Dwight Howard je pod obročema neustavljiv. Foto: EPA
Dwight Howard je pod obročema neustavljiv. Foto: EPA

Howard je v glasovanju 120 športnih novinarjev zbral 585 točk, Kevin Garnett (Boston Celtics) je bil drugi s 77 točkami, tretji pa Tyson Chandler (Dallas Mavericks), ki jih je zbral 70. Najboljši center Lige NBA je v letošnji sezoni v rednem delu v povprečju dosegal 22,9 točke, 14,1 skoka, 2,3 blokade in 1,3 ukradene žoge na tekmo.

"Moram se zahvaliti Hakeemu Olajuwonu in Patricku Ewingu, ki sta mi zelo pomagala pri razvoju moje igre. Prepričan sem, da lahko igram še bolje. Zelo sem počaščen, da sem lahko v taki družbi najboljših obrambnih košarkarjev v zgodovini," je povedal 25-letni Howard, ki je na uvodni tekmi končnice Atlanti nasul kar 46 točk in prispeval še 19 skokov, a to ni bilo dovolj za zmago Magicov (93:103).

Rad bi postal MVP finala
Howard je kandidat tudi za najkoristnejšega igralca (MVP) rednega dela sezone. Favorit je motor igre Chicaga Derrick Rose, v ožjem izboru pa je tudi zvezdnik Miamija LeBron James. "Imel sem zares izjemno leto. Če osvojim še naziv MVP rednega dela, bi bilo to res veliko priznanje. Moj veliki cilj je seveda naslov prvaka v Ligi NBA in naziv MVP finala," je še dodal Howard.