec tekme: "To je bila velika zmaga za nas. Potrebovali smo nekaj takega za dvig samozavesti, kajti predtem se nismo ravno izkazali v državnem prvenstvu. Za nami je bil hud poraz proti Zlatorogu. Skušali smo pozabiti na ta poraz in se osredotočili na Zvezdo. Če želimo biti uspešni, se moramo lotiti tekme za tekmo. Vesel sem, kako smo se lotili tekme proti Zvezdi. Zadovoljen sem s pristopom, s katerim smo prišli na igrišče, in z načinom igre, saj smo igrali kot prava ekipa. Vsak je dal pomemben delež in odigral dobro."

Ponosni na zmago proti najboljši ekipi
Pred veliko zmago proti Zvezdi je Krka klonila pred Zlatorogom, za odmevnim uspehom pa je morala priznati premoč Portorožu. Vseeno je Džikićeva vrsta na zanesljivi poti v Ligo za prvaka, kjer gre potem od začetka. Tako je pomembnejše jadransko tekmovanje, kjer so Dolenjci slavili že na petih tekmah zapored: "Zelo sem vesel naših rezultatov in igre, ki jo kažemo na zadnjih tekmah Lige ABA. Zdaj smo premagali najboljšo ekipo v ligi, na kar moramo biti ponosni. Nadaljevati moramo v takem ritmu in do konca rednega dela odigrati z enako osredotočenostjo ter pristopom, kot smo proti Crveni zvezdi."

Krka in Olimpija imata enak izkupiček 11 zmag in desetih porazov in se potegujeta za peto oziroma šesto mesto, položaja, ki še neposredno vodita v evropska tekmovanja: "To je zdaj cilj in bi bila ta uvrstitev tudi velik dosežek, a treba je iti tekmo za tekmo. Pred nami je nekaj zahtevnih obračunov. Zdaj nas čaka Mega Vizura, ki bo dobro pripravljena na nas in bo po porazu v zadnjem krogu naredila vse, da znova zmaga."

Poseben odnos z Džikićem
Prihodnji teden se bodo po Evropi delile pokalne lovorike. Krka je glede na zadnje predstave v regionalnem tekmovanju prvi favorit Pokala Spar, ki ga je lani osvojila prvič. V Laškem bo veliko odvisno tudi od igre 33-letnega ameriškega košarkarja: "Upam, da bomo na pokalu že zdravi in ne bo več toliko igralcev odsotnih. Če bomo popolni, imamo dobre možnosti, da ubranimo naslov."

"Dobro se počutim. Z Džikićem že dolgo sodelujeva. Vem, da zaupa vame in v moje sposobnosti. Poskušam na najboljši način pomagati ekipi in v tej smeri naredim vse, kar je v moji moči," o svoji formi pravi 208 centimetrov visoki Booker, ki se je odlično ujel z Džiletom, s katerim zdaj uspešno sodelujeta pri Krki, predtem pa sta bila skupaj tudi pri Olimpiji: "Najin odnos je nekaj posebnega. Začelo se je že pri Olimpiji in potem se je nadaljevalo tu v Novem mestu. Zelo ga cenim, obenem pa sva skupaj tudi ogromno osvojila – pokal Eurochallenge, trikrat sva bila skupaj slovenska prvaka in dvakrat sva skupaj igrala na Final Fouru Lige ABA. Nedvomno je ta odnos nekaj posebnega."

POKAL SPAR
ZAKLJUČNI TURNIR, LAŠKO, četrtfinale

Sreda, 18. februarja, ob 17.30:
UNION OLIMPIJA - SLOVAN

Ob 20.00:
ZLATOROG - ŠENČUR GGD

Četrtek, 19. februarja, ob 18.30:
HELIOS SUNS - TAJFUN

Ob 20.45:
KOLPA ČRNOMELJ - KRKA

Slovenija je moj drugi dom. Zadnja leta ves čas igram tukaj. Vse skupaj že pet let, profesionalno pa košarko igram 11 let. Torej je Slovenija zares moj drugi dom. Dolgo sem že tu, dobro se počutim in v Sloveniji se imam zares lepo.

Chris Booker