Izjemno je odigral grški krilni košarkar Kostas Papanikolaou. Foto: EPA
Izjemno je odigral grški krilni košarkar Kostas Papanikolaou. Foto: EPA

Katalonci so vodili vse srečanje in si že v prvi četrtini priigrali več kot deset točk naskoka, na odmor so odšli s prednostjo 42:32, po prihodu iz garderobe pa so še povišali prednost, ki je narasla krepko čez 20 točk. V zaključku srečanja so z nekaj uspešnimi meti izza črte Madridčani omilili visok poraz.

To je bila tudi generalka pred petkovim polfinalom Evrolige v Milanu, kjer se bosta pomerila prav španska velikana. V drugem polfinalu se bosta srečala CSKA in Maccabi. Lani sta se Barca in Real prav tako pomerila v polfinalu Evrolige, boljši je bil kraljevi klub, ki je slavil tudi v državnem prvenstvu, ko je po šestih letih znova postal španski prvak in prekinil dve leti prevlade Barcelone. Real je letos slavil tudi v kraljevem pokalu.

Prvi strelec tekme je bil z 20 točkami mladi Alex Abrines, 18 jih je dodal Kostas Papanikolaou, ki je ob tem ujel še kar 12 odbitih žog, 12 pa Ante Tomić, ki je blestel v prvem polčasu. Erazem Lorbek in Boštjan Nachbar, ki sta v dobri formi, sta dodala po šest točk. Pri Realu je bil z 19 točkami najuspešnejši Nikola Mirotić.

32. krog:
BARCELONA
– REAL MADRID
86:75 (21:10, 21:22, 30:18, 14:25)
Abrines 20, Papanikolaou 18, Tomić 12, Pullen 10, Huertas, Lorbek in Nachbar po 6; Mirotić 19, Rodriguez in Llull po 13.