LeBron James vedno znova dviga prah med igralci, navijači in trenerji. Tako kot pač vsak odličen igralec ... Foto: Reuters
LeBron James vedno znova dviga prah med igralci, navijači in trenerji. Tako kot pač vsak odličen igralec ... Foto: Reuters

Riley, sicer vedno uglajen in ugleden košarkarski delavec, je stopil v bran svojemu prvemu zvezdniku pri Vročici Jamesu in nekdanjemu slovitemu košarkarju Celticsov v izjavi za javnost jasno sporočil: "Danny Ainge naj enkrat zaboga že utihne in vodi svojo ekipo. Ko je še igral, je bil največja cmera, in to vem zato, ker sem treniral proti njemu." Riley se je kot trener LA Lakersov v nepozabnih finalih lige NBA pred več kot 20 leti trikrat pomeril proti Bostonu z Aingem v postavi in dva finala tudi dobil.
Po porazu Miamija v Chicagu (101:97) v sredo in po prekinjenem nizu 27 zmag zapored se je James pritoževal nad pregrobo igro Bikov v obrambi, ko naj bi se nekajkrat na nedovoljen način "spravili" na trenutno najboljšega igralca lige.
Ainge je vse skupaj dan zatem komentiral takole: "Mislim, da so bile sodniške odločitve pravilne. To niso bile pregrobe osebne napake. Mislim, da je skorajda neverjetno to, da se LeBron pritožuje nad sodniki." Nato pa se danes še odzval na izjavo Rileyja: "Pat Riley ima prav, jaz bi se moral brigati za svojo ekipo, prav pa imam tudi jaz: LeBron bi moral biti v zadregi glede na pritožbe, ki jih usmerja proti sodnikom."
James je svoje povedal na igrišču ob petkovem gostovanju pri New Orleansu (89:108). V prvem polčasu je v manj kot šestih minutah dosegel šest trojk zaporedoma in le v prvem polčasu dosegel 28 točk, največ v sezoni, tekmo pa končal s 36 točkami.