Edo Murić letos igra v zelo dobri formi. Foto: Nebojša Tejić/ABA
Edo Murić letos igra v zelo dobri formi. Foto: Nebojša Tejić/ABA
vladović
Jakov Vladović se je lani izkazal pri Krki, zdaj pa bo v enem mesecu poskušal zadovoljiti vodstvo Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Novomeščani so imeli v prvih treh krogih težek razpored, a so delo odlično opravili. Klonili so v Zagrebu pred Cedevito, a doma ugnali Budućnost in branilca naslova Partizan. Beograjčani znova merijo na sam vrh tekmovanja, podgoriška zasedba pa na Final Four. Pri slovenskih prvakih sta se na prvih tekmah najbolj izkazala Malcolm Armstead in Edo Murić.

Krko zdaj čaka gostovanje pri novincu v ligi Mega Vizuri, ki je še brez zmage: "Gre za zelo nadarjeno, mlado ekipo, v kateri so zbrani mnogi mladi srbski reprezentanti, ki so željni dokazovanja. A ker so mladi, tudi veliko nihajo v igri. Ne smemo jim pustiti, da jo razvijejo, moramo jim vsiliti svoj ritem, uveljaviti naše izkušnje in zmagati. Vse bo odvisno od tega, kako bomo odigrali obrambo. To je zdaj naša prva naloga v gosteh po Cedeviti," je pred tekmo povedal Smiljan Pavič. Vrsta trikratnega MVP-ja lige ABA Dejana Milojevića je izjemno mlada. Glavni nosilci igre so Nemanja Dangubić, Vasilije Micić, Nenad Miljenović, Nemanja Radović in Nemanja Krstić. Krstić in Micić sta nastopila tudi na EuroBasketu. V Smederevu igra tudi nekdanji član Olimpije Ratko Varda.

Zmaji tudi z Vladovićem
Olimpija je katastrofalno začela jadransko tekmovanje. Po treh krogih je na zadnjem mestu, čaka pa jo nova težka naloga, saj v Stožice v nedeljo prihaja Crvena zvezda, ki si je lani s finalom po 14 letih priborila nastop v Evroligi. Za zmaje bo proti Beograjčanom zaigral tudi Jakov Vladović, ki se je v petek pridružil Ljubljančanom in bo zapolnil vrzel po poškodbi prvega organizatorja igre Cedrica Jacksona. Olimpija je med tednom z zmago v uvodnem krogu Evropskega pokala prekinila niz porazov, Zvezda, pri kateri sta najnevarnejša Blake Schilb in De Marcus Nelson, za rdeče-bele pa igra tudi Jaka Blažič, ki je še lani nosil dres Olimpije, pa je v Evroligi klonila pred Lokomotivo.

"Čaka nas še ena v seriji težkih tekem v Stožicah. V goste prihaja evroligaš Crvena Zvezda, ki je zagotovo prvi favorit za končno zmago v ligi ABA. Pri nas bo manjkal poškodovani Jackson, a hitro smo dobili zamenjavo v Vladoviću, ki naj bi že imel pravico nastopa tudi v nedeljo. Crvena zvezda ima dva odlična igralca na vsakem položaju. Čaka nas izjemno težka tekma in moji igralci bodo morali prikazati še nekoliko boljšo igro, kot smo jo v sredo, če želimo konkurirati za zmago. Pomembno bo predvsem, da odigramo dobro v obrambi, saj ima Crvena zvezda izjemne ofenzivne igralce. Želimo si izkoristiti njihove napake in doseči tudi nekaj lahkih košev," je dejal Aleš Pipan.

4. krog, danes ob 17.00:
BUDUĆNOST - CIBONA

Ob 19.00:
CEDEVITA - MZT SKOPJE
MEGA VIZURA - KRKA

Nedelja ob 17.00:
UNION OLIMPIJA - CRVENA ZVEZDA
SZOLNOKI - ŠIROKI

Ob 19.00:
IGOKEA - RADNIČKI

Ob 21.00:
PARTIZAN - ZADAR

Lestvica                           
CEDEVITA               3  3 0  +45  6
CRVENA ZVEZDA          3  2 1  +56  5
CIBONA                 3  2 1  +35  5
PARTIZAN               3  2 1  +26  5
MZT SKOPJE             3  2 1  +14  5
KRKA                   3  2 1  -17  5
RADNIČKI               3  2 1   -1  5
ŠIROKI                 3  2 1  -17  5
BUDUĆNOST              3  1 2  +12  4
SZOLNOKI               3  1 2  -16  4
IGOKEA                 3  1 2  -16  4
ZADAR                  3  1 2  -25  4
MEGA VIZURA            3  0 3  -47  3
UNION OLIMPIJA         3  0 3  -48  3