Goran Dragić je dobil na mestu organizatorja igre pri Phoenixu resnega tekmeca v Ericu Bledsoeju, ki je bil pri LA Clippersih drugi 'play' za Chrisom Paulom. Foto: EPA
Goran Dragić je dobil na mestu organizatorja igre pri Phoenixu resnega tekmeca v Ericu Bledsoeju, ki je bil pri LA Clippersih drugi 'play' za Chrisom Paulom. Foto: EPA
Andrej Kirilenko
Andrej Kirilenko je največji pečat v Ligi NBA pustil pri Utah Jazzu, za katerega je igral med letoma 2001 in 2011, nazadnje je branil barve Minnesote. Foto: EPA
Metta World Peace
Metta World Peace oziroma Ron Artest je eden najbolj razvpitih košarkarjev v Ligi NBA. Foto: EPA

Rus se je odločil za prestop iz Minnesote, ker naj bi imel v Brooklynu večje možnosti za osvojitev naslova prvaka Lige NBA. V svojem novem moštvu bo prejemal tudi precej manjše plačilo (3,1 milijona dolarjev) kot v Minneapolisu (10 milijonov dolarjev).

V Minnesoto Martin in Turiaf
Minnesota se je medtem okrepila z veteranskim ostrostrelcem Kevinom Martinom, nekdanjim soigralcem slovenskega reprezentanta Bena Udriha pri Sacramento Kingsih. V ekipo je dodala še Ronnyja Turiafa, ki je s franšizo iz Target Centra podpisal dveletno pogodbo, vredno 3,2 milijona dolarjev.

Dragić dobil resnega tekmeca
Dejavni so tudi v Phoenixu, za katerega igra Goran Dragić. Ekipo, ki je prejšnjo sezono končala z izidom v zmagah 25:57, kar je njihov najslabši izkupiček po sezoni 1968/69 (16:66), sta okrepila dvakratni udeleženec tekme zvezd, krilni igralec Caron Butler, in organizator igre Eric Bledsoe. "Oba igralca tvorita velik del naše prihodnosti," je dejal generalni direktor Sunsov Ryan McDonough.

V Los Angelesu se ni naigral
"Prestop je zame velik plus. Žal v Los Angelesu nisem igral toliko, kot bi si želel, saj sem bil menjava odličnemu Paulu. Generalni direktor Ryan zaupa vame in prepričan sem, da bova s Caronom poskrbela, da se bo ekipi obrnilo na bolje," je bil vesel Bledsoe.

Billups se vrača v Detroit
K Pistonsom se vrača Chauncey Billups, ki je bil član Detroita že med letoma 2002 in 2008. Z novo staro franšizo je podpisal dveletno pogodbo, vredno 5 milijonov dolarjev. Billups je večkrat dejal, da Detroita nikoli ni želel zapustiti, a ga je franšiza leta 2008 poslala v Denver. Tam je ostal do leta 2011, nato se je preselil v New York, kjer je oblekel dres Knicksov. Nazadnje je igral za LA Clipperse.

Lakersi so se odrekli World Peaceu
16-kratni prvaki Lige NBA Los Angeles Lakers so se odrekli storitvam Mette World Peacea, s čimer bodo privarčevali okoli 14 milijonov dolarjev. "Težko se je posloviti od igralca, kakršen je Metta, ki je bil zelo pomemben člen ekipe v zadnjih štirih sezonah. Vsak, ki ga je imel priložnost spoznati, ga je vzljubil," je dejal generalni direktor franšize Mitch Kupchak. World Peace je bil eden ključnih igralcev pri zadnjem naslovu LA Lakersov leta 2010, ko je v finalni seriji dobil dvoboj s Paulom Pierceom, na odločilni 7. tekmi pa je zadel izjemno pomembno trojko.