Velikanski dres slovenske košarkarske reprezentance na dimniku sredi Jesenic. Foto: Aleš Fevžer
Velikanski dres slovenske košarkarske reprezentance na dimniku sredi Jesenic. Foto: Aleš Fevžer
Jesenice
Matjaž Smodiš, Roman Volčič, Tomaž Tom Mencinger, Silvo Poljanšek in Matej Avanzo. Foto: Aleš Fevžer

Dres, ki je dolg 15 in širok 9 metrov, so na dimnik namestili člani jeseniškega planinskega društva, montaža pa je trajala kar 13 ur.

Prve slovesne razgrnitve velikanskega dresa slovenskih košarkarjev so se udeležili župan Občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, vodja MOO-ja Jesenice Silvo Poljanšek, predsednik Košarkarske zveze Slovenije Roman Volčič, direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo in košarkarska legenda Matjaž Smodiš.

Predsednik KZS-ja Volčič je županu Mencingerju simbolično predal reprezentančni dres, ki bo krasil prostore občinske stavbe. V prihodnje bo s tem slovenska košarkarska reprezentanca na Jesenicah navzoča na vsakem koraku.

Dres bo na podobnih dogodkih v sredo predstavljen v Kopru, v četrtek v Celju, kmalu pa bo izobešen tudi v Ljubljani.

Volčič: Slovenija vse bolj diha s košarkarji
"Košarkarska vročica se stopnjuje iz dneva v dan in, kot kaže, je glede na temperature v zadnjih dneh košarki podleglo tudi vreme. Štiri tedne pred začetkom priprav naše reprezentance smo veseli, da Slovenija vse bolj diha z našimi košarkarji. Da bo prepoznavnost reprezentance še večja, pa bodo prav gotovo poskrbeli tudi gigantski dresi, ki bodo krasili vsa štiri mesta, v katerih se bodo igrale tekme evropskega prvenstva. Od same ideje pa do izdelave ter še posebej obešanja dresa je bilo potrebno veliko energije in truda, tako da se iskreno zahvaljujem vsem, ki so poskrbeli za to, da bo košarka nenehno prisotna tudi visoko v zraku. Danes smo torej prebili led, prvi gigantski dres slovenske reprezentance visi, zdaj pa na Jesenicah vsi skupaj že nestrpno pričakujemo 16. avgust in košarkarsko premiero v prenovljeni Podmežakli," je dejal Volčič.

16. avgusta Slovenija v Podmežakli z BiH-om
Slovenska reprezentanca bo priprave na Eurobasket začela 19. julija v Rogaški Slatini. Na Jesenicah bo gostovala v petek, 16. avgusta, ko se bo pomerila z Bosno in Hercegovino. Prenovljena dvorana Podmežakla bo sicer gostila skupino B Eurobasketa, v kateri so poleg BiH-a še Latvija, Litva, Makedonija, Srbija in Črna gora.