Edinstven pogled na plavajočo ploščad pred Koprom. Foto: Aleš Fevžer
Edinstven pogled na plavajočo ploščad pred Koprom. Foto: Aleš Fevžer
Slovenija
Slovenska reprezentanca s selektorjem Ivom Daneuom. Foto: Aleš Fevžer
Košarka na plavajoči ploščadi pred Koprom

Na posebnem, 1.500 ton težkem"splavu", dolgem 40 in širokem 20 metrov, ki je bil od koprske obale oddaljen 300 metrov, so nekdanje košarkarske zvezde iz Italije, Hrvaške in Slovenije odigrale tri (medsebojne) tekme dvakrat po deset minut.

Slovenci ugnali Italijane, izgubili s Hrvati
Slovenija, za katero so med drugim igrali Rašo Nesterović, Matjaž Smodiš, Marko Milič, je premagala Italijo (27:23), izgubila pa s Hrvaško (18:28), ki je z Dinom Rađo na čelu dobila obe tekmi. "Turnir" je bil zaprt za javnost, redki izbranci so dogajanje lahko spremljali z ladje Prince of Venice.

Nesterović, eden izmed idejnih očetov dogodka, je po "turnirju" povedal: "Dogodek je s promocijskega vidika super. Ljudje povsod po Evropi ga bodo videli in verjamem, da ga bodo podprli. Mislim, da bo taka stvar pritegnila tudi tiste, ki se ne spoznajo najbolje na košarko."

Rađa: Čeprav sem Dalmatinec, prvič igram na morju
Rađa pa je dodal: "Ideja je nekaj originalnega. Zagotovo se bo veliko govorilo o tem. Slovenska košarkarska zveza očitno veliko vlaga v promocijo dogodka in želi, da zadeva dobro izpade, kar je vredno pohvale. Veste, na morju igram prvič, čeprav prihajam iz Dalmacije."

Postava Italije: Claudio Codebella, Francesco Donati, Luigi Mentasti, Giuseppe Corvo, Marco Tirel, Mario Boni, Marco Solfrini, Damiano Brigo, Flavio Carera.

Postava Hrvaške: Dino Rađa, Žan Tabak, Aramis Naglić, Hrvoje Perinčić, Darko Krunić, Arijan Komazec, Alan Gregov, Boris Gnjidić, Miro Jurić.

Postava Slovenije: Rašo Nesterović, Slavko Duščak, Jaka Daneu, Goran Jagodnik, Roman Horvat, Rado Trifunović, Matjaž Smodiš, Marko Milić, Darko Mirt, Slavko Kotnik.

Košarka na plavajoči ploščadi pred Koprom