Košarka
Slovenska košarkarska reprezentanca
Slovenska košarkarska reprezentanca je v Carigradu osvojila zlato medaljo na evropskem prvenstvu. Foto: EPA
       Imamo sprejeta pravila, ki za vse športe enakovredno določajo višino izplačila nagrade za dosežen športni uspeh. Po teh pravilih je nagrada za zlato medaljo na evropskem prvenstvu v košarki 17.080 evrov. Glede na izjemen uspeh je vlada s posebnim sklepom Košarkarski zvezi Slovenije namenila za nagrade še dodatnih 50.000 evrov.       
 Miro Cerar
"Vsekakor je malo žalostno, da se Košarkarska zveza Slovenije ni dogovorila z vlado in obljubljenega denarja še vedno ni," je zadevo komentiral kapetan Slovenije na EP-ju Goran Dragić. Foto: www.alesfevzer.com
       Povsem jasno sem povedal, da dodatnih sredstev za nagrade ne morem obljubiti, da pa lahko pri pristojnih ministrstvih preverim, če smo glede tega izkoristili vse pravne okvirje in finančne zmožnosti. Prav tako sem zagotovil, da bomo v prihodnjem mandatu naredili vse, da bo spremenjena zakonodaja, ki bo znala bolje nagraditi dosežke vseh vrhunskih športnih rezultatov.       
 Miro Cerar

Dodaj v

Cerar košarkarjem: Nagrada je bila namenjena vam, verjamem, da ste jo že prejeli

Evropskim prvakom bistveno manj kot drugemu in tretjemu z EP-ja
10. april 2018 ob 18:56
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Evropski prvaki v košarki še vedno čakajo na izplačilo denarne nagrade in izpolnitev obljube premierja Mira Cerarja, da bo spremenil zakonodajo za nagrajevanje vrhunskih dosežkov športnikov, tako da bi bil eden največjih uspehov v slovenski športni zgodovini primerno poplačan.

Cerar se je odzval na zapise v medijih, da država ni znala primerno nagraditi zlate kolajne na EP-ju 2017. Ponovil je, da je država povišala nagrado za dosežek z izrednim dodatkom in da je na sestanku s predstavniki KZS-ja obljubil spremembo zakonodaje za nagrajevanje vrhunskih športnikov.

"Zavedam se, da so športni uspehi uspešen promotor države ter da je šport pomemben gradnik zdravja celotne družbe. S tem namenom imamo sprejeta pravila, ki za vse športe enakovredno določajo višino izplačila nagrade za dosežen športni uspeh. Po teh pravilih je nagrada za zlato medaljo na evropskem prvenstvu v košarki 17.080 evrov. Glede na izjemen uspeh je vlada s posebnim sklepom Košarkarski zvezi Slovenije namenila za nagrade še dodatnih 50.000 evrov," je zapisal Cerar.

Košarkarji želijo primerno nagrado
Košarkarji, ki so osvojili srebro in bron, so bili bistveno bolje nagrajeni od Slovencev. Španci so za bron prejeli po 30.000 evrov, Srbi za srebro 20.000 evrov, varovanci Igorja Kokoškova pa za zlato po obdavčitvi le še po 4.187. Košarkarji in zveza so zato na premierja naslovili novo zahtevo, da država primerno nagradi naslov evropskih prvakov.

Vlada je ta sredstva na račun KZS-ja nakazala že 12. oktobra lani. "Glede na to, da je bila nagrada namenjena vam, verjamem, da ste jo že prejeli," je še zapisal Cerar, ki se je decembra lani srečal tudi s predstavniki KZS-ja in se z njimi pogovarjal o povečanju nagrade, ki so jo zahtevali košarkarji.

"Takrat sem povsem jasno povedal, da dodatnih sredstev za nagrade ne morem obljubiti, da pa lahko pri pristojnih ministrstvih preverim, če smo glede tega izkoristili vse pravne okvirje in finančne zmožnosti. Prav tako sem zagotovil, da bomo v prihodnjem mandatu naredili vse, da bo spremenjena zakonodaja, ki bo znala bolje nagraditi dosežke vseh vrhunskih športnih rezultatov."

