Goran Dragić je imel na začetku razumljivo nekaj težav s premikanjem po igrišču, pri metu pa je bil kar natančen. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Goran Dragić je imel na začetku razumljivo nekaj težav s premikanjem po igrišču, pri metu pa je bil kar natančen. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Goran Dragić
Goran je bil navdušen nad izvedbo pesmi Od višine se zvrti. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik (CIRIUS) je obiskal vroči slovenski košarkar, ki je letos v Ligi NBA postal pravi zvezdnik, vseeno pa ni pozabil na tiste, ki jim je sreča obrnila hrbet. Prispeval je sredstva za nakup posebnih invalidnih vozičkov za mlado ekipo v košarki na vozičkih, kar je še eden izmed njegovih človekoljubnih projektov.
Brata Zorana zaradi šolskih obveznosti ni bilo
"Vesel sem, da smo izpeljali to akcijo. Vsem fantom bi se rad zahvalil in verjamem, da bomo še kaj dobrega naredili. Žal so dosežki športnikov invalidov v Sloveniji kar malo zapostavljeni, ampak z našo gesto jim bo lažje in bodo dosežki še odmevnejši. Bi se pa rad še opravičil v Zoranovem imenu, ker ga ni ga tukaj. Ima šolske obveznosti," je povedal Goran.
Velik, ne pa tudi visok
Kamniški župan Marjan Šarec je poudaril, da je Goran sicer velik 193 centimetrov, vendar po vedenju nikakor ni visok, ampak preprost in vedno pripravljen na pogovor. Polno dvorano je navdušil nastop "hišnega benda", energični pevec pa je ob prepevanju Siddhartine različice pesmi Od višine se zvrti (v izvirniku Martin Krpan) na "oder" povabil tudi Gorana Dragića.
Manjkala le še kakšna trojka
Sledila je ekshibicijska tekma, v kateri so se v mešanih ekipah pomerili igralci CIRIUS-a in državne reprezentance v košarki na vozičkih, ki jo konec junija čaka evropsko prvenstvo v Laškem. Polovico tekme je odigral tudi Dragić in se kar dobro znašel, čeprav ni vajen zornega kota, ki mu ga ponuja sedeči položaj. Če smo pravilno vodili statistiko, je zadel enega od treh prostih metov in dva meta iz igre. Dvakrat je neuspešno poskusil zadeti trojko.