Prvi strelec tekme proti Bambergu je bil v Stožicah Halil Kanacević, ki je dal 20 točk. Foto: www.alesfevzer.com
Prvi strelec tekme proti Bambergu je bil v Stožicah Halil Kanacević, ki je dal 20 točk. Foto: www.alesfevzer.com

Imamo nekaj majhnih težav, ki pa bodo do tekme odpravljene. Prepelič ima nekaj težav s prepono, Nikolov s tetivo, Murić pa je dobil neki žulj. V ponedeljek so delali po svojem programu in s fizioterapevtom. Drugi so vsi – z izjemo Brodnika – zdravi.

Aleš Pipan
Aleš Pipan
Prvo tekmo je zaznamoval tudi čuden sodniški kriterij, Olimpija pa je prejela tri tehnične napake. Na sliki Aleš Pipan, ki v Bambergu ne bo mogel računati na Jako Brodnika, saj ima krilni košarkar zvit gleženj. Foto: www.alesfevzer.com

se tiče napredovanja, že odločilno.

Ob morebitnem porazu bi se Ljubljančani poslovili od možnosti preboja med najboljših 16 v Evropskem pokalu. Namreč Brose ima po uspehu v Dijonu zdaj zmago več kot zmaji. V zadnjem krogu bo Bamberg gostoval v Münchnu, v Stožice pa prihaja Dijon. Brose je v Ljubljani slavil z 71:65, tako da Olimpija odhaja v Nemčijo po zmago, v mislih pa bo imela tudi razliko vsaj šestih točk. "Ta tekma je za obe ekipi zelo pomembna. Že doma smo imeli z Bambergom velike težave. Imajo dobro ekipo. Vsaka tekma je svoja zgodba. Tudi z Bayernom smo recimo lažje igrali v Münchnu kot v Stožicah. Se ne predajamo in treba je verjeti v neko stvar. To nam letos še ni uspelo. Morda bo zdaj priložnost za presenečenje in to, da zmagamo za sedem točk," je pred drugo zaporedno potjo na Bavarsko povedal Aleš Pipan.

Brose močnejši še za Robinsona
Na prvi medsebojni tekmi so gostje skoraj tri četrtine tekme gospodarili na parketu in vodili tudi že za 25, do konca pa je zmajem uspelo znižati razliko na zmernih šest točk: "Prvo tekmo smo še enkrat pogledali. Izgubljali smo že za 25 točk, pa potem prišli na šest točk razlike. Niso nekakšna zunajserijska ekipa. Če ne bomo naredili toliko napak, igrali strpno in kakovostno v obrambi, pretok žoge pravi, zadevali odprte mete, ki jih v Münchnu nismo, in igrali do konca osredotočeno, si lahko obetamo uspeh. Mi nismo ekipa, ki si lahko privošči napake ali črne minute. 40 minut moramo igrati odlično in z več razpoloženimi igralci ter tako lahko upamo na uspeh."

Bamberg v zadnjem obdobju igra odlično v nemškem prvenstvu, kjer je nanizal že deset zmag zapored in je trenutno drugi. Italijanski strokovnjak Andrea Trinchieri ima glede na prvo tekmo še močnejšo ekipo, saj se je pridružil izkušeni ameriški organizator igre Dawan Robinson, ki se je na odigranih treh tekmah že izkazal za dobro okrepitev: "Vsi nekaj menjajo in kupujejo. Robinson je kakovosten igralec na položaju organizatorja igre. Razbremenil bo Wanamakerja, je zelo prodoren igralec in fizično močan. Na splošno imajo tak način igre. Z obema organizatorjema igre bodo napadali naše "playmakerje" bližje koša. To so delali že na prvi tekmi. Na to smo pripravljeni in v obrambi moramo biti dovolj tečni, da tam igralci ne dobijo žoge."

Marinović ne čuti posledic poškodbe
"Fizično ima Bamberg zagotovo močnejšo ekipo od nas. So kakovostni in na vseh položajih igrajo dokaj raznovrstno. Na prvi tekmi v prvem polčasu nismo bili pravi. Podobno je bilo potem na začetku drugega, ko smo "furijasto" poskušali priti zraven. Vse skupaj smo želeli prehitro in dosegli nasproten učinek. Potem smo se umirili, prišli k sebi, imeli nekaj dobrih minut in jih skoraj ujeli. Moramo ostati optimisti in pozitivno razmišljati. Spustiti se bo treba v pravo bitko in od prve minute moramo iti na nož, ne tako kot proti Bayernu, ko smo na začetku dopustili preveč lahkih košev,"
je o formuli morebitnega uspeha spregovoril ljubljanski trener.

Olimpija je v zadnjem času v rezultatsko dobrem nizu, saj je v Ligi ABA zmagala na treh tekmah zapored. Proti Zadru je v nedeljo igral tudi Marko Marinović, ki je izpustil gostovanje v Münchnu, še vedno pa ima nekaj težav Luka Rupnik. Prav položaj organizatorja igre bo ključen, kajti poleg okrepitve Robinsona je tako ali tako glavni mož Bamberga odlični Brad Wanamaker, ki je veliko težav zmajem povzročal že na prvi tekmi: "Marinović je dobro prestal tekmo proti Zadru, ki smo se je najbolj bali. Pravi, da ne čuti posledic in ni slabše, kot je bilo. Počasi bo prišel nazaj. Večje težave ima Rupnik, ki se počasneje vrača, kar je tudi razumljivo, saj so bile težave s hrbtenico velike ter pustile posledice na igri in počutju."

SKUPINA K, 2. del, 5. krog

Torek ob 20.00:
DIJON - BAYERN MÜNCHEN

Sreda ob 19.00:
BROSE BASKETS BAMBERG - UNION OLIMPIJA

Lestvica:                            
BAYERN MÜNCHEN          4  4 0 +63  8
BROSE BASKETS BAMBERG   4  2 2  -7  6
UNION OLIMPIJA          4  1 3 -18  5
DIJON                   4  1 3 -38  5

Imamo nekaj majhnih težav, ki pa bodo do tekme odpravljene. Prepelič ima nekaj težav s prepono, Nikolov s tetivo, Murić pa je dobil neki žulj. V ponedeljek so delali po svojem programu in s fizioterapevtom. Drugi so vsi – z izjemo Brodnika – zdravi.

Aleš Pipan