Tony Parker in Boris Diaw, velika prijatelja, ki sta Francijo vodila do velikih uspehov, bosta pred domačimi navijači poskušala ponoviti uspeh iz Stožic. Foto: EPA
Tony Parker in Boris Diaw, velika prijatelja, ki sta Francijo vodila do velikih uspehov, bosta pred domačimi navijači poskušala ponoviti uspeh iz Stožic. Foto: EPA

Vincent Collet je lahko izbiral med vsemi najboljšimi francoskimi igralci z izjemo Joakima Noaha, ki je znova odklonil sodelovanje. Priprave bo selektor začel s 16 igralci, v Franciji pa so reprezentanco označili za na papirju najboljšo v zadnjem obdobju. Prvo ime je jasno Tony Parker, junak zadnjega evropskega prvenstva, ko je bil tudi izbran za najkoristnejšega igralca. Francozi so pa lani dokazali, da imajo tudi brez Parkerja izvrstno ekipo, ko so na svetovnem prvenstvu osvojili tretje mesto. Izvrsten je bil Nicolas Batum, ki je bil izbran v peterko turnirja in bo tudi letos na voljo Colletu.

Selektor je črtal Alija Traoreja, Jeremyja Leloupa, Lea Westermanna, Nobela Boungou-Coloja, Adriena Moermana, Edwina Jacksona, Iana Mahinmija in Kevina Seraphina. Prvo pripravljalno tekmo bodo Francozi igrali 1. avgusta, ko se bodo pomerili s Finsko. Srečali se bodo še s Srbijo, Rusijo in Nemčijo. Francija se bo v skupini A, ki bo igrala v Montpellieru, pomerila z Izraelom, Bosno in Hercegovino, Finsko, Poljsko ter Rusijo. Zaključni boji bodo v Lillu.

Seznam: Alexis Ajinca (New Orleans Pelicans), Nicolas Batum (Charlotte Hornets), Fabien Causeur (Laboral Kutxa), Nando de Colo (CSKA Moskva), Boris Diaw (San Antonio Spurs), Antoine Diot (Strasbourg), Evan Fournier (Orlando Magic), Mickel Gelabale (Limoges), Rudy Gobert (Utah Jazz), Thomas Heurtel (Anadolu Efes), Mouhammadou Jaiteh (Nanterre), Chalres Kahudi (Le Mans), Joffrey Lauvergne (Denver Nuggets), Tony Parker (San Antonio Spurs), Florent Pietrus (Nancy) in Kim Tillie (Laboral Kutxa).