Nagrajenci so ob koncu dneva odigrali tudi košarkarsko tekmo. Foto: KZS/www.alesfevzer.com
Nagrajenci so ob koncu dneva odigrali tudi košarkarsko tekmo. Foto: KZS/www.alesfevzer.com
Košarko čutim
Opravili so tudi kondicijski trening. Foto: KZS/www.alesfevzer.com

Deset nagrajencev, ki je po mnenju žirije objavilo najboljše fotografije, se je sestalo skupaj s strokovnim štabom reprezentance na čelu s selektorjem Božidarjem Maljkovićem, ki jih je nagovoril: "Tu ste, ker ste najboljši in ker ste si to zaslužili. Čaka nas veliko dela, a tudi veliko zabave."

Potočnik pripravil analizo
Maljković je deseterici predstavil sistem dela v reprezentanci, ki bo priprave na EuroBasket začela 19. julija. Po skupnem zajtrku je za izbrane navijače sledila analiza tekme, ki je bila povsem enaka, kot jo poslušajo pravi reprezentanti. Gašper Potočnik je dvema dekletoma in osmim fantom predstavil igro španske reprezentance, največje pasti in napake v igri, sledil pa je kondicijski trening, ki ga je vodil Tomaž Brinec, kondicijski trener slovenske moške članske reprezentance in nekdanji trening partner Dejana Zavca.

Obisk Blažiča in Murića
Udeležence sta obiskala Jaka Blažič in Edo Murić, ki se naslednji teden podajata v ZDA, še prej pa sta navzočim sporočila, kako sta se onadva počutila, ko sta bila prvič v reprezentanci. "Imel sem veliko spoštovanja do starejših igralcev, saj sem jih pred prihodom v reprezentanco videval le po televiziji. A bilo je super, kot je tudi zdaj," je povedal Blažič.

Ekipi vodila Daneu in Vilfan
Izbrani navijači, ki so prejeli tudi številne nagrade ter vstopnice za vse pripravljalne tekme slovenske reprezentance v krajih, v katerih bo potekal EuroBasket 2013, so se s posebnim avtobusom odpeljali v dvorano na Ježici, kjer so se pomerili med seboj na tekmi zelenih, ki jih je vodil Ivo Daneu, ter belih pod vodstvom Petra Vilfana.