Chris Booker je bil eden izmed štirih košarkarjev, ki so pred dvema letoma osvojili Pokal Eurochallenge. Foto: SPS/ABA
Chris Booker je bil eden izmed štirih košarkarjev, ki so pred dvema letoma osvojili Pokal Eurochallenge. Foto: SPS/ABA
Krka začenja Pokal Eurochallenge

Novomeščani so pred dvemal letoma pokal osvojili, lani pa so se poslovili že po prvem delu. Poleg Rusov so v skupini F še turški Tofaš in madžarski Fortress Jaszberenyi. Krka je solidno odprla sezono v Jadranski ligi, hladen tuš pa doživela v soboto, ko je na domačem parketu klonila proti Zadru.

Zdaj se za varovance Aleksandra Džikića začenja naporen ritem dveh tekem na teden. "Pomembno bo, da se po takih porazih čim prej spraznijo glave, da se hitro pozabi in se pripravlja na naslednjo tekmo. Visoke cilje imamo tudi v Pokalu Eurocahllenge. Rusi imajo močno ekipo. V tekmo gremo 100-odstotno in računamo na uspeh," je optimist Jaka Klobučar.

Krka je dobila precej močno skupino. Ural je zmagovalec ruske Superlige. Osrednjo vlogo imata dva Američana. Tofaš je bil lani četrtfinalist turškega prvenstva, v evropskem tekmovanju pa se je prav na račun Krke prebil v drugi del. Letos za Tofaš igra tudi dolgoletni član Krke in slovenski reprezentant Jure Balažič. Eden od petih madžarskih predstavnikov je Jaszberenyi, ki je v prejšnji sezoni v državnem prvenstvu osvojil peto mesto.

Težka skupina je za Krko morda celo dobrodošla, saj so Novomeščani najboljše igre pokazali proti močnim tekmecem, Partizanu in Igokei. Motiva ekipi vsaj proti ruskemu in turškemu nasprotniku ne bi smelo manjkati.

"Začenjamo proti Uralu, ki ima na vsakem igralnem mestu izkušene košarkarje. Zanje igrata dva Američana Aaron Mc Ghee in Lance Harris, ki sta najboljša strelca, preostali ruski del ekipe pa jim pomaga. So visoki, fizično močni, zato bomo morali igrati zelo agresivno, drugače kot proti Zadru. Sicer pa je našo ekipo težko v kateri koli tekmi razglasiti za favorita. S tem se nočem ukvarjati, saj dobro poznam moštvo. Ljudje pa se bodo morali navaditi. Počasi, sezona je zelo dolga. Imamo izkupiček 3:3, lahko bi bilo boljše, pa tudi slabše," je povedal Džikić.

Za Krko bo to že 24. tekma v tem tekmovanju, do zdaj je zmagala na 17 srečanjih. Od ekipe, ki je pred dvema letoma dvignila pokal v Ostendeju, so v Krki ostali še Smiljan Pavić, Matej Rojc, Chris Booker in Edo Murić.

SKUPINA F, 1. krog

Danes ob 19.00:

KRKA - URAL JEKATERINBURG

TOFAŠ BURSA - FORTRESS JASZBERENYI

Krka začenja Pokal Eurochallenge