V pretekli sezoni je Marco Belinelli v dresu Bullsov v povprečju dosegal po skoraj deset točk na tekmo. Foto: EPA
V pretekli sezoni je Marco Belinelli v dresu Bullsov v povprečju dosegal po skoraj deset točk na tekmo. Foto: EPA

"Govoril sem s selektorjem Simonejem Pianigianijem in mu povedal, da sem na voljo. Zdaj moram le še s klubom uskladiti poletni urnik," je povedal 27-letni Belinelli ob vrnitvi v domovino. Nazadnje je ostrostrelec igral za Chicago Bullse, pred kratkim pa je podpisal dvoletno pogodbo s podprvaki Lige NBA San Antonio Spursi. Poleg Belinellija bosta v dresu azzurrov nastopila še dva košarkarja iz Severne Amerike, Bargnani, ki se je pridružil New York Knicksom, in Luigi Datome, ki je podpisal pogodbo z Detroit Pistonsi.

Italija bo igrala v Kopru, kjer se bo v skupini D pomerila z Grčijo, Rusijo, Turčijo, Švedsko in Finsko. "V Slovenijo prihajamo kot avtsajderji, ampak imamo vse potrebno za dober rezultat. Smo zelo motivirani in dovolj izkušeni, saj je ogrodje ekipe sestavljeno iz izkušenih igralcev. Kljub odsotnosti Gallinarija smo sposobni narediti dober rezultat. Četrti košarkar, ki se seli v Ligo NBA, je nov pozitiven znak za košarko v naši državi," je še dodal Belinelli.

Odpovedi v Ukrajini in Nemčiji
Ukrajinska reprezentanca je ostala brez enega glavnih adutov. Nastop je zaradi poškodbe odpovedal center Oleksej Pečerov. 213 centimetrov visoki košarkar je tri leta preigral tudi v Ligi NBA, nazadnje pa je branil barve ukrajinskega prvaka Azovmaša.

Težave se nadaljujejo v nemški reprezentanci. Zaradi težav s poškodovanim hrbtom je udeležbo na EuroBasketu odpovedal Philipp Schwethelm. Poleg člana Ulma so nastop odpovedali že superzvezdnik Dirk Nowitzki, Steffan Hammann in Tim Olbrecht.