Krka bo poskušala tretjič zapored osvojiti superpokal, Union Olimpija pa lovi svojo sedmo lovoriko v tem tekmovanju, s katerim se po letu 2003 vedno začenja sezona. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krka bo poskušala tretjič zapored osvojiti superpokal, Union Olimpija pa lovi svojo sedmo lovoriko v tem tekmovanju, s katerim se po letu 2003 vedno začenja sezona. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krka
Postava Krke (kliknite na sliko za povečavo), ki brani naslov v superpokalu. Foto: KZS
Union Olimpija
Pri Unionu Olimpiji (kliknite na sliko za povečavo) so v tej sezoni številni novi košarkarji. Foto: KZS

Prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju. Novomeška ekipa bo naskakovala tretjo zaporedno lovoriko v superpokalu, Ljubljančani svojo sedmo. "Nismo še na tisti ravni, na kateri bi si želeli biti, a je to normalno, saj je ekipa nova. Želimo si igrati še hitrejšo košarko kot jo zdaj," je povedal Domen Lorbek, eden od številnih igralcev Krke, ki so nosili tudi dres Olimpije.

Obe moštvi poudarjata, da še potrebujeta čas za uigravanje in da je mladost lahko tako prednost kot slabost. V taboru Uniona Olimpije vsi poudarjajo, da je ozračje na treningih odlično. "Pridno treniramo in gremo v Grosuplje igrat dobro košarko," meni Dino Murić. Trener Sašo Filipovski obljublja, da bodo gledalci prišli na svoj račun.


Aleksander Sekulić, trener Krke: "Superpokal Slovenije je lepa priložnost, da se ekipi Krke in Uniona Olimpije predstavita širši slovenski javnosti, ki bo lahko videla zelo spremenjeni moštvi. Na tekmi bodo gledalci tako lahko že videli določene smernice, kako bosta Krka in Union Olimpija igrali v tej sezoni. V zadnjem tednu treniramo v skorajda popolni zasedbi, saj imamo po daljšem času na voljo 10 igralcev, in upam, da nam te težave s poškodbami ne bodo v večjo oviro na tekmah, ki sledijo."

Sašo Filipovski, trener Uniona Olimpije: "Najprej ob tej priložnosti čestitam Košarkarskemu klubu Grosuplje za uvrstitev v Ligo Telemach. Kar se tiče naše ekipe, je njen zdravstveni status več ali manj dober, edini igralec, ki je vprašljiv, je Alen Omić, ki ima težave s hrbtom. Jasno je, da niti Krka, niti Union Olimpija v tem trenutku še nista popolnoma uigrani in pripravljeni za vrhunsko raven, saj je to šele začetek sezone, bo pa superpokal dobra ocena trenutnega stanja in pokazatelj kako smo delali v tem pripravljalnem obdobju. Imamo dobro delovno vzdušje, igralci želijo napredovanja in prav z veseljem je priti ter oditi s treninga. Verjamem, da bo v Grosuplju lepo vzdušje, da bo to pravi praznik košarke in, da bodo tudi gledalci prišli na svoj račun."

Domen Lorbek, Krka: "Zagotovo je Superpokal Slovenije 2012 za nas zelo pomembna tekma in pravi uvod v novo sezono, na katerem bomo šli na zmago, ki bi nam prinesla lepo popotnico za naprej. Nismo še na tisti ravni, na kateri bi si želeli biti, a je to normalno, saj je ekipa nova. Želimo si igrati še hitrejšo košarko, kot jo zdaj."

Dino Murić, Union Olimpija: "S soigralci smo pripravljeni, pridni in treniramo dobro, tako, da gremo v Grosuplje igrati dobro košarko in pokazati naše trenutno stanje pripravljenosti. Upam, da bo prva tekma sezone proti Krki dobra in, da bo zmaga šla v Ljubljano."