Na tretji tekmi v treh dneh je Slovenija opravila še z Ukrajino, s katero je na lanskem EP-ju igrala v boju za 5. mesto. Le trije košarkarji so dosegli dvomestno število točk, med njimi Jaka Klobučar (11), ki je bil izbran za najboljšega igralca turnirja. Foto: Aleš Fevžer
Na tretji tekmi v treh dneh je Slovenija opravila še z Ukrajino, s katero je na lanskem EP-ju igrala v boju za 5. mesto. Le trije košarkarji so dosegli dvomestno število točk, med njimi Jaka Klobučar (11), ki je bil izbran za najboljšega igralca turnirja. Foto: Aleš Fevžer
Klemen Prepelič
"Daj petko!" Klemen Prepelič je zadel kar šest trojk iz sedmih poskusov. Foto: Aleš Fevžer
Slovenci premagali še Ukrajino

Potem ko se je Jure Zdovc po petkovi tekmi proti Gruziji "pritoževal", da je slovenska igra v napadu že kar predobra, je hitro prišel trenutek, ko žoga ni hotela skozi obroč, ena redkih izjem pa je bil Klemen Prepelič (20 točk), ki je zadel šest trojk od sedmih poskusov. Ukrajina je na začetku drugega polčasa povedla, potem pa si je Slovenija počasi le priigrala višjo prednost, ki je v 36. minuti po štirih zaporednih točkah Zorana Dragića (11 točk in 6 skokov) znašala 19 točk (59:40).

Zdovc ne pozna usmiljenja
V prvem polčasu je imela Slovenija le 29-odstoten met iz igre (8/28), a vseeno vodila (29:26). Ukrajina z visokimi košarkarji presenetljivo ni silila pod obroč, ampak je metala od daleč, toda bila je še manj natančna kot Slovenija. Selektor Zdovc je bil lahko z obrambo zadovoljen, seveda pa je disciplino zahteval tudi v napadu in v eni izmed minut odmora zagrozil: "Če kdo ne bo pravilno odigral, gre lahko kar v garderobo."

V ponedeljek na Kitajsko
Na sobotni tekmi v Rogaški Slatini (poleg Gorana Dragića in Erazma Lorbka) niso igrali Tomaž Bolčina, Matej Krušič in Aleksej Nikolić. V ponedeljek slovenska reprezentanca že odhaja na turnejo po Kitajski, kjer bo odigrala štiri pripravljalne tekme.

Izjavi po tekmi
Jure Zdovc: "Z obrambo moram biti zadovoljen, saj smo tekmeca, če na koncu ne bi dobili tistih dveh trojk, spravili skoraj pod 50 točk. Vsekakor je moja želja, da nasprotnika vsaj v eni četrtini omejimo na približno pet točk. Na tem turnirju nam je to uspelo proti Gruziji. S Pokalom Adecco sem zadovoljen, saj sem videl in spoznal kar nekaj reči. Zagotovo nas v prihodnjih tednih čaka še ogromno dela. Nekaj stvari je dobrih, hkrati pa je v naši igri preveč nezbranosti. Mislim, da so igralci vna teh treh tekmah dojeli, kaj od njih zahtevamo."

Klemen Prepelič: "Danes sem zadeval jaz, včeraj Jure, a edino pomembno je, da smo zmagali. Tekmeca smo omejili pod 60 točk, kar je naš cilj, se pravi z dobro obrambo smo prišli do protinapadov in odprtih metov. Na pokalu Adecco smo iz tekme v tekmo dvigovali ritem in kljub težkim nogam pokazali lepo igro."

Pokal Adecco,:
SLOVENIJA - UKRAJINA
64:51 (15:8, 14:18, 14:10, 21:15)
Prepelič 20, Klobučar in Z. Dragić po 11, Murić 8, Balažič 4, Blažič in Zupan po 3, M. Nikolić in Omić po 2; Pustovij 10.

GRUZIJA - KANADA 66:83

Končni vrstni red turnirja: Slovenija 6, Kanada 5, Gruzija 4, Ukrajina 3 točke.

Slovenci premagali še Ukrajino