Po zapisu priznanega košarkarskega novinarja ESPN-ja Marca Steina si je Dragićev menedžer prizadeval za odslovitev, tako da bi se lahko Zoran nemoteno vrnil v Evropo, najbrž v Španijo. Foto: AP
Po zapisu priznanega košarkarskega novinarja ESPN-ja Marca Steina si je Dragićev menedžer prizadeval za odslovitev, tako da bi se lahko Zoran nemoteno vrnil v Evropo, najbrž v Španijo. Foto: AP

Kot se je napovedovalo že ob menjavi na relaciji Miami - Boston, Zoran Dragić tako ne bo nadaljeval svoje severnoameriške kariere pri slovitih Keltih. Boston ga je odslovil oz. dal na tako imenovan waivers. Zdaj je vprašanje, ali obstaja v NBA-ju zanj zanimanje in ali bo kakšen klub vseeno ponudil priložnost Ljubljančanu.

V nasprotnem primeru čaka mlajšega brata Gorana Dragića vrnitev v Evropo, najverjetneje v Španijo, kjer se je tudi najbolj uveljavil in bi lahko bil nosilec igre, kar je po pisanju v ZDA tudi velika želja Slovenca.

Kljub slovitemu bratu pomanjkanje priložnosti
Brata Dragić sta preteklo sezono začela pri Phoenixu, nato pa februarja skupaj prestopila v Miami. Medtem ko je starejši Goran takoj prevzel eno vodilnih vlog v floridski ekipi, pa mlajši Zoran ni dobil veliko priložnosti za igro in je nazadnje zaigral v razvojni ligi za ekipo Sioux Falls. Njegovo povprečje na 16 tekmah v Ligi NBA, ki jih je preteklo sezono odigral za Phoenix in Miami, je znašalo le 1,8 točke na tekmo, s povprečno minutažo 4,7 minute na tekmo.

Odhod iz Miamija zaradi zmanjšanja stroškov
Boston je Miamiju, prejšnjemu delodajalcu Zorana Dragića in njegovega starejšega brata Gorana, ki je z Miami Heat podpisal petletno pogodbo v vrednosti 90 milijonov dolarjev, v zamenjavo za Zorana prepustil tudi drugi izbor na naboru leta 2020. Ob tem je Vročica Keltom že izplačala 1,6 milijona dolarjev, kolikor bi znašala plača Zorana Dragića v novi sezoni, z menjavo pa je Miami predvsem zmanjšal breme zaradi luksuznega davka, ki ga je moral plačevati zaradi prekoračitve proračuna za plače.

Bo izbral novi klub že pred Zagrebom?
Zoran Dragić je sicer trenutno vpet v priprave za letošnje evropsko prvenstvo, selektor Jure Zdovc ga je povabil na pripravljalni turnir v Rigi. Slovenija bo prvi del EuroBasketa 2015 igrala v Zagrebu, kjer jo v prvi polovici septembra čakajo tekme z Nizozemsko, Grčijo, Hrvaško, Makedonijo in Gruzijo. Pred tedni je Zoki odigral, in to zelo vidno, tudi poletno ligo v ZDA, a to očitno ni bilo dovolj za novo priložnost v Ligi NBA, zato pa mu zagotovo ne bo manjkalo ponudb v Evropi, kjer je zadnji dve sezoni uspešno preigral pri Unicaji Malagi.