Slovenija se bo v Celju v predtekmovanju pomerila s Češko, Španijo, Gruzijo, Hrvaško in Poljsko. Foto: Reuters
Slovenija se bo v Celju v predtekmovanju pomerila s Češko, Španijo, Gruzijo, Hrvaško in Poljsko. Foto: Reuters
Aleš Križnar
Vstopnice se bodo začele prodajati prvega julija. Foto: Aleš Fevžer

Priprava prizorišča zajema relativno majhne popravke, in sicer nabavo in montažo športne opreme s certifikatom Fibe. To pomeni montažo ustreznih semaforjev, športni pod ter koše, prenovo in posodobitev garderob, preureditev prostorov za doping, zdravniške sobe, zatemnitev dvorane, dvig nivoja osvetljenosti ter posledično zagotovitev dodatne energije, izvedbo klimatizacije dvorane v času tekmovanja, pripravo ustreznih prostorov in tribune za medije ter ustrezno preureditev dvorane z IT-tehnologijo. Investicijska vrednost vseh nujno potrebnih del znaša 500.000 evrov, od tega bo 380.000 prispevala celjska občina.

Navijaška cona v starem mestnem jedru
Tamkajšnji organizacijski odbor želi čim več ljudi in dogajanja pritegniti v staro mestno jedro, zato bo navijaško središče organizirano na prenovljenem Krekovem trgu. Tam bodo od 4. do 9. septembra neposredno prenašali košarkarske tekme in obiskovalcem ponudili pestro spremljevalno dogajanje. Od navijaškega središča do dvorane Zlatorog bo organiziran tudi brezplačni prevoz.

"Evropskega prvenstva v košarki se zelo veselimo, ponosni smo, da smo eno izmed gostiteljskih mest, tudi s skupino C smo zelo zadovoljni in zagotovo bo september v Celju nekaj posebnega. Veselimo se navijaškega vrveža, številnih spremljevalnih dogodkov in obiskovalcev iz tujine," je povedal župan Bojan Šrot.

Tudi dvorana za 15.000 bi bila premajhna
"Povpraševanje predvsem za tekme slovenske izbrane vrste je ogromno, in tudi če bi imeli dvorano za 15.000 ljudi, ne bi mogli ustreči vsem. Tukaj je še sosednja Hrvaška in vselej atraktivni branilci naslova Španci. Zato so v Celju pripravili veliko spremljevalnih dejavnosti in tako tistim, ki ne bodo prišli do vstopnic, ponudili nekakšno alternativo," je dejal direktor EuroBasketa Aleš Križnar in dodal, da bodo o zanimanju za vstopnice v prvem delu, ki jih bodo začeli prodajati 1. julija, lahko povedali takrat, se pa ne bojijo, da jih v Celju ne bi prodali. Tujim navijačem so sicer že na voljo v paketih z nočitvami.

Zlatorog bo od 2. do 4. avgusta gostil pripravljalni turnir, na katerem bodo nastopile reprezentance Slovenije, Latvije, Turčije in Srbije. Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju.