Izbor košarka
Osmič je v finalu odločala peta tekma, tretjič jo je dobila Olimpija, a prvič proti Krki. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
MVP finala je drugo sezono zapored postal Devin Oliver. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Bo Zoran Martić ostal na ljubljanski klopi? O tem bo odločalo vodstvo kluba na čelu s predsednikom Tomažem Berločnikom in direktorjem Romanom Liscem. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Razočarani košarkarji Krke, ki pa so lahko ponosni na to, kar so pokazali v finalu. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Vso serijo je bil izvrsten Marko Jošilo, ki je v Krkinem dresu res navdušil. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
VIDEO
Košarkarska poslastica pr...
VIDEO
Podelitev medalj in pokal...
VIDEO
Podaljšek tekme Petrol Ol...
VIDEO
Zadnji dve minuti rednega...
VIDEO
Martić in Petrov nezadovo...

Dodaj v

Martić: Najtežje je zmagovati, ko se vsem zdi samoumevno

Petrov (upravičeno) ponosen na svoje varovance
30. maj 2018 ob 09:12
Ljubljana - MMC RTV SLO

V domovini evropskih košarkarskih prvakov je drugo sezono zapored najboljša Petrol Olimpija, a v finalni seriji se ji je odlično zoperstavila Krka. Odločilna je bila peta tekma, ki so jo zmaji dobili s 95:90.

Po štirih letih sta se v finalu znova pomerila najuspešnejša slovenska košarkarska kolektiva. Tokrat je bila v vlogi absolutnega favorita ljubljanska zasedba, ki ima na papirju močnejšo zasedbo z večjim številom kakovostnejših igralcev, hkrati je pred začetkom finala naredila še dolgo zmagovito serijo, vendarle pa so Novomeščani poskrbeli za razburljiv finale. Izvrsten in zanimiv je bil boj na odločilni in, kot se za takšno serijo tudi spodobi, dramatični peti tekmi, ki se je končala šele po podaljšku. Na koncu so več moči imeli zmaji, ki so bili v podaljšku boljši, spretnejši in tudi nekoliko srečnejši. "Teh zadnjih deset minut je bilo videti kot dvoboj dveh drogiranih nasprotnikov. Vprašanje je bilo, kdo bo prej padel po tleh. Mislim, da je res odločilo to, da smo vendarle imeli na koncu več moči. Finale je bil izredno težek, prav tako končnica in sploh vsa sezona. Ta zadnja tekma pa z vso intenzivnostjo še dodatno in vsem skupaj. Čestital bi Krki, ki je bila zares izredno težek nasprotnik in se nam je odlično zoperstavila," je dela ljubljanski trener Zoran Martić, ki je s svojimi varovanci po dveh res slabih predstavah, ko so bili popolnoma izgubljeni in neprepoznavni, zaostajal z 2:1 v zmagah.

"Najtežje je, če so zmage samoumevne"
Vseeno se je Olimpija pobrala, v nedeljo v Novem mestu, ko se je prilagodila na borbeno in čvrsto Krkino igro, izsilila peto tekmo, ki jo je nato za 17. naslov prvaka tudi dobila. Prvič je klub, ki ima tudi pet naslovov prvaka v nekdanji skupni državi, pokal dvignil, kjer domuje od leta 2010, v Stožicah. "Tri tekme smo bili brez McCarrona in z le enim 'playem' je težko igrati. Proti Krki, ki je zelo fizična ekipa in je Špana tako v obrambi kot v napadu ves čas napadala, eno tekmo še gre, za tri pa je bilo jasno, da ne bomo zdržali. Dodaten udarec je bila še poškodba Morgana na tretji tekmi. Take udarce smo prejemali celo sezono. Morali smo v seriji nekaj spremeniti, drastično zamenjati, ker je bilo jasno, da na tak način ne bomo zdržali," je ob tem dodal Martić.

Njegova prihodnost na ljubljanski klopi je še negotova. Direktor Roman Lisac je ob njegovem prihodu januarja odločno dejal, da si je Martić zaslužil priložnost prevzeti Olimpijo, toda mesec pozneje mu je na prvem velikem izzivu spodletelo, ko mu ni uspelo ubraniti pokala. Državno lovoriko je, a definitivno težje od pričakovanj. Lisac ambiciozno napoveduje velike igralske okrepitve in že v naslednji sezoni močno Olimpijo. Na klopi z Martićem? "O tem zdaj ne razmišljam. Sem povsem prazen. Morate vprašati direktorja," je odgovoril Martić, nato pa še dodal: "Še posebej za tiste, ki so bili od začetka tu, je bila sezona res zahtevna. Jaz sem prišel januarja, pa sem vodil skoraj 50 tekem, potem si znate predstavljati, kako je njim, ki so morali igrati 80 uradnih tekem, hkrati pa še vse poškodbe, kakšen zdravstveni status smo imeli, v kakšnem stanju smo bili in pod pritiskom. Najtežje je zmagovati takrat, ko se vsem okoli tebe zdi, da je samoumevno. Takrat je včasih celo najtežje zmagati."

Oliver MVP, ključen tudi Morgan
Lisac ves čas poudarja, da je želja vodstva kluba prihod slovenskih košarkarjev, med njimi se omenjajo tudi že zelo uveljavljeni in nosilci zlate kolajne z EuroBasketa. Že med sezono sta se v Ljubljano vrnila izkušena Mirza Begić in Domen Lorbek, a glavna nosilca igre sta bila Američana, Devin Oliver in Jordan Morgan, ki sta bila dodana vrednost. Že drugo sezono zapored so v zmajevem gnezdu imeli srečno roko pri izbiri tujcev. Oliver je bil že član lanske zmagovite ekipe, ki je po osmih letih znova zavladala Sloveniji, tako kot pred letom dni pa je odlični ameriški krilni košarkar, ki pa je v zeleno-belem dresu večino časa preigral na štirici, sezono zaključil ob zlati kolajni okoli vratu in pokalom v roki še s priznanjem za najkoristnejšega posameznika finala.