Čast izkazali z Bloudkovim priznanjem
Odnos do košarkarjev je Slovenija po Cerarjevem mnenju pokazala tudi s podelitvijo Bloudkovih priznanj za vrhunski športni dosežek. "To priznanje ni le velika čast, ampak tudi zagotovilo, da bo lahko vsak član moške košarkarske reprezentance, ko bo izpolnil pogoje za upokojitev, upravičen do izplačila pokojnine. Danes bi tako vsak dobil vsaj 1.500 evrov mesečne pokojnine. S tem smo kot družba pokazali, da cenimo vaš prispevek še dolgo po tem, ko zbledi lesk prejetih medalj. Namesto višjega enkratnega zneska, ki bi ga športniki prejeli v najbolj produktivnem obdobju svojega življenja, smo na ta način poskrbeli za dostojno starost za čas, ko se bodo iztekle klubske in sponzorske pogodbe. Verjamem, da bo v jeseni življenja ta nagrada cenjena bolj kot sedaj."

Ob tem premier poudarja, da je bila vlada športu zelo naklonjena. Trenutno je v državni upravi zaposlenih 117 športnikov, povečala pa so se tudi finančna sredstva, namenjena športu, in to kar za 70 odstotkov. "Sredstva, namenjena za slovenski šport, znašajo v tem letu, skupaj z evropskimi, več kot 30 milijonov evrov. Samo Košarkarska zveza Slovenije bo v letu 2018 tako s strani države prejela kar 20 odstotkov več sredstev kot lani," je še zapisal.

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
anomiselu
# 10.04.2018 ob 19:35
Kasperman, to pot Cerar nič ne joka. Samo povedal je dejstva, ki so bila včeraj (namerno) zamolčana. Bodimo pošteni in ne kritizirajmo na pamet vsevprek !
miss_theory
# 10.04.2018 ob 19:47
Ne razumem tega spora. Vsaj 1500 evrov pokojnine na mesec je več kot so dobili Srbi in Francozi skupaj. Povprečna življenjska doba se daljša, tovrstno pokojnino pa lahko koristi tudi vdova.

V glavnem, kdor z malim ni zadovoljen, velikega ni vreden. Vsekakor nismo Luksemburg z veliko vrečo denarja.
tomazj
# 10.04.2018 ob 19:27
Mislim, da se država do košarkarjev, kar korektno obnaša. Ok, morda bi lahko dobili kakšnega tisočaka več. Sem pa včeraj gledal g. Slaka, kako je napadal vladi in Zagorca, kako je zagovarjal KZS mi je bilo pa kar malo slabo od tega, kako moramo slovenci vsako stvar zaplesti in iz nje narediti afero.
Acinho
# 10.04.2018 ob 19:51
Zagorac in podobni asi, so ne krivi ne dolzni dobili penzion 1500€ do konca zivljenja in to po koncu kariere ki v sportu traja kakih 25/30 let manj kot pri navadnih smrtnikih.

Velika velika vecina ljudi, ki posteno oddela 40 let in pusti svojo mladost in zdravje o taksnih penzijah lahko samo sanja, tudi polovico tega lahko samo sanjajo, zato bodimo malce realni.

