Beno Udrih ni hotel odgovarjati na vprašanja slovenskih novinarjev. Foto: Radio Slovenija
Beno Udrih ni hotel odgovarjati na vprašanja slovenskih novinarjev. Foto: Radio Slovenija

Udrih po tekmi tokrat sicer ni pobegnil pred novinarji skozi zadnja vrata kot 1. februarja, ko je bil v New Yorku z ekipo Milwaukee Bucks, vendar je odločno zavrnil odgovor na vsako vprašanje pred snemalnimi napravami, še posebej glede igranja za slovensko reprezentanco.

Na krajšem neuradnem pogovoru pred tekmo je zagotovil, da ni nikoli dejal, da ne bo igral za slovensko reprezentanco, ki jo letos čaka evropsko prvenstvo v domovini. Časopis Orlando Sentinel je sicer pred dobrim tednom dni objavil, da Udrih ne bo igral za reprezentanco, in navedel košarkarjevo izjavo, da ni več star 19 let, da ima ženo in da je nastopil čas za družino. Udrih je povedal tudi, da po naporni NBA-sezoni načrtuje počitek.

Iz Košarkarske zveze Slovenije so nekaj dni po tej izjavi za floridski časopis sporočili, da je Udrih v telefonskem pogovoru s selektorjem Božidarjem Maljkovićem poudaril, da nikoli ni dejal, da ne bo zaigral za izbrano vrsto. To je rekel tudi sinoči, čeprav ni potrdil, da bo zanesljivo igral, in tako vprašanje njegovega nastopa v Sloveniji tako ostaja odprto.

Udrih je odigral najboljšo tekmo po prihodu v Orlando. V Madison SquareGardnu je dosegel 13 točk in 8 podaj v 24 minutah.

Trener Orlando Magic Jacques Vaughn je dejal, da je z Udrihom kot z vodjo postave s klopi zelo zadovoljen. Zavrnil pa je odgovor na vprašanje, ali bo poskušal igralca, ki se je pred kratkim priselil iz Milwaukeeja, obdržati tudi v naslednji sezoni, z besedami, da se s kadrovskimi zadevami ne ukvarja.