"Deset mesecev smo od doma, ne vidimo družine in prijateljev, a naslov odtehta to. Sezona je bila naporna. Bilo je še težje kot lani, še posebej v finalu. Lani je bilo sicer težko, ko smo morali zmagati zadnje štiri tekme, da smo prišli v končnico, letos pa smo vstopili z zmagovito serijo, a morali smo se boriti res do zadnjega. Krka je težek nasprotnik in ima čvrsto ter fizično ekipo. Dvakrat so nam pošteno "izprašili riti". Po tekmi v Tivoliju je bilo res težko, a smo se pobrali. Ta ekipa se zna odzvati in pokazali smo pravi obraz," je povedal Oliver, ki o prihodnosti ni želel govoriti. Dodal je le, da se tu odlično počuti, da zares uživa v Ljubljani in da obstaja možnost za marsikaj.

O svoji prihodnosti bo pozneje govoril tudi Morgan, ki je bil najboljši ljubljanski strelec na zadnjih dveh tekmah in bi tudi on lahko upravičeno dobil naziv MVP. Ameriški center je prav tako v Ljubljani pustil odličen vtis, po dobrih predstavah pa mu sicer ponudb iz tujine ne manjka: "Sezona je bila zahtevna in res sem utrujen. Ne vem, kako bi telo preneslo še eno tako zahtevno sezono. Vse skupaj je bil velik izziv, a ključno je, da sem zaključil na tak način. Bilo bi hudo, če bi odigrali tako naporno sezono in na koncu ne bi osvojili naslova." Zahtevna serija, v kateri se je igrala res trda in borbena košarka, je nekaj posledic z modricami pustila tudi na Jordanovem obrazu: "Serija je bila težka. Dve tekmi se je igrala prava košarko, na preostalih pa ni bilo tako. Le to lahko rečem, vidite, kakšen je moj obraz. Morali smo se odzvati. Na vse načine so poskušali preprečiti našo igro, a ostali smo osredotočeni in stopili skupaj kot ekipa. Trener je verjel v nas in nas spodbujal. Četrta tekma je bila velik izziv, saj smo morali zmagati. Zavedali smo se, da imamo, če pridemo nazaj v Ljubljano, lepe možnosti, a hkrati tudi, da Krka ne bo popuščala in se predala. Zelo so si želeli naslova in res je bil pravi boj. Morali smo se prilagajati, na koncu pa vendarle mislim, da smo ostali v nekoliko boljšem stanju. Tri tekme v petih dneh so res težke, mi pa smo bili na to letos že navajeni."

Petrov (upravičeno) ponosen na svoje varovance
"Vsak poraz je težek, v finalu pa je še toliko težje, a smo lahko ponosni na to, kar smo pokazali. Vse smo dali od sebe, se borili do zadnjih atomov in izvlekli podaljšek. Sreča bi se lahko obrnila tudi na našo stran, a je bila tokrat srečnejša Olimpija, ki ji iskreno čestitam za naslov," je dejal Simon Petrov, ki je tokrat pogrešal na prejšnji tekmi izključenega Domna Bratoža. Iz Krkine ekipe je letos res potegnil maksimum. Še posebej po skromnem začetku sezone je malokdo verjel, da bodo Novomeščani letos tako uspešni. Navdušili so v ABA 2, s čimer so si hitro priborili vrnitev v jadransko elito, nato pa zelo uspešno delo opravili še v državnem prvenstvu, kjer so bili tik pred osmim naslovom prvaka. Ekipa je bila sestavljena iz številnih košarkarjev iz domačega okolja, moštvo pa so dopolnili kakovostni tujci, ki so bili dodana vrednost. Navdušil je predvsem vsestranski Marko Jošilo, ki je igral ves čas zelo pametno, ob tem velja omeniti tudi nekdanjega zmaja Paola Marinellija, ki je odlično vodil Krkino igro in igral najboljšo košarko v karieri.

V finalu so Novomeščani navdušili z nepopustljivostjo, ko se niso predali "do zadnjega atoma moči", kot so razočarani dejali po koncu finala. "Navdušen sem nad fanti. Že jaz sem utrujen, pa nisem tekel gor in dol, kot so nekateri celo 45 minut. Lahko rečem le, kapo dol," je dodal Petrov. Njegova usoda je praktično jasna, kar je tudi potrdil: "Želim si ostati, sprejel sem to funkcijo in zadal dolgoročen načrt. Že v prvi sezoni nam je veliko tega uspelo narediti. Mislim, da je ta sezona lep dokaz, da vodstvo kluba odlično dela. Naredili smo veliko več, kot je kdor koli pričakoval. Priložnost so dobili mladi igralci, naslednjo sezono pa bomo vse skupaj lahko samo še nadgradili. Kar se mene tiče, je to edini način. Imamo odlične mlade igralce, ki bodo v naslednji sezoni pokazali, koliko so vredni. Naj pomembneje pa se mi zdi, da smo v dvorano vrnili navijače. Na zadnji tekmi je bilo občinstvo odlično, prav tako je bilo izvrstno v Ljubljani, za kar bi se jim zahvalil."

