Košarkarji Partizana so v izjemnem vzdušju v Štark Areni gladko odpravili SC Derby. Foto: Liga ABA/Dragana Stjepanović
Košarkarji Partizana so v izjemnem vzdušju v Štark Areni gladko odpravili SC Derby. Foto: Liga ABA/Dragana Stjepanović

Beograjčani se bodo v polfinalu srečali s Cedevito Olimpijo. Ljubljančani so že 13. maja na odločilni tretji tekmi premagali beograjski FMP s 97:79. Pred tem so Ljubljančani dobili prvo tekmo s 87:77, Beograjčani pa drugo s 102:96.

Nunnally izsilil odločilno tekmo
Črno-belim se je v tej seriji zelo poznalo, da so porabili ogromno energije v četrtfinalu Evrolige. Po dveh zmagah v Madridu, so izpadli proti kasnejšemu evropskemu prvaku Realu. Peto srečanje so izgubili v Madridu, potem ko so v tretji četrtini vodili z 18 točkami naskoka.

James Nunnally je blestel na drugi in tretji tekmi. Foto: Liga ABA/Dragana Stjepanović
James Nunnally je blestel na drugi in tretji tekmi. Foto: Liga ABA/Dragana Stjepanović

Prejšnji teden v Pionirju so morali Studentskemu Centru priznati premoč s 83:84. Tudi na drugi so bili zelo blizu porazu in slovesu že v četrtfinalu, toda v Podgorici so po preobratu v zadnjih minutah slavili z 81:79. Junak je bil James Nunnally, ki je zadel tudi ključno trojko.

Partizan zadel 17 trojk
Odločilna tekma je bila na sporedu v Štark Areni v Beogradu. Domača zasedba je nazadnje zaostajala v 6. minuti (11:13), potem pa stopila na plin in ob polčasu vodila s 57:38, na koncu je bila razlika skoraj 30 točk.

Izbranci Željka Obradovića so zadeli kar 17 trojk iz 30 poskusov. Nunnally je bil najboljši strelec tekme s 17 točkami, trikrat je zadel izza črte. Alen Smailagić je zadel vse štiri mete za tri točke. Vsi tujci so se izkazali. Tudi Zach Leday, Matthias Lessort in Yam Madar so prikazali zelo dobro predstavo.

Nekdanji dolgoletni pomočnik trenerja pri Slovanu in Olimpiji Andrej Žakelj se je zares izkazal na klopi Studentskega centra,. Foto: Liga ABA/Dragana Stjepanović
Nekdanji dolgoletni pomočnik trenerja pri Slovanu in Olimpiji Andrej Žakelj se je zares izkazal na klopi Studentskega centra,. Foto: Liga ABA/Dragana Stjepanović

Žakelj ima še en velik cilj
"Partizan je zasluženo zmagal. Odigrali so odlično tekmo, precej so bili boljši kot na prvih dveh tekmah. Začeli smo premehko v obrambi in dovolili Partizanu, da se razigra. Imeli so preveč odprtih metov. Tretjo četrtino smo odigrali dobro, potem pa nam je zmanjkalo energije v zadnji četrtini. Zadovoljen sem s celotno sezono, bili smo celo blizu polfinala. Zelo se je poznalo, da nimamo pravega organizatorja igre. Imamo še en velik cilj, saj smo se uvrstili v finale črnogorskega prvenstva," je na novinarski konferenci poudaril Žakelj.

Obradović: Upam, da bomo v takem slogu nadaljevali proti Olimpiji
"Studentski center je odigral odlično serijo. To je bila edina tekma v tem četrtfinalu, ko smo imeli pravi pristop in želja. Na drugi tekmi smo zbrali tri podaje, tokrat pa že v prvem polčasu 19. Vzdušje je bilo imenitno. Igralcem sem povedal, da bodo redko v karieri igrali pred takimi navijači. Upam, da bomo v takem slogu nadaljevali v polfinalu proti Olimpiji," je povedal Obradović, ki je skoraj 20 minut odgovarjal na številna vprašanja srbskih novinarjev.

Crvena zvezda blizu finala
Drugi polfinale med Crveno zvezdo in Budućnostjo se je že začel. Beograjčani so dobili prvo tekmo s 93:55 in si lahko finale zagotovijo že na drugi tekmi v torek.


Četrtfinale, tretja tekma:
PARTIZAN - SC Derby 2:1
112:83 (27:21, 30:17, 23:25, 32:20)
14.077; Nunnally 17 (3/4 za tri), Smailagić (4/4 za tri) in LeDay po 14, Lessort 13, Madar 12, Anđušić 10, Exum in Punter po 9, Papapetru 7, Trifunović 5, Drezgić 2; Tasić 14, Ivišić 13, Pavlićević in Drežnjak po 11, Hadžibegović in Magee po 10, Ivišić 9, Slavković 5.


Polfinale, druga tekma, torek ob 20.00:
BUDUĆNOST - CRVENA ZVEZDA 0:1

Prva tekma:
PARTIZAN - CEDEVITA OLIMPIJA 0:0

Igrajo na dve zmagi.