Kar se pa tice denimo nagrade Srbom, pa s tega vidika vsekakor lepo od njihove vlade, ampak poglejte komentarje obicajne raje, ki dela za 300€ in se postavite v njihovo kozo. Bi bilo vam kul, da drzava daje taksne zneske medtem ko ogromen delez naroda zivotari? Tako kot vsaka ima tudi ta zgodba dve plati.
drf2006
# 10.04.2018 ob 19:38
za Dimca, Zagorca in Rebca bo verjetno ta pokojnina rešitev za življenje po košarki...lepa poteza glede tega
TML
# 10.04.2018 ob 20:01
...tako bom dejal. Če so fantje igrali samo za nas in za Slovenijo, naslednjič več ne rabijo igrati. Igrali so zase, za nas in za Slovenijo. In za svoja prizadevanja in uspehe so dobili mnogo. Dobili so zlato, dobili so športno nesmrtnost, dobili so boljše izhodišče za višje in donosnejše pogodbe, dobili so nekaj denarja kot nagrado in dobili so zavidljive pokojnine. Fantje, če se samo preko denarja zrcali naše navdušenje nad vašimi predstavami, potem ste me pa tokrat prekleto razočarali. Vsi imate profesionalne pogodbe, za moje razumevanje so denarji, ki se plačujejo v profesionalnem športu nekatere vsaj nekaj deset krat precenjene. Svoje principe pa si dajte potešiti v kakšni nematerialni zadevi. Nenazadnje so storili nekaj, kar bo v športu večina Slovencev le sanjala, dobili pa so temu primerno nekaj, kar bo lahko večina Slovencev v svojem življenju le sanjala. In dajmo se zavedati, da nismo Španija, nismo Francija, ampak smo Slovenija. Tokrat žal z vsem nisem na strani športnikov.
RokoSan
# 10.04.2018 ob 19:55
Prepelič se mi je kar malce zameril s tem obračunavanjem na družbenih omrežjih. Pa vem, da nisem edini. Škoda, da se je spustil na ta nivo, bilo je povsem brez potrebe... Tako jamrajo, pa jim je lepše kot 99% ljudi na svetu, a se tega ne zavedajo. Žal. Cerarju pa čestitke za pravilno in logično potezo.
Heisenberg
# 10.04.2018 ob 19:43
Prepeliču ni bilo prav nič treba te drame na Twitterju. S tem si ravno ne pridobiva simpatij.
drak
# 10.04.2018 ob 19:49
Penzije pa več kot je povprečna plača.. res jim je hudo telim košarkarjem
Lemniskata
# 10.04.2018 ob 20:09
Pa še to. Razumem, da ni vseh 12 košarkarjev na nivoju Luke Dončiča in Gorana Dragiča in da nimajo bajnih pogodb, samo sedaj naknadno zahtevati nek denar, ki kao ni bil izplačan (čeprav sedaj vidimo da je bil), se mi zdi neprimerno. Najbolj smešni so pa argumenti nekaterih košarkarjev, češ imamo denar za vojsko nimamo pa za šport. Ko nekdo v tej državi nekaj zahteva, se vedno sklicuje na neke druge zgodbe o tem, kako drugi dobivajo denar on pa ne in da to ni fer. Nagrade so zakonsko predpisane, ali so dovolj visoke, lahko debatiramo, vendar trenutno pač take so in to je potrebno spoštovati.
Lesinar
# 10.04.2018 ob 19:30
Pis ljubav bok!
taubi
# 10.04.2018 ob 19:26
Kaj pa vrhunski strokovnjaki ki so zaslužni za gospodarsko rast in delovna mesta? A njih se pa pokrade?
VanDame
# 10.04.2018 ob 20:23
Slovenija. Kraj, kjer je potrebno vse lepo uničiti. Tudi takšno pravljico, kot je naslov evropskih prvakov v košarki. Neverjetno, res. Sicer pa ne vem kaj je kriv Cerar. Dragi košarkarji, vlada je dala denar. Obrnite se raje na Nesterovića.
čarli23
# 10.04.2018 ob 20:27
Ključno vprašanje je, in z njim se noben ne ukvarja, zakaj KZS 7 mesecev zadržuje denar namenjen košarkarjem. Dali bi jim denar in se potem pogajali z vlado o dodatku. Ne pa jok in stok po 7 mesecih sedenja(ali zapravljanja) denarja.