Zagorac: Upam, da nam nihče ne zameri
"Na koncu se samo vprašaš, ali si dal vse od sebe. Če je odgovor ja, potem si sicer lahko žalosten, a si nimaš česa očitati. Ne vem, kje smo jemali vso energijo, sploh Jošilo in Mainelli, ki sta igrala več kot 40 minut. Noge te ne nosijo več, kar je normalno. Nekje poskušaš najti energijo in dali smo res vse od sebe
," je povedal Saša Zagorac, eden izmed dveh reprezentantov pri Krki, ki je v Novo mesto prišel med sezono. Po finalu je še pristavil: "Zaslužena zmaga Olimpiji, za kar ji iz srca čestitam. Vse, kar se je dogajalo v zadnjih desetih dneh, upam, da razumete. Oboji smo si želeli naslova. Vsak na svoj način. Mi smo vedeli, kje moramo iskati svoje priložnosti, in to je bilo v čvrsti in moški košarki. Upam, da nam nihče ne zameri. Čestitam Olimpiji, ki je bila tokrat boljša, mislim pa, da smo pokazali dobro košarko in verjamem, da so navijači ponosni na nas."

Četudi morda igra ni bila najkakovostnejša, pa je tako razburljiv finale dobra reklama za ta šport. Prebudili so se tudi navijači, ki so že v Novem mestu naredili dobro ozračje. Pokvarili so jo tedaj le rasistični vzkliki nekaterih posameznikov proti temnopoltim košarkarjem ob koncu srečanja. Novomeški navijači so se v lepem številu – kot v najboljših letih Krke pred nekaj sezonami – zbrali nato tudi v prestolnici in bili ves čas glasni, na drugi strani pa je bil tokrat v Stožicah dober tudi obisk ljubljanskih gledalcev. Vseeno je bil ta med sezono še vedno skromen (razlog je zagotovo tudi veliko število tekem). Vodstvo kluba bo moralo še pošteno zavihati rokave, ekipa pa narediti odmeven (mednarodni) izid, da bo ljubljansko občinstvo, ki je nerazumljivo izredno zahtevno, znova v večjem številu prišlo v dvorano.

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
Voly
# 30.05.2018 ob 10:16
Gledal sem vseh 5 tekem, po TV sicer, pa vendar. Sem dolgoletni navijač Olimpije in samo naključje je bilo, da nisem bil na kakšni tekmi tudi v živo.
Najprej je treba priznati košarkarjem in trenerju Krke, da so bili odličen nasprotnik in da so pripomogli, da je bilo to finale res razburljivo . Prav lahko bi se zgodilo, da bi zmagali (če bi Jošilo zadel še drugi prosti met) in bilo bi povsem zasluženo. Ne morem verjeti, se spomnim kako so Krkaši izgledali jeseni, kot ena vaška ekipa z vaškim trenerjem. Pa so se preko sezone dvignili za 100 %, trener je "rastel" iz tekme v tekmo in zelo sem vesel, da ima Slovenija še enega pravega trenerja, ki bo čez nekaj let vrhunski, v to sem prepričan.
Je pa treba tudi priznati, da ima Martić povsem prav, ko pravi, da je najtežje zmagovati takrat, ko vsi mislijo, da je finale samo stvar formalnosti! Po prvi tekmi nas je veliko tako razmišljalo in če bi Olimpija zmagala tisto drugo tekmo v Novem Mestu, ko so skoraj vso tekmo vodili, bi bila serija verjetno v Tivoliju res že končana. No, Krka je potem po zmagi dobila krila in nenadoma je bilo vse odprto. Čestitke Olimpiji, da je psihično zmogla narediti še en probrat in z velikimi mukami uspela zmagati to serijo!
Škoda, da je Bratož po tisti nepravični tehnični reagiral tako kot je, saj sodnikom potem ni preostalo drugega, kot ga izključiti!
Če se bodo vse tri naše najboljše ekipe v naslednji sezoni še malo okrepile, bi lahko igrale veliko vlogo tudi v ABA ligi in še v kakšnem evropskem pokalu, to pa si vsi ljubitelji košarke močno želimo, saj bo samo tako kakovost našim igralcem porastla in bo tudi reprezentanca močna!
Navijači pa se moramo zavedati, da rabimo en drugega, kajti več dobrih ekip bomo imeli, bolj bo slovenska košarka kakovostna! To velja za vse ekipne športe pri nas!
davison20
# 30.05.2018 ob 09:37
knjigobub, na tekmi v NM so navijači hukali proti Morganu in tudi jaz sem bil na tekmi. Tako da je novinar napisal popolnoma resnično dejstvo. Sicer je trajalo kako minutko in okrog so začeli ostali gledalci kričat naj bodo kulturni, vendar se je zgodilo.
KLIPAN
# 30.05.2018 ob 09:53
Včeraj pridem pred Stožice, gužva na parkirišču, gužva pred blagajnami....nisem mogel verjeti:))
Tekma odlična, pravo finale.....vsem akterjem iskrene čestitke.
Kako malo je treba, da se vžge košarkaška iskra.
Če bi mi kdo pred mesecem dni rekel, da bo na finalu 4500 ljudi, bi si mislil da je malo nor.
Aja, če bi sam izbiral med Zdovcem, Subotičem in Martičem, bi se odločil za Martiča.
DrFunk
# 30.05.2018 ob 09:30
"Krka se vedno napali na Olimpijo".

Fak, doživljam deju-vu izpred 5 let in nazaj s takimi komentarji. :) Prav pogrešal sem to. :)
zoga123
# 30.05.2018 ob 13:35
sezone je konec, mislim da smo lahko ljubitelji košarke na splošno po desetletju zadovoljni .

Mislim da je sezona prinesla pozitiven premik , prav tako upam da se trend nadaljuje. Veliko bo sedaj odvisno od tega kakšen bo format dp, predvsem v povezavi z Evropskimi tekmovanji ter kako bodo odreagirali klubi.

Prvi trije klubi (Olimpija, Krka, Primorska) bodo verjetno še krepili finance in igralski kader,lepo bi bilo videti podobno pri Heliosu, Rogaški,Šenčurju ter preostalih prvoligaših .

