Kevin Durant v letošnji sezoni želi popolnoma na vrh Lige NBA. Foto: EPA
Kevin Durant v letošnji sezoni želi popolnoma na vrh Lige NBA. Foto: EPA

Kot poroča tamkajšnji časnik Oklahoman, je disciplinska komisija lige Durantovo potezo, ko je med tekmo z roko potegnil prek vratu, ocenila kot grozilno in ga kaznovala.

Incident se je zgodil tik pred koncem tekme, ki jo je Thunder dobil s 116:97. Drugi najboljši strelec Lige NBA (28,1 točke na srečanje v povprečju) je z zabijanjem dosegel ključni točki, s katerima si je njegova ekipa zagotovila prednost za zmago, nato pa se je obrnil in z roko prek vratu nakazal rezanje.
Durant niti ni skrival svojega dejanja, saj je po tekmi prostodušno priznal, da je s potezo želel povedati "ubijte jih in molite zanje po tekmi". Vodstvo lige je presodilo, da je šel Durant s potezo med tekmo in izjavami po njej predaleč, in mu izreklo globo.

Oklahoma, ki je lani v finalu Lige NBA po petih tekmah izgubila proti Miamiju, je tudi letos v najboljšem položaju na Zahodu. Izbranci Scotta Brooksa so zbrali že 59 zmag in bodo zelo verjetno končali na prvem mestu. Vse kaže, da se bodo v prvem krogu končnice, ki se začenja že v soboto, pomerili z LA Lakersi. Jezerniki so zelo oslabljeni, saj si je Kobe Bryant strgal ahilovo tetivo.

Collins zapušča Philadelphio
V precej večjih težavah je Philadelphia, trener Doug Collins je sporočil, da v naslednji sezoni ne bo več vodil Sixersov. V letošnji sezoni ji ni šlo prav nič po načrtih, zbrali so le 33 zmag in se niso prebili v končnico na Vzhodu. Največja težava je bila huda poškodba kolena Andrewa Bynuma. Center, ki je prišel iz Los Angelesa, je zaslužil 16 milijonov zelencev, odigral pa ni niti ene tekme.