Celjski Zlatorog bo v prvem delu gostil tudi slovensko reprezentanco. Foto: MMC RTV SLO
Celjski Zlatorog bo v prvem delu gostil tudi slovensko reprezentanco. Foto: MMC RTV SLO

"Spremljamo vse priprave, naše osebje tesno sodeluje z lokalnim organizacijskim odborom in smo prepričani, da bomo imeli možnost spremljati zelo dober turnir v državi, kjer so ljudje okuženi z virusom košarke in kjer celotna država zelo dobro razume šport kot tak," je povedal generalni sekretar Fibe Europe Kamil Novak in s tem potrdil prepričanje organizatorjev, da so pripravljeni na veliki dogodek.

Direktor Eurobasketa 2013 Aleš Križnar je poudaril, da se je Slovenija resno lotila priprav za prvenstvo, vključno s prenovo vseh prizorišč prvenstva, medtem pa je potrdil tudi to, da se bo prodaja vstopnic za prvi krog začela 1. julija. Cene vstopnic za ta del bodo po 15, 25 in 35 evrov. Križnar je povedal, da so vstopnice za zaključni del prvenstva že skoraj razprodane in da bodo prvič v zgodovini tokrat vstopnice na voljo za posamezne tekme in ne le v celodnevnih paketih.

Ambasador prvenstva Peter Vilfan je dejal, da je "majhnost Slovenije pravzaprav prednost v danih okoliščinah. Zaradi majhnosti države si boste prvič v zgodovini evropskih prvenstev lahko ogledali tekme v več mestih tudi v istem dnevu, če bi tako želeli."

Predstavnica Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje Vesna Žarković je dodala še to, da so Slovenci znani po strasti do športa in Eurobasket je odlična priložnost, da to tudi dokažejo. Ko so jo povprašali, če bi trenutna gospodarska kriza lahko prizadela tudi Eurobasket pri dogajanju zunaj parketa, je povedala, da je slovenska vlada to vprašanje obravnavala že v preteklosti in da prevladuje prepričanje, da prvenstvo zaradi tega ne bo okrnjeno, še več, zagotovo bo pomagalo gospodarstvu.

Petra Stušek, predstavnica Turizma Ljubljana, meni, da je Ljubljana že pripravljena na obiskovalce evropskega prvenstva, kot del te pripravljenosti pa je izpostavila dogovor med Mestno občino Ljubljana in restavracijami ter bari v središču mesta o daljšem odpiralnem času med prvenstvom.