Drugače pa komentar iz Srbskega B92: Ne, niste vi dobili manje, nego su oni(Srbi) dobili previse.
Mike1825
# 10.04.2018 ob 20:53
Sej vse druge še razumem ampak, ko Dragič komentira mi gre pa na smeh. Človek s plačo nad 10 mil evrov tuki joka za tistih par jurjev... Cmerar jim je lepo povedu, da je vlada izpolnila kar je obljubila, plus da so jim še penzije zrihtal. Vrjamem, da je nekaterim košarkašem težko razumet, da je za navadne državljane 1500 evrov na mesec veliko...
Bivši uporabnik
# 10.04.2018 ob 20:16
sem na cerarjevi strani, se pokojnine so dobili. lepo, naj bodo veseli..
TML
# 10.04.2018 ob 20:17
...problem je predvsem ta, da imajo športniki prepogosto občutek, da so najbolj cenjena delavna sila na svetu, preprosto pa se ne zavedajo, da enostavno skrbijo za preganjanje dolgčasa med svetovljani. Zaradi kapitala, ki se "lepi" na množice imajo njihove usluge nerazložljivo visoko ceno, glede na to, da v svojem bistvu ne gre za neposredno "reševanje" življenj ali katerakoli druga "dobra dela", ki neposredno vplivajo na obstoj sveta. Morejo se zavedati, da se bo tudi brez njih Svet vrtel in ljudje živeli, vendar nekoliko drugače. S tem ne mislim oporekati pozitivnim učinkom njihovega truda in dela in posrednim učinkom k lepšemu in polnejšemu življenju modernih svetovljanov 21. stoletja, vendar to pa na trenutke postaja že pretirano in neokusno. Vsi v en glas poudarjajo, da se odrekajo za nas. Odrekajo se v prvi vrsti in predvsem zaradi sebe, svojih karier in svojih uspehov.
Sibid
# 10.04.2018 ob 21:10
Zvito so izpostavili enkratno nagrado, pozabili pa na bistvo, da so tudi s pomočjo države praktično preskrbljeni do konca svojih dni, razen Randolpha seveda.
1500€ penzije na mesec pa bo veliko več, kot so prejeli njihovi tekmeci.
bleeeee
# 10.04.2018 ob 21:30
A košarkarji sploh vejo, da so dobili zelo dostojno penzijo, ali pa se jim zdi to brezveze?
psihorok
# 10.04.2018 ob 20:14
Nekeateri ste malo ste narobe razumeli napisano:1500€ garantirane pokojnine kosarkarji dobijo ko izpolnejo pogoje za upokojitev, kar pa ni po koncu kariere pac pa po zakonodaji starostno oz glede na delovno dobo. Vseeno pa se mi zdi to povsem lepa nagrada, saj bodimo iskreni ce bi imeli vsi zagotovljeno taksno pa tudi manjso pokojnino bi bolj z veseljem placevali prispevke, sploh ce se taznesek pri pokojnini pozna kot bonus kot pri kosarkasih.
Sibid
# 10.04.2018 ob 22:04
Najbolj boli pa to, kako vedno z nespretnim poročanjem medijev in s še bolj nespretno reakcijo politikov ter slabo komunikacijo KZSja v tej državi uspejo uničit nekaj fantastičnega, lepega, nepozabnega...

Podoben projekt je uspel komiteju z zastavonošo na OI!

Sposobnost kar veje iz funkcionarjev.
Tomaz Gorec
# 10.04.2018 ob 21:18
Vsi košarkarji so polni denarja,.... pa nekaj jokajo,...
Lahko bi ta denar, ki ga dobijo od države, dali v dobrodelne namene.
Kar se mene tiče, jih je lahko sram! To je tako, kot bi jaz jokal, da mio država ni dala 10 evrov.
la.sonrisa
# 10.04.2018 ob 20:33
dobro, nagrade bi res lahko ble mogoče malo višje, glede na to, kaj so dobili Srbi in Španci (pa očitno tudi tam ni šlo brez jeze med navadnim folkom, kot je nekdo tu že omenil) - ampak tista penzija se mi zdi pa lepa gesta in res je, zdaj tega ne znajo cenit, nekoč pa bodo in to še kako. ne bodo oni vedno taki hudi asi kot so zdaj (razen mogoče Gogi in Luka, ki te penzije verjetno ne bosta rabla) - pa sej so eni tud v boljše klube prestopli, a niso? torej so bili tudi po tej plati že nagrajeni
Lemniskata
# 10.04.2018 ob 20:04
Nagrada je povsem korektna in mislim, da je država tu svoje naredila. Res je, da so se športniki za 90 dni odrekli družinam in prostemu času. 67000 Eur bruto je dovolj denarja in če se to porazdeli med 12 košarkarjev, mislim, da je to dovolj za 3 mesece dela + dodatek k pokojnini, ki ni tako nizek, tako da ne razumem, kaj se košarkarji tako pritožujejo.