V glavnem že ta sezona je ponudila opazen dvig v kvaliteti, Krka , Olimpija sta konstanti , pridružila se je še Primorska, naslednja sezona bo še boljša in jo lahko pričakujemo z optimizmom.
All in all, končno se premikajo stvari v Sloveniji na bolje.

Čestitke Olimpiji za naslov, čeprav v povezavi s tem ne morem ne-omeniti tudi Krke. Absolutno si zaslužijo vse pohvale , tako za celotno sezono, kakor nastop v finalu in v kolikor bi v 5 tekmi končala žoga več v obroču, bi popolnoma zasluženo osvojili prvenstvo.
Voly
# 30.05.2018 ob 13:20
Fantje, zdaj bomo skupaj navijali za Slovenijo, da bi se uvrstila na svetovno prvenstvo, potem pa glede košarke kar dolg premor. Upam, da se bodo vse tri najboljše slovenske ekipe do jeseni okrepile, da bomo pozimi uživali ob kakšnih zmagah na mednarodnih tekmah, spomladi pa se bomo spet udarili za prvaka.
Osebno pa se že "palim" za svetovno prvenstvo v nogometu, če bo zdravje, bom gledal vse tekme, prvič v življenju bom namreč imel dovolj časa za to!
Lep dan vsem želim!
Voly
# 30.05.2018 ob 10:25
mladi portugizac@
Jaz te povsem razumem, da ti je hudo zaradi, lahko bi se celo reklo nesrečnega poraza tvojega kluba, vendar je res vprašanje kako bi se prvenstvo izteklo, če ne bi bilo tiste napake sodnikov pri Bratožu, ki pa si je bil potem vendarle sam kriv za izključitev.
Me je pa nekaj drugega zmotilo pri tebi. Oprosti, ampak lahko bi zmogel toliko poguma in čestital Olimpiji za naslov. Tako pa si izpadel kot v nedeljo MIlanić, ki tudi ni zmogel tega.
Nauči se biti velik v zmagi ali pa v porazu, boš videl, ti bo veliko lažje, v naših očeh pa boš izpadel pravi navijač!
Gandhi1
# 30.05.2018 ob 09:47
Kugobob. Pomoje si bil glih ti tist k se je dru take fore. Pol pa ta isti navijaci objektivno kao komentirajo basket..s cincom lepo ven iz dvorane, na ksno veselico pa se tm duvajte..jao jao
levkup
# 30.05.2018 ob 10:46
Prvenstvo je vedno lahko “ukradeno”, če sam
želiš stvari tako videti. Verjetno bi pomagal le
kak profesionalni terapevt pri odpravi te težave ?
Če pa ne veš zakaj se nasprotniku čestita ob
osvojitvi naslova državnega prvaka, če trdiš da
hukanja ni bilo medtem ko so ga slišali vsi
prisotni ? Potem ti pač ni pomoči, niti s terapijo !
Voly
# 30.05.2018 ob 11:24
davidson20@
Kot navijač Olimpije bi se kar strinjal s tvojim zadnjim postom. Moram pa te tudi pohvaliti, zadnje čase pišeš veliko bolj umirjeno in realno, kot pa si to počel pred leti!
In tebi in meni želim v prihodnji sezoni veliko napetih in lepih dvobojev med Krko in Olimpijo. Pa naj zmaga boljši, če bo to Krka, meni sploh ne bo težko čestitati vašim navijačem, čestitam pa vam tudi za letošnje vse boljše igre in fanatično borbenost. Manjka vam samo še malo daljša klop, pa bo naša Olimpija spet "tenko piskala" proti vam!
davison20
# 30.05.2018 ob 11:12
Nihče ne ve, kako bi se končalo prvenstvo, če ne bi bil izključen Bratož na četrti tekmi. Ali bi sploh bila peta tekma? Če bi bila, kako bi se razpletla? Včeraj se je končalo DP z zmago POL, sodniki niso ravno vplivali na razplet (Včeraj) in Olimpija ni prikazala boljše igre, samo več moči in daljšo klop, kar pa je bilo odločilno. Kdor pravi, da je bila sezona zanič, nima stika z realnostjo. Naredimo primerjavo z lansko sezono:

Lani smo izpadli iz ABA lige z precej večjim proračunom kot letos, letos smo postali prvaki ABA 2 in se ekspresno vrnili v ligo. Najverjetneje boljše kot lani??
Lani se je naše tekmovanje končalo v polfinalu proti Olimpiji, letos smo prišli v finale in bili dejansko v priliki osvojiti naslov. (boljše)
Lani smo prišli v finale pokala in izgubili, letos smo izpadli v polfinalu (slabše)

In to s precej manjšim proračunom, imeli smo v ekipi 9 domačih igralcev, okrepili smo se samo s Sašo Zagorcem (POL pa z Begičem, Lorbkom, Sanonom in Avstralcem). Pa mislim, da z mano vred ni verjel v to kar so dosegli.
zoga123
# 31.05.2018 ob 16:04
no pa da se pridružim se s Primorsko , saj vem da ni v kontekstu, ampak hebi ga :)
1- Šiško , Vujasinovič (oz tujec - prodoren amer ) , Gorbačov
2- Ferme , Vončina , Glas , Hodžič
3- Nosilec (npr pdb Jošilo), Zupan
4- Nosilec (npr mlajši Balažič) , Kosi
5- Nosilec (najdražji igralec) , Čakarun

S tem da se Glas , Hodžič lahko pomikata tudi na pozicijo nizke 3, krilni centri lahko odigrajo tudi na 5, centra lahko slabše odigrata tudi na 4.
In da ima Glas vsaj v dp min 15 min na tekmo .

