Goran Jagodnik se je pod vodstvom Jureta Zdovca odlično znašel in si po dobrih predstavah na prvih dveh tekmah Evrolige prislužil naziv MVP meseca. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Jagodnik se je pod vodstvom Jureta Zdovca odlično znašel in si po dobrih predstavah na prvih dveh tekmah Evrolige prislužil naziv MVP meseca. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Jagodnik
"Jagoda" bo nagrado prejel v četrtek zvečer v Stožicah. Foto: Sandi Fišer

Pri dveh izjemnih zmagah v uvodnih dveh krogih Evrolige je bil "Jagoda" med najzaslužnejšimi. 36-letni krilni košarkar je na prvi tekmi v Stožicah proti Efes Pilsnu prispeval 21 točk, srečanje pa končal s statističnim indeksom 23. Na srečanju v Milanu proti Arami Jeansu je zbral 19 točk in 5 skokov, njegov statistični izračun pa je znašal 14. Jagodnik je pred sezono prišel v Ljubljano in prvič zaigral za najuspešneješi slovenski košarkarski klub. Na začetku sezone doživlja pravi preporod, igra v izjemni formi in je med najzaslužnejšimi za odlične predstave zmajev.

Izjemen izza črte
Jagodnik je oktober končal s 63,6-odstotno uspešnostjo pri metu za dve točki, 84,6-odstotno uspešnostjo pri prostih metih in s kar 45,5-odstotno uspešnostjo pri metu za tri točke. S 36. leti je postal tudi najstarejši dobitnik te nagrade, odkar jo podeljujejo.

Panathinaikos prihaja v pekel
Union Olimpija je zadnjič sezono v Evroligi z dvema zmagama začela pred sedmimi leti in se takrat tudi zadnjič uvrstila med najboljših 16 ekip v Evropi. Letos Ljubljančani kažejo izjemno formo, zlasti v končnicah tekem, v katerih ohranjajo mirne roke in zbirajo veličastne zmage. Po dveh izjemnih predstavah se zdaj obeta pravi košarkarski spektakel v naslednjem krogu, ko v Ljubljano prihaja sloviti Panathinaikos. Po nekaterih podatkih naj bi bila dvorana v Stožicah že razprodana.

"Jagoda" bo nagrado prejel v četrtek zvečer.