Iva Daneua so zaslišali osnovnošolci Franceta Bevka. Foto: MMC RTV SLO
Iva Daneua so zaslišali osnovnošolci Franceta Bevka. Foto: MMC RTV SLO
Halo, Lipko ... Foto: KZS/www.alesfevzer.com

Zaslišali so ga prvo- in drugošolci OŠ France Bevk iz Ljubljane, člani košarkarskega krožka. Nadobudne košarkarje, ki si želijo, da bi šli po poti bratov Lorbek in Uroša Slokarja, ki so prav tako hodili na to šolo, ali pa denimo po trenerski poti Davida Dedka in Saše Filipovskega, tudi priznana trenerja sta obiskovala košarkarski krožek omenjene osnovne šole, so kapetana nekdanje jugoslovanske reprezentance na zlatem svetovnem prvenstvu v Ljubljani leta 1970 spraševali marsikaj, med drugim tudi to, kolikokrat je Ivo v karieri padel. Njegov odgovor lahko slišite na spodnji povezavi, na kateri lahko poslušate oddajo v celoti.

Poleg Iva Daneua, ki je na največjih tekmovanjih z reprezentanco nekdanje skupne države osvojil osem odličij, je v oddaji športnega uredništva Vala 202 nastopil tudi legendarni trener Janez Drvarič. Selektor prve samostojne slovenske reprezentance je postregel z dvema železnima nasvetoma, ki bosta prišla prav vsem začetnikom pa tudi malce starejšim košarkarjem.

V rubriki Halo, Lipko … boste izvedeli nekaj servisnih informacij iz organizacijske pisarne Evropskega prvenstva, ki se bo v štirih slovenskih krajih (Celje, Jesenice, Koper in Ljubljana) začelo 4. septembra, poslušalce so med drugim obvestili tudi o akciji MMC-ja, ki se končuje danes.

In ker smo ravno pri nagradnih igrah, v vsaki oddaji Mladi in legende…na en koš bodo Valovci zastavili tudi nagradno vprašanje, dva nagrajenca, prvi bo dobil praktično nagrado, drugi pa dve vstopnici za pripravljalne tekme slovenske reprezentance, bodo razglasili v naslednji oddaji, v zadnji pa bodo med vsemi izžrebali še dobitnike vstopnic za tekme slovenske reprezentance na EP.

NAGRADNO VPRAŠANJE ŠT. 1
Tokrat je nagradno vprašanje povezano s prvim gostom oddaje, Ivom Daneuom:
Kako je ime sinu Iva Daneua, ki je prav tako kot oče profesionalno igral košarko in je bil tudi član slovenske reprezentance na prvem evropskem prvenstvu, na katerem je nastopila?
Odgovor pošljite na elektronski naslov epkosarka@rtvslo.si do srede, 5. 6. 2013, do 24.00. Ime nagrajenca boste izvedeli v drugi oddaji Mladi in legende…na en koš, naslednjo nedeljo, 9. 6., ob 16.30 na Valu 202.