Španci so dobili vse pripravljalne tekme pred EuroBasketom v Sloveniji. Foto: EPA
Španci so dobili vse pripravljalne tekme pred EuroBasketom v Sloveniji. Foto: EPA

8.000 gledalcev v Montpellierju je videlo pravo dramo, ki jo je sedem sekund pred koncem odločil Marc Gasol. Najboljši obrambni igralec Lige NBA je skupaj prispeval 26 točk, 6 skokov in 4 podaje.

Francozi so v 37. minuti povedli za sedem točk, a so se nepopustljivi Španci vrnili in dobro minuto pred koncem izenačili na 81. 65 sekund pred zadnjo sireno je trojko zadel Parker, na drugi strani pa je na točko zaostanka znižal Sergio Rodriguez. Parker je imel priložnost, da odloči tekmo, a je zgrešil trojko.
Po poročanju francoskega L'Equipa si je Parker med srečanjem poškodoval desno koleno, vendar naj poškodba ne bi bila hujše narave. Danes ga bodo pregledali z magnetno resonanco.

Pri Francozih je 17 točk dosegel Nicolas Batum, pri Špancih pa je 11 točk vknjižil Jose Calderon. Španci v pripravljalnih tekmah še ne poznajo poraza. V sredo jih v Murcii čaka še zadnji obračun z Veliko Britanijo. Francija se bo v soboto v Stožicah pomerila še s Slovenijo.

Gruzija, nasprotnica Slovenije v predtekmovanju, je na gostovanju premagala Izrael s 74:73. Z 19 točkami in 12 skoki je bil prvi mož tekme nekdanji igralec Uniona Olimpije Giorgij Šermadini.