Kawhi Leonard bo zaokrožil superzvezdniško zasedbo, ki bo igrala v Parizu. Foto: AP
Kawhi Leonard bo zaokrožil superzvezdniško zasedbo, ki bo igrala v Parizu. Foto: AP

Menedžer reprezentance Grant Hill, ki je z ZDA osvojil olimpijsko zlato v Atlanti 1996, se je v zadnjem času sešel z večino košarkarjev, na katere računa Steve Kerr. V ponedeljek je ESPN razkril 11 imen, ki bodo lovila peto zaporedno zlato medaljo, v torek pa naj bi Hill po poročanju ameriške medijske hiše prejel Leonardovo potrditev.

Sorodna novica James, Curry, Durant in Embiid z ZDA v Pariz po zlato

Uradne potrditve sestave še ni, je pa jasno, da bodo ZDA v Parizu nastopile praktično v popolni zasedbi z vsemi najboljšimi. Dvanajsterico bo torej dopolnil Kawhi, 32-letni krilni košarkar iz Los Angelesa, ki za reprezentanco še ni igral. V letošnji sezoni je v dresu Clippersov v povprečju dosegal 23,7 točke in 6,1 skoka. Zadnjih osem tekem rednega dela je zaradi težav z desnim kolenom izpustil, a naj bi bil pripravljen za končnico. Losangeleško zasedbo v prvem krogu čaka Dallas Luke Dončića. Prva tekma bo v nedeljo ob 21.30 v Crypto.com Areni.

Pred selitvijo v rodni Los Angeles pred petimi leti je Leonard eno sezono nosil dres Toronta in ga popeljal do prvega naslova prvaka. Predtem je bil sedem let član San Antonia, s katerim je prstan osvojil leta 2014. Obakrat je bil vsestranski košarkar, ki velja za odličnega obrambnega igralca, v napadu pa je zelo zanesljiv strelec s polrazdalje, izbran za MVP-ja finalne serije. Dvakrat je bil v karieri že obrambni igralec sezone, trikrat pa je bil imenovan v prvo peterko lige.

ZDA bodo v Parizu branile tokijsko zlato, naskakovale pa bodo 17. zlato kolajno in peto zapored. V skupinskem delu turnirja, ki predstavlja vrhunec festivala športa pod petimi krogi, se bodo pomerile s Srbijo, Južnim Sudanom in zmagovalcem kvalifikacijskega turnirja v Portoriku.