To bi bilo meni idealno in bistveno bolj uravnoteženo kakor preteklo sezono. In tudi dovolj za rotacijo v 2 tekmovanjih .
steva cenejac
# 30.05.2018 ob 14:48
nowitzki - Krka je leta 2000 premagala najmočnejšo moštvo UO v zgodovini (Bečirović, Golemac, Brezec, Zdovc, Milić, Jasikevičius, Kotnik, Modrić, Duščak...). Toliko o moči in zadnji realni možnosti za naslov.
mladi portugizac
# 30.05.2018 ob 10:19
Krka je seveda že pred koncem DP pričela dopolnjevati letošnje moštvo in lahko rečem, da je zaenkrat slišati same zelo zelo vzpodbudne stvari - od tega, kdo od letošnjih ostaja, do tega, s kom so v pogovorih za prihod v Novo mesto...
KLIPAN
# 30.05.2018 ob 10:10
Vse to je odlično za slo košarko.
POL, Krka, Primorska-končno imamo vsaj tri normalne in ambiciozne klube, le tako naprej.
knjigobub
# 31.05.2018 ob 14:15
@davison20 na koncu bo trener Subotič, glavna okrepitev bo pa Šamanič, Edo ma pogodbo na poljskemi, Nikolič bo ostal tam kjer je, Dragič ma predobro ime, da bi zapravil v Olimpiji, ta način k ga uporablja Lisac je podoben srbskem, težko pripelješ taka imena, če ne igraš Evrolige, uleb cup pa spet ni tako tekmovanje, da privlačil igralce, gledalce...Ta zgodba o igralcih je podobna kot tista za tuje medije o sedmih milijonih proračuna, jaz se jih ne bal, ker je večina stvari, ki jih povedo napihjenih
steva cenejac
# 31.05.2018 ob 13:22
Dobr, da so nas pošolal, ker drugač bi bla Olimpija hudo težko prvak. Po mojem so se hudo ustrašl, da so nas preveč naučl, ko so bli 7 sekund pred koncem že hudo v ...
knjigobub
# 31.05.2018 ob 11:47
Lalič bi bil vrhunska rešitev za pod koš, pozna okolje, plus zmer se mi je zdel vredu igralec, mahkovic super, balažič isto, če je to seveda res
knjigobub
# 30.05.2018 ob 20:21
@mladi portgizac po polfinalu si govoru kako bo kmalu konec sezone za krko, pa da petrov ni pravi za trenerja..lepo, da priznaš
davison20
# 30.05.2018 ob 19:05
Mi pade na pamet Jan Kosi za dolgoročno pogodbo
nowitzki
# 30.05.2018 ob 17:56
@SloEdge Po čem kvalitetnejšo? Ekipa Sixta je bila samo šutersko naravnana in taka ekipa v seriji na 2 ali 3 zmage ima minimalne možnosti, to je lepo za gledati ko gre in v rednem delu sezone, ko pa enkrat gre zares in ko trojka odpove pa je mučno, zelo mučno. Krilnega centra Primorska ni imela, Zupan je prešvoh, Morina preslab, že tukaj je Krka imela ogromno prednost, tej Primorski je manjkalo fizikalij četudi bi bil trener Obradovic bistveno več z tako ekipo nebi dosegel. Napram Krki je bila Primorska v prednosti edino z Čakarunom, prednost bi moral biti tudi Rebec a mislim, da smo si tukaj vsi enotni da je mali precenjen ter da je prevelik indijanec za kaj resnega, to sem rekel že 3 leta nazaj ko je igral za Krko in tudi sedaj ko je bil v Sixt, čeprav so ga eni zagovarjali. Tudi v reprezentanci bi pred njim morali dobiti priložnost bodisi Špan ali pa Bratož ampak to je sedaj že druga zgodba...

Iskreno ampak res iskreno, koga bi si ti od Sixta torej želel v ekipi Krke prihodnjo sezono? Predvidevam, da bi si želel vsaj 3-4 igralce če praviš, da je imel Sixt kvalitetnejšo ekipo. Verjetno bo odgovor Čakarun in tukaj se zadeva gladko zaključi.
Vhito
# 30.05.2018 ob 16:25
Dragi moj Gandhi - bil sem na Češkem ko so gostovali, bil sem v Oostendeju, ko so osvojili eurochallenge, bil sem pred 8 leti v Tivoliju, ko so vzeli kanto, bil sem v Laškem ko so izgubili za 52 točk, pa nisem bil član ekipe ali strokovnega kadra - šel sem v lastni režiji... Ti ne govoriš tako kot je, še manj si neki težki navijač Krke, ker ne delaš drugega kot pljuvaš po njej.
Vhito
# 30.05.2018 ob 16:15
Gandhi, prosim da nehaš pisati o KK Krka v prvi osebi (mi), ker si ti toliko njen navijač, kot sem jaz šajtrga. Dolgo sem se zadrževal, ampak vsak tvoj post je bolj idiotski.

