George Karl se ni uspel dogovoriti za podaljšanje sodelovanja, a ima že veliko ponudb ostalih klubov v Ligi NBA. Foto: EPA
George Karl se ni uspel dogovoriti za podaljšanje sodelovanja, a ima že veliko ponudb ostalih klubov v Ligi NBA. Foto: EPA

62-letni Karl je imel z Nuggetsi sklenjeno pogodbo tudi še za sezono 2013/14, a se je vodstvo kluba odločilo za predčasno prekinitev, čeprav si je trener želel podaljšati sodelovanje. Karl, ki je leta 1996 Seattle popeljal v finale Lige NBA, je v letošnji sezoni nanizal zelo dobre izide v rednem delu. Denver je dobil 23 tekem zapored v Pepsi Centru (38:3 na domačem parketu v rednem delu sezone).

V 1. krogu končnice so Nuggetsi izpadli proti Golden Statu z 2:4 v zmagah. Karl je bil trener Denverja od januarja 2005, skupaj je zbral 423 zmag in 257 porazov, v končnici je precej manj uspešen (21 zmag in kar 39 porazov). Leta 2009 se je z Nuggetsi prebil vse do finala Zahoda, kjer so bili boljši kasnejši prvaki LA Lakersi s 4:2 v zmagah. Dvakrat je prebolel tudi raka, leta 2010 se je vrnil po kemoterapiji, precej je shujšal in postal še bolj priljubljen pri navijačih.
V Denverju se bodo v naslednjih dneh pogovarjali z uspešnim trenerjem Memphisa Lionelom Hollinsom, Karla pa si želi veliko klubov (Memphis, LA Clippers, Toronto).