Problem jaz vidim v tem, da je Cerar v evforiji teh zmag obljubil denar, ki ga verjetno niti ne more kar tako izplačati, ker je stvar zakonsko omejena in premier pač tukaj ne more kar deliti denarja.
hexen
# 10.04.2018 ob 22:22
Ah, pa že raje vzamem 1500 eur penzije kot pa 50.000 enkratne nagrade...
kapljač
# 10.04.2018 ob 21:51
Slovenci ne cenijo , če si do njih "predober". Radi imajo da s e jih "Žiga žaga". Cerar je za 50 tisoč evrov dvignil do sedaj veljavno pravilo , pa spet ni dovolj? Omogočil je , da bo vsak prejel vsaj 1500 evrov pokojnine. Pa spet ni dovolj? Se strinjam! trebal je pustiti, kar je do sedaj veljalo in so podpirale vs e politične stranke in vlade pred njim .
Ples
# 10.04.2018 ob 21:33
Dončič pa bolj slabo razume?
mihamiha23
# 11.04.2018 ob 08:53
zoper fake news in se je naredila drama pri nas.kzs ima torej že pol leta denar na svojem računu in ga ne da košarkašem,.mediji pa po cerarju.
zato pa smo kjer smo
RTzabava
# 10.04.2018 ob 22:19
Sramota kako so požrešni, zelo so me razočarali, čeprav so si večina na račun reprezentance dobro prodal in povečal igralni čas.
Semin
# 10.04.2018 ob 22:12
no raso,kje je denar??
primos
# 10.04.2018 ob 21:41
Jih ne razumem. Vsak od njih je vedel koliko bo dobil ce se udelezi priorav in EP. So imeli dnevnice in vse ostalo jasno povedano.

Ce se jim je zdelo premalo, bi takrat to javno povedali in se odpovedali reprezentanci.

Zdaj pa se samo sramotijo
TML
# 10.04.2018 ob 20:25
Olli,
mogoče boš sam skusil, kako žalostno je življenje, ko ugotoviš, da si celo življenje živel in pridno delal, navijal in plačeval karte, se zavzemal za to in ono, in sedaj na pol "crknjen" živiš pozno jesen svojega življenja za 400 eurov in ne za ,,,+1500 eurov in vse samo zato, ker ti ni uspelo nikoli v življenju postati svetovni prvak v IGRI Z ŽOGO! Pa dobro družba, kaj nam pa je????
generusus
# 10.04.2018 ob 22:18
Moje načelno mnenje je, da ekipa katerekoli države v katemkoli športu, ki postane prvak (kontinentalni, svetovni), ni upravičena katerekoli večje denarne nagrade, ampak zgolj simbolične. Praktično vsi športniki so plačani v svojih matičnih klubih in osvojitev prvenstva je za njihove klubske ambicije brezplačna reklama. Klubski šport je že tako ali tako toksično obremenjen z denarjem, zato bi morala vsaj športna prvenstva držav ostati čim bolj denarno agnostična.
Kla_Man
# 10.04.2018 ob 21:58
Bravo Miro Cerar, še enkrat dokaz koga je potrebno ponovno voliti jeseni.
SMERŠ
# 10.04.2018 ob 20:56
nesterovič jih je lepo nategnil, krivdo pa zvrnil na vlado haha. lopov.

