Real Madrid nadaljuje zbiranje lovorik. Letos jih je osvojil že štiri. Foto: Reuters
Real Madrid nadaljuje zbiranje lovorik. Letos jih je osvojil že štiri. Foto: Reuters

Evropski in španski prvaki so na prvi tekmi v Braziliji sicer izgubili z 91:90. Na prvi tekmi je slovenski košarkarski biser igral sedem minut, a se med strelce ni vpisal, na drugem dvoboju pa je Dončić, ki je najmlajši igralec v zgodovini tega tekmovanja, igral več kot 16 minut, v statistiko vpisal štiri točke (4/6 prosti meti), dve podaji, dve ukradeni žogi in eno blokado.

Madridčani so v Sao Paulu izvrstno začeli dvoboj in povedli z 12:0, a že na polovici druge četrtine so brazilski košarkarji ujeli priključek in se približali na vsega točko zaostanka. Na odmor so gostje odšli s prednostjo devetih točk. Tudi v drugem polčasu so ves čas vodili, Bauru se je nekajkrat približal na štiri točke zaostanka, a Reala mu ni uspelo ujeti. V zaključku zadnje četrtine pa so evropski prvaki prednost povišali na več kot deset in brez težav vpisali zmago.

S 26 točkami je bil prvi strelec tekme Ricardo Fischer, nekdanji košarkar Reala Rafael Hettsheimer jih je dal 17, domači kapetan Alex Garcia pa je dodal 14 točk. Pri Realu je 22 točk dosegel Jaycee Carroll, 21 jih je prispeval Sergio Llull, 17 pa Howard Thompkins. Llull je bil tudi izbran za najkoristnejšega posameznika pokala.

Interkontinentalni pokal:
REAL MADRID – Bauru 90:91
91:79 (24:15, 25:25, 17:17, 25:22)
Carroll 22, Llull 21, Thompkins 17… Dončić 4 in 2 podaji v 16 minutah; Fischer 26, Hettsheimer 17, Garcia 14.

V odebeljenem tisku je izid prve tekme.