Pa da ne bom samo off topic, čestitke obojim za finale.
Cam_Fraser
# 30.05.2018 ob 12:39
Haribo, andhi, komentar izbrisan, torej nekomu ni pasal. Hmmm. Ponovim vajo?
Bravo SloEdge. Točno to sem mislil povedati tudi sam. RTV SLO, pardon RTV Ljubljana je kričalo Ljubljančanov in niti slučajno ne predstavlja Slovenije. Kot si rekel, obstajajo zato ker vsi plačujemo prispevek, če ga nebi jih tako in tako nebi bilo več...bolno! Objektivnost je nekaj kar ne poznajo, ne na radiju ne na televiziji. Vse je Olimpija, ta ali ona. Vsi ostali SLO klubi so kolateralna škoda in zdi se, da obstajajo zgolj zaradi teh Olimpij. Še dobro da so jih železarji nagonili v hokeju. Tam se ni dalo kupit tekme. Kot nekdanji športnik vem, da naslov ne pomeni nič, če ga ne priznajo ostali tekmeci in športna javnost. Tega Olimpiji v košarki gotovo ne bo nihče. Ostane le zapis in nič drugega. Ostal pa bo priokus, ki se ga Olimpija (ta ali ona) ne bo nikoli znebila in to je vpliv vplivnežev iz LJ na KZS, NZS in vse ostale zveze, ki bivajo v LJ in so samo aparatčiki LJ mafije. Že nekdaj smo vedeli da se v LJ ne da zmagati če nisi bil boljši za 15 pik.
Glede čestitanja boljšemu…Če te sredi LJ skoraj premaga od sodnikov zdesetkana ekipa iz ''provincialnega vaškega kluba'' ki igra v šolski telovadnici, ni tukaj kaj čestitati. Zaradi takšnega ali drugačnega vplivanja stricev iz ozadja na sojenje in posledično izide tekem, pa najbolj gubi Olimpija za katero tako navija samo še LJ in niče drug v preostalem objektivnem delu Slovenije. Imate naslov, veselite se ga, vendar sami (in vsi ostali) veste kdo je moralni zmagovalec.
Bo zdaj v redu, ali me boste zopet brisali. Demokracija??
no72
# 30.05.2018 ob 11:55
Samo še en zadeti prosti met Jošila bi popolnoma spremenil članke na tem portalu in tudi komentarje....sedanji "lagano sportski" bi zamenjalo razočaranje in zahteve po odstopu Martiča.

Reagiranja ljubljanskih navijačev so jasna in znana...sicer pa čestitke obema ekipama za borbenost in gledljivo košarko.
davison20
# 30.05.2018 ob 11:33
Gandhi1, ja s še enkrat večjim proračunom. Olimpijo sem pa redno spremljal do izjav Lisca. Lorbka in Šešoka leta 2000. Takrat so se pa zamerili večini Dolenjcev. Spoštovanje, ki ga pričakuje POL, si ga zaslužijo tudi ostali od njih.
Voly
# 30.05.2018 ob 10:55
SloEdge@
Hehehe brez UO bi bilo vsem SLO klubom stokrat bolje.Vsakič do sedaj ko je UO imela pravo glasanje je zaj*bala SLO klube... nazadnje lani na skupščini ABA, pred tem je polena metala Krki da skoraj ni mogla igrat EL doma.... tako da, vsa gnojnica ki se zliva na ta klub je več kot opravičena.

No, takih napadov na Olimpijo, smo vajeni še iz let, ko jim je bila Krka še bolj konkurenčna in so osvajali naslove prvaka. Prijatelj, ne zavedaš se, da en brez drugega ne moremo. Tudi Olimpiji se ne bi dobro pisalo, če ne bi bilo Krke in Primorske. Močnejši ko boste, močnejša bo tudi Olimpija, konkurenca je pa sploh dobrodošla.
Torej, jaz te pozdravljam iz Ljubljane in želim tvojemu klubu veliko uspehov v naslednji sezoni!
knjigobub
# 31.05.2018 ob 17:17
še kdo pogreša tak forum kot je bil včas prosti met?
fc11
# 31.05.2018 ob 14:39
Ce Olimpija odpikira Kastratija,Bubnica,Radulovica, Tratnika (Hrovat baje gre) bi bili usi Zoran Dragic, Edo Muric in Aleksej nikolic vec kot dobrodosli. Sveda je za to treba imeti ze denar samo bi Lisac ze skombiniral da bi bilo prav.
Pa naprimer da pridejo vsi trije potem bi zapolnili mesta(Seveda lahko kateri igra dve poziciji) plus se kaksen igralec bi prisel
1. Aleksej Nikolic
2. Zoran Dragic
3. Edo Muric
4. (Urban Durnik)
5. Šamanic( Jurij Macura)
mladi portugizac
# 31.05.2018 ob 14:01
Davison20, meni je za aba ligo vseeno (raje bi videl, da je Krka ne bi igrala), mene zanima le DP (+pokal) in kako evropsko tekmovanje, če se vanj na podlagi rezultata uvrstimo.
Nikakor ne smemo imeti v ekipi več tujcev kot je dovoljeno v DP, ker se nam potem podre slika v najbolj pomembnem delu sezone - zaključku DP. Krka naj, če se le da, še naprej vztraja pri letošnji filozofiji.
mladi portugizac
# 31.05.2018 ob 13:53
Steva, sem pomislil enako; sploh, ker je potrebno upoštevati tudi Stipaničeva, ki naj bi bil glavni projekt Krke. Razne, če mislijo Mahkovica postaviti na trojko?

1 - Bratož, Marinelli
2 - ?, Kovačević(?) (+ Jančar Jarc)
3 - Jošilo, Mahkovic, Škedelj
4 - Balažič, Cinac, Stipaničev
5 - Lalič, ?

