Marko Luković je povzročal velike težave zmajem. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Luković je povzročal velike težave zmajem. Foto: www.alesfevzer.com
Brandon Jefferson
Brandon Jefferson je bil z 20 točkami najboljši strelec tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Gašper Okorn
Gašper Okorn se je večkrat razjezil na svoje varovance, ki so bili predvsem v prvem polčasu popolnoma razglašeni. Foto: www.alesfevzer.com
Okorn: Podelali smo se v hlače

v dvorani Stožice gladko odpravili Union Olimpijo (80:91). Novomeščani so blesteli v prvem polčasu, ko so si nabrali kar 22 točk naskoka.

Čeprav imata ekipi skupaj 22 naslovov državnega prvaka, je bila tekma popolnoma enostranska. Krka je vodila skoraj vseh štirideset minut in zlahka prišla do tretje zmage v tej sezoni. Novomeščani še niso izgubili uradne tekme, saj so osvojili slovenski superpokal proti Heliosu, uspešni pa so bili v uvodnem krogu Lige ABA.
Krka je imela kar pet igralcev z dvomestnim izkupičkom točk. Najboljši strelec gostov je bil Marko Luković z 19 točkami, Matic Rebec jih je dodal 14, Sandi Čebular pa 13. Pri Unionu Olimpiji je največ točk zbral Brandon Jefferson (20).

Olimpija vodila le na začetku tekme
Po začetnem vodstvu zmajev z 8:5 je Krka prevzela pobudo z delnim izidom 0:7. Sandi Čebular je zadel trojko, dvakrat zapored pa je bil natančen Žiga Dimec. Olimpija skoraj tri minute ni dosegla niti točke ob koncu prve četrtine, Matic Rebec pa je bil natančen izza črte za vodstvo Novomeščanov za devet točk (14:23) po prvih desetih minutah.

Krka z delnim izidom 15:0 do visoke prednosti
Gostitelji so se prebudili na začetku druge četrtine. Jan Barbarič in Mirko Mulalić sta zadela za tri točke in s serijo 9:0 je prednost Krke skoraj popolnoma skopnela (23:27). Ko je kazalo, da so zmaji ujeli pravi ritem, je sledil popoln mrk v napadu, saj kar pet minut niso dosegli točke. Krka je nanizala kar 15 točk zapored in tri minute pred odmorom so si gostje priigrali že 19 točk prednosti (23:42). Tudi minuta odmora jeznega Gašperja Okorna ni prav nič pomagala. Razigrani Luković je tik pred piskom sirene zadel trojko za ogromno prednost Krke po prvem polčasu (29:51).

Zmaji niso prišli dovolj blizu
Na začetku drugega dela je Olimpija znižala na 38:52, nato pa je Krka znova prevzela pobudo in po trojki Rebca znova povedla za 22 točk (38:60). V nadaljevanju so Dolenjci nadzorovali potek tekme. Po 30 minutah so imeli 14 točk prednosti (55:69).

Luković je na začetku zadnje četrtine zadel dve trojki zapored (59:77). Olimpija je nato malce znižala zaostanek. Najbliže je prišla minuto pred koncem po trojki Blaža Mesička (80:88), vendar so gostje zanesljivo pripeljali srečanje do konca.
Mihevc: V drugem polčasu vedno nekoliko pademo
"Znova smo prikazali lepo moštveno predstavo, sploh v prvem polčasu. Še posebej smo bili dobri v obrambi, saj smo Olimpijo omejili na 29 točk. Posledica tega je bilo tudi nekaj naših lahkih košev in temu primeren rezultat. V drugem polčasu vedno nekoliko pademo. Še vedno se nam pozna neuigranost in nekoliko zmanjšana rotacija, a verjamem, da bomo tudi to v prihodnje znali popraviti," je pojasnil trener Krke Dejan Mihevc.

Prvič po sezoni 2000/2001 bodo v državnem prvenstvu nastopale vse ekipe že od prvega kroga. Naslov prvaka brani ekipa Helios Suns iz Domžal, med prvoligaši pa se bo prvič predstavila ekipa Terme Olimia iz Podčetrtka.

1. krog:
UNION OLIMPIJA - KRKA
80:91 (14:23, 15:28, 26:18, 25:22)
500; Jefferson 20, Mesiček 13, Milošević 12, Hrovat 9, Janković 8, Oliver 6, Barbarič 5, Bubnić 4, Mulalić 3; Luković 19 (5/7 za tri), Rebec 14, Čebular 13, R. Curry 12, Dimec 11, Kastrati in Elliott
po 8, Rojc 6.




Petek ob 18.45:
HELIOS SUNS - TAJFUN

Sobota ob 19.00:
ZLATOROG LAŠKO - PORTOROŽ

ŠENČUR GGD - HOPSI POLZELA

Ob 20.00:
LTH CASTINGS - KK PRIMORSKA

Nedelja ob 17.00:
TERME OLIMIA PODČETRTEK - ROGAŠKA

Okorn: Podelali smo se v hlače