Žiga Dimec je zaradi poškodbe manjkal na zadnji reprezentančni akciji, zdaj pa bo znova dobil priložnost pod obročem. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Dimec je zaradi poškodbe manjkal na zadnji reprezentančni akciji, zdaj pa bo znova dobil priložnost pod obročem. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska košarkarska reprezentanca je pripotovala v Kijev, ki bo gostil tretji cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022. Slovence, ki so na evropsko prvenstvo že uvrščeni, v četrtek čaka obračun z Madžari in v soboto z Ukrajinci.

Kot so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije, je v kijevskem "mehurčku" člane ekipe najprej čakalo testiranje na novi koronavirus. Po prostem dopoldnevu je v večernih urah sledil prvi trening v mestni dvorani.

Dimec je bil novembra nervozen, ker ga ni bilo zraven
"Glede na to, da tekem lastne ekipe nisem vajen spremljati prek televizijskega zaslona, sem bil novembra kar malce nervozen. Videti je bilo, da so se fantje zavedali, kaj sta ti dve tekmi prinašali, in sem bil zelo vesel, da so nalogo odlično opravili in nam že priigrali nastop na evropskem prvenstvu. Ponosen sem, da sem zdaj spet zraven, saj vedno rad oblečem slovenski dres. S selektorjem Sekulićem sva bila v stiku že novembra, tudi pred tokratnim zborom sva se slišala in komaj čakam, da gremo v dvorano. Veselim se teh dveh tekem in naša obveza je, da nadaljujemo dobre igre in pokažemo, kaj znamo," je pred začetkom v Kijevu dejal Žiga Dimec.

Zaradi pozitivnega testa pred odhodom je namesto Gregorja Glasa v Kijev odpotoval Miha Lapornik. Na seznamu so še Jaka Blažič, Žiga Dimec, Alen Hodžić, Gregor Hrovat, Jan Kosi, Luka Lapornik, Jurij Macura, Blaž Mahkovic, Edo Murić, Luka Rupnik in Jan Špan.

Kakšen je spored?
V kijevskem mehurčku bo na sporedu pet tekem. V četrtek si bosta nasproti stali Slovenija in Madžarska, v petek se bosta pomerili Avstrija in Madžarska, v soboto bo na sporedu dvoboj Ukrajine in Slovenije, v nedeljo povratni obračun čaka Madžarsko in Avstrijo, za konec kvalifikacij pa še tekma med Madžarsko in Ukrajino.

Na evropsko prvenstvo so neposredno že uvrščene gostiteljice prvenstva Nemčija, Italija, Češka in Gruzija ter še sedem reprezentanc – Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Grčija, Izrael, Slovenija, Španija in Ukrajina.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO, skupina F, Kijev
4. krog, četrtek ob 20.00:
SLOVENIJA - MADŽARSKA

3. krog, petek ob 18.15:
AVSTRIJA - MADŽARSKA

6. krog, sobota ob 15.00:
UKRAJINA - SLOVENIJA

Nedelja ob 19.00:
MADŽARSKA - AVSTRIJA

5. krog, ponedeljek ob 18.00:
MADŽARSKA - UKRAJINA

Lestvica:                            
SLOVENIJA *                 4  3 1  7
UKRAJINA *                  4  2 2  6
MADŽARSKA                   2  2 0  4
-------------------------------------
AVSTRIJA                    4  0 4  4
     * - že na evropskem prvenstvu