Jaz osebno bi namesto Cinca pripeljal kakega slovenca - npr. dina Murića ali pa Čebaška, ali pa bi obdržal Zagorca ali Đapo.
Na dvojko bi skušal pripeljati Klobučarja + enega od Lapornikov iz Romunije (raje Luko, ki je že igral 3 sezone v Krki, zadnjo odlično, kot Mihata); seveda pod pogojem, da kovačević res odhaja, kar mi ni všeč.
Na ta način bi imeli še vedno prostor za enega dobrega tujca na centrski poziciji...
davison20
# 31.05.2018 ob 13:52
knjigobub, danes je kar precej člankov v Ekipi o POL. Martič naj bi skoraj 100% pakiral. Govori se o E. Muriču in Zokiju Dragiču, samo nič potrjenega. Kar pa se tiče Krke, pa mislim, da v dvorani ob začetku sezone ni bilo skeptika, še nekateri v upravi niso verjeli. Simi, kjerkoli je bil ni blestel, lani izgubil polfinale itd. Pravi navijač je bil samo iz dneva v dan bolj zadovoljen, sploh ko ekipa iz nič pride v finale in dejansko izgubi zaradi sojenja.
berg
# 31.05.2018 ob 13:36
Nočem bit pameten,vendar je ta opcija z omenjenimi okrepitvami zelo realna.Seveda bo imela zadnjo besedo uprava kluba.Mislim,da je pa potrebno vztrajati na domači bazi igralcev,plus seveda z dobrimi tujci.Simi bo ostal...Damjanović tud...tako da bo po iztekajoči sezoni ki je bila zelo uspešna nadaljevanje drugo leto še boljše.Upajmo no....
steva cenejac
# 31.05.2018 ob 13:24
portugizac - potem bi imeli hudo gužvo na štirici (Bala, Mahkovic, Cinac), razen če bi Mahkovic bil menjava Jošilu.

Po mojem osebnem mnenju rabimo še enega pleja.
mladi portugizac
# 31.05.2018 ob 13:19
Ko je že berg napisal, lahko tudi jaz povem, da tudi po mojih inf. pridejo omenjeni 3 košarkarji + da naj bi bilo vse dogovorjeno tudi z Jošilom in Marinellijem, ostal naj bi tudi Cinac...
Vse omenjene 3 "novince" bi z veseljem pozdravil v Krki - glede Bale ni potrebno razlagat, Lalić sicer ni več tako mlad, a je zelo dober center, ki se je v Krki že dokazal in ga imamo navijači radi, Mahkovic pa je, če me spomin ne vara, mvp rednega dela dp in verjamem, da je imel na mizi dosti ponudb in smo lahko veseli, da se je odločil za Krko, če so inf. točne.
Sem pa skeptičen glede Cinca, ker če to drži, to pomeni, da bi imela Krka že zapolnjeno kvoto 4 tujcev (Jošilo, Marinelli, Lalić, Cinac(?)).
knjigobub
# 31.05.2018 ob 12:33
gandhi1 pa kdo te je kej vprašal ??zabi se v steno z lopto v roki
davison20
# 30.05.2018 ob 22:23
knjigobub in mladi portugizac, dejstvo je, da se je POL zelo okrepila pred drugim delom DP z jasnim ciljem osvojitve naslova DP, suvereno osvojila prvo mesto v ligi za prvaka in imela z Krko rezultat 5 : 1. Proračun sta imeli tako POL kot Six absolutno večja od Krke. In še vedno menim, da bil POL premagala Krko v finalu precej bolj suvereno z Okornom kot z Martičem, ker Martič ni bil nikoli resen trener, Okorn pa je zelo obrambno nastrojen. Six je bila pač ponesrečeno sestavljena, Vuga je nov v tem in so ga lepo vozili tam po Kopru (in ga ponovno) in jo je bilo z tako obrambno sestavljeno ekipo Krke lahko premagati. Priznam, da sem bil prepričan, da bo POL lažje opravila z našo Krko in vzroke sem napisal. In sedaj je Petrov dokazal, da je vsaj za Martiča profesor in ima še dovolj prostora, da napreduje kot trener. Vsaj dvajset let, ali jih bo izkoristil ali ne, je pa vprašanje. Uprava Krke mu zaupa in mislim, da si je več kot zaslužil, da vodi Krko še naprej.
mladi portugizac
# 30.05.2018 ob 21:09
Knjigobub, o čem ti to?! Po polfinalu sem jaz zapisal, da verjamem, da krka tudi v finalu ni brez možnosti in celo okrcal davisona, češ da je že pred začetkom finala spustil hlače. Velika večina vseh Krku ni dajala resnih mož osti. Izkazalo se je, da sem imel še kako prav. To pa zato, ker redno hodim na vse tekme, poznam mnogo ozadij in vem, v kakšnem stanju je ekipa.
Je pa res, da pred polfinalom s Primorsko nisem bil optimist, a tega nisem tu napisal, priznam pa lahko sedaj, s tem (za razliko od mnogih) nimam nobenih težav.
Na predstavitvi ekipe pred začetkom sezone sem bil zelo razočaran, a so nato v naslednjem tednu pripeljali Marinellija in Cinca, sredi sezone še Zagorca...
So me pa kljub vsemu določeni igralci letos tudi razočarali, a pot Krke je prava, to smo navijači hoteli in naj se ta filozofija nadaljuje.
mladi portugizac
# 30.05.2018 ob 20:02
Nowitzki, ko se tkole zatečeš k lažem, pokažeš, kakšen v resnici si. Nikoli nisem pljuval po Krki, razen če je zate pljuvanje to, da nisem verjel, da vodo prišli v finale; ampak potem smo "pljuvali" vsi! V resnici pa v začetku sezone nisem verjel niti v polfinale Krke in mi tega ni težkoo priznat, kot sem tudi večkrat zapisal, da so presegli moja pričakovanja. Ampak vem, da tudi pričakovanja ostalih zvestih navijačev, ki se že desetletja redno srečujemo na vseh tekmah krke, zato jaz zelo dobro vem, kaj govorim in pišem in tudi zakaj. Nm je majhno, ljudje z istimi interresi se poznamo in ni prlblem izvedeti tudi kaj, kar ni za v javnost (kot npr. kateri so v tem trenutku že dogovorjeni za nafaljevanje v Krki ipd.).

