Foto: TV Slovenija/Barbara Štor
Foto: TV Slovenija/Barbara Štor

Igrišče v Laškem je četrto takšne vrste, in sicer pametno igrišče, ki združuje šport, izobraževanje in zabavo. Opremljeno je z informacijskimi tablami, namenjeno pa rekreaciji in organizirani vadbi mlajših košarkarjev. "Da lahko uživajo na zunanjih igriščih, tako kot sem jaz v svojih mlajših letih," je pojasnil Dragić in dodal, da "rad daje nazaj, saj je to že četrto igrišče v Sloveniji, in upam, da bo še veliko več igrišč."

Igrišče so odprli na prvi dan košarkarskega kampa Gorana Dragić in seveda so ga takoj tudi preizkusili tudi Dragićevi varovanci. Gre za okoli 100 nadobudnih košarkarjev in košarkaric, ki bodo v teh dneh intenzivno trenirali pod budnim Dragićevim očesom.

Ob tem je seveda ves čas v zraku viselo vprašanje: ali bo Goran Dragić še kdaj oblekel reprezentančni dres? "Tega pa za zdaj ne morem komentirati. Imam še veliko obveznosti, avgusta moram nazaj v Miami. Vrata puščam še odprta, ampak so zelo priprta."

Čez poletje se želi Dragič čim bolj spočiti in pripraviti na novo sezono, ne glede na to, kateri šport so izbrali, pa mladim športnikom svetuje: "Naj uživajo v tem, kar delajo."

Dobrodelni projekt G. Dragića: prenovljeno košarkarsko igrišče v Laškem