s tem cmerjenjem za še več denarja so se navijačem lepo zamerili.
Binder Dandet
# 10.04.2018 ob 20:50
To s penzijami pa nisem vedel. Pohvale za ta del.
vremenko
# 10.04.2018 ob 20:47
Tukaj povsem podpiram Cerarja, košarkarji s Prepeličem na čelu so se mi pa prav priskutili. Sram naj vas bo.
heristalski166
# 10.04.2018 ob 20:00
to je pa še nekaj bolj podlega kot razpisi na ministrstvu za gospodarstvo, k de nimajo tile pozerji že polnih riti
jankoP
# 10.04.2018 ob 22:14
Nagrada je kakšna je, mislim da bi bla kaka judo reprezentanca zelo zadovoljna s tako nagrado, posebej še z penzionom. Ni Cerarjev in naš problem, če nekateri košarkaši tolk zaslužijo na dan, naj da, ampak država temu ne rabi sledit.
TML
# 10.04.2018 ob 22:03
lukace5,
naj te razočaram, zaenkrat sem tisti srečnež, ki podobne težave nimam. Kaj pa je en košarkaš več kot človek. Razen tega, da izkorišča svoj talent za radosti drugih.
Plavica1
# 10.04.2018 ob 22:39
A je to resnica, kar berem, da če je reprezentanca prejela Blovdkovo priznanje, bodo VSI imeli 1500 evrov pokojnine? To je tako, kot delavec z 2843,00€ neto plače v 30 letih dela. In koliko je takih Bloudkovih priznanj podeljenih? Ne vidim pa nobenega zakona, ki bi zahteval, da slovenski profesionalni športniki vlagajo v slovensko gospodarstvo vsaj delež od zaslužka v profesionalnem obdobju.
mladi portugizac
# 10.04.2018 ob 22:05
Navijal za njih na Finskem in v Istanbulu ... ampak tole je pa podn od podna od košarkarjev! Pa da jih ni sram!??!
kapljač
# 10.04.2018 ob 23:29
Glede na to, da se oče Luke Dončiča kandidira na listi Desus, predvidevam, da se gre Lukec očiju za politično oporo. Luka "mani se tog posla" ! Tam maš košarko , ali pa se pejt politike še ti. Boš takoj v parlamentu, sam tam sedet bo drugače, kot na parketu. Foter Dončič, pa kot večina "glumcev" konča tam, kjer pojma nima, kaj bi tam počel.
4-4-2
# 10.04.2018 ob 23:06
Torej napad Kahla preko svojega vojaka Doncic seniorja le ni uspel? Joj joj Desus pateticni ste
poharc
# 10.04.2018 ob 22:23
Kako danes pravijo tistim v Sloveniji, ki imajo 1500 EUR in več penzije. To so tisti, ki nikoli niso delali in jim večina pravi, da imajo privilegirane penzije. A so tud košarkarji med njimi? Delavci prav gotovo ne.
super_balotelli
# 10.04.2018 ob 20:40
Kaj pa je Prepelic napisu?
Mirko Tipka
# 11.04.2018 ob 08:17
Španci so za bron prejeli po 30.000 evrov, Srbi za srebro 20.000 evrov, varovanci Igorja Kokoškova pa za zlato po obdavčitvi le še po 4.187.

Kako se spet izkrivlja resnica. Prvi dve sta bruto, tretja je neto. Vse 3 številke na isti imenovalec, pa potem povej novico.
happy schimetzky
# 11.04.2018 ob 08:03
Mene pa najbolj čudi, da nagrade ne podeli že fiba, ki organizira prvenstvo. Vedno sem mislil, da so neke nagrade predpisane, potem pa državne zveze še nekaj dodatno obljubijo svojim ekipam pred začetkom.

Tukaj je po moje bolj problem v tem, da je edina nagrada ravno ta od matične države, kar je žalostno za organizacijo, kot je fiba in žalostno od organizatorjev/gostiteljev prvenstva. Še na tekmah smučarskih skakalcev dobi zmagovalec 10k...

Glede košarkašev me najbolj moti to, da se je vedelo kakšne so nagrade in da so te nagrade povečali za štirikratnik in še vedno niso zadovoljni. OK, nagrada je res smešno nizka, ampak glede na gospodarsko stanje v državi je to pač to.
Za bloudkovo nagrado pa verjetno niso vedeli, ali pa še predobro vedo, da ta penzija ne pomeni dodatnih 1500€ ampak le razlika do 1500€, če imajo nižjio pokojnino, kar bodo verjetno vsi, ki plačujejo davke v sloveniji tudi presegli tako, da od blodkove nagrade ne bodo imeli nič.
Na pou Slovenc
# 11.04.2018 ob 07:30
Hehehe Slovenija od kot lepote tvoje...... A ni še vceraj vecina pluvala na veliko Cerarja, košarkaši pa da si zaslužijo vecje nagrade,dans pa ravno obratno:) Da ne bo pomote sej se strinjam z vecino, ampak taka velika sprememba mislenja cez noc.... uuffff.... Je pa res da tu vmes kzs rada meša govno. Sicer mi pa še vedno odmevajo tragicne besede nasih košarkasev v pismu naslovljenih Cerarju:"Za vas smo postavili naše kariere v klubih na kocko, nasi otroci so bili brez očetov...... Slisi se skoraj,kot da so bli v vojni, v nek težki bitki za živlenje, a ni igranje košarke uzitek, nekaj kar radi pocnejo in konec koncev igranje za reprezentancose mi zdi najboljsa reklama za njihove nadaljne kariere, ravno to jim omogoca boljsi kljub, posledično boljsa pogodba!
Mundus
# 10.04.2018 ob 22:22
V enem letu penzije torej vsak žogar dobi 18.000 EUR, ne glede na to, ali je že milijonar. In to prispevamo vsi državljani... Hm, drago nas je stala ta septembrska zabava.
Kazalo