Še odgovor KLIPANU - evo stari, tle ti je pa 1. uspelo zadet čisto resnico! Ker berem tvoje komentarje tudi drugod (ni se jim namreč mogoče izognit, ker komentiraš vse in povsod, da se človek resno vpraša kaj počneš v lajfu, da imaš ves ta čas), bom zapisal tako, da boš res razumel - moji občutki do košarkarske olimpije so takšni kot tvoji (in tudi moji, da ne bo kakšne dileme!) do sds...
davison20
# 30.05.2018 ob 17:12
knjigobub, Fifolt potrebuje kilažo in tekme insam veš, da bo v ABA ligi bolj malo igral. Lahko se pa kali in igra v drugi ligi in pa tudi v DP. In govorim o kvalitetnem tujcu z dodano vrednostjo za našo ekipo. Poleg Balažiča bi si želel še Klobučarja in Zokija v Krki.
knjigobub
# 30.05.2018 ob 17:02
@davison20 fifolt je prihodnost, ja je lesen, samo filozofija mora bit taka, da če je z nm, se mu da priložnost, ne pa.spet vozit neke povprečne srbe, k ne bodo dajal od sebe pol tega kar da domač igralec, prepričan sem da je letošnji recept pot za naprej plus, da se pripelje balažiča nazaj, da konča kariero v nm, aba liga spet ni tak nivo, da bi bilo potrebno vozit nekvalitetne tujce, ekipa mora imeti svojo identiteto,prepričan sem, da bomo še zelo presenečeni nad ekipo za naslednje leto
nowitzki
# 30.05.2018 ob 14:58
@MiD pa saj Olimpija ne bo igrala EL, da potrebuje Veselya ali Randolpha. Dejstvo je da če pridejo Muric, Nikolic in Dragic je to že ogromno, sploh za Dragica ne gre dvomiti tak borec kot je se bo vrnil vsaj na 80% tistega kar je že bil, kar pa je za Olimpijo že dovolj. Če so pripravljeni pripeljati praktično najboljše Slovence ki so dosegljivi verjamem, da bodo tudi 3-4 tuje okrepitve na nivoju, sicer se dela na tem da se zadrži Mccerona, za Oliverja in Morgana pa je vprašanje kako bo.
KLIPAN
# 30.05.2018 ob 14:54
@mladi portugizac
Edino kar ti resnično ne preneseš je Olimpija.
Koliko žalosti šele sledi v naslednjih letih.
Upam, da boš zdržal.
MiD
# 30.05.2018 ob 14:51
Glede okrepitev Olimpije pa lepo počakajmo.
Lisca so polna usta, potem pa pripelje Begića in Lorbka, ki objektivno nista več na dovolj visokem nivoju za vidnejše mednarodne uspehe.
Teh ne bosta zagotovila niti Edo Murić (ima zelo slabo sezono), niti Zoran Dragić (če se bo rešil poškodb). Če kdo pričakuje, da bo Olimpija lahko pripeljala igralce kvalitete Vesely, Randolph ali De Colo ali Vidmar in Prepelič... se hudo moti.
Po drugi strani pa je res, da bi še z enim dobrim centrom in enim organizatorjem lahko že letošnja ekipa v ABA ligi konkurirala za play off in vidnejši rezultat v Ligi prvakov ali pa ECA pokalu.
Trenutno je jasno, da se bo Žan Mark Šiško selil iz Tivolija pa ne v Stožice, ampak na Bonifiko.
nowitzki
# 30.05.2018 ob 14:39
Skratka ene še vedno boli naslov Olimpije - biče bolje. :)

Čestitke Krki za te predstave, iskreno nisem pričakoval da bodo tako trdoživ nasprotnik, očitno jim je tista 3 polfinalna tekma, ko so jo obrnili v zadnjih minutah dala veliko zagona. Olimpija je navkljub vsemu pokazala da je boljša ekipa, niti ne toliko v tej finalni seriji kot pa skozi celo sezono sploh v ligi za prvaka so bili razred zase, sploh napram zadnja leto, ko so se do zadnjega kroga celo tresli za polfinale. Vsak objektiven navijač dolenskega kluba, bo Olimpiji čestital, tiste pa ki seveda boli ta poraz tega niso zmožni, konec koncev se zavedajo da je to bila zadnja realna možnost za naslov Krke v prihodnosti bo veliko veliko težje, sploh glede nato, kakšne okrepitve se obetajo Olimpiji. :)
Zlobni genij
# 30.05.2018 ob 12:52
Potlej pa še dobro, da je šla Union Olimpija rakom žvižgat, kajti, če bi obstala, tega finala po vsej verjetnosti sploh ne bi videla. Lahko smo hvaležni Petrolu, da je rešil tako imenovanega paradnega konja slovenske košarke in ga vrnil na pota stare slave. Upam, da bodo zdaj v katerem koli tekmovanju bodo pač igrali, pustili nek dober vtis, ki bo sovpadal z deželo evropskih prvakov.
SloEdge
# 30.05.2018 ob 11:36
@voli, sorry prijatelj, ampak to so dejstva... mal pobrskaj stare članke, pač hvala k... take moči da bi stare članke brisal hvala bogu nimate. :P
Drugače pa , letos ste bili v DP boljši, nič ne oporekam in nimam problema s tem da vam čestitam za naslov.
SsDrag
# 30.05.2018 ob 11:31
sorry, ampak samo prepotentnežem se je zdela zmaga olimpije samoumevna.
Fleaa
# 30.05.2018 ob 10:58
ko sam sebe premagaš....
KLIPAN
# 30.05.2018 ob 10:05
@alijzr2
"Dobro, Krka se vedno napali na Olimpijo, ne vem kako, ne vem zakaj. Vseeno bi moral Martić do zmage priti lagano sportski. Menjava je samoumevna."

Krka ima DVA evropska prvaka, POL nobenega, Marinelli je boljši od Špana, takega igralca kot je Jošilo POL nima, v finalu POL igra tri tekme samo z enim playem, eno tekmo brez Morgana....
Po kaki logiki torej bi moralo iti vse "lagano sportski"?
Kazalo