Po Dwyanu Wadu bo zaradi težav s poškodbo prihajajoče olimpijske igre izpustil tudi Chris Bosh. Foto: EPA
Po Dwyanu Wadu bo zaradi težav s poškodbo prihajajoče olimpijske igre izpustil tudi Chris Bosh. Foto: EPA
ZDA, Bryant
V Pekingu so Američani v finalu ugnali Španijo. Foto: Reuters

Krilni center Miamija je zaradi poškodbe trebušne mišice izpustil tudi devet tekem v končnici, a je v finalu le uspel pomagati svojemu moštvu, ki je s 4:1 premagalo Oklahomo in osvojilo prvi šampionski prstan v "dobi velike trojice". Pred dvema letoma sta se Wadu na Floridi pridružila Bosh in MVP letošnjega finala in trikratni najkoristnejši igralec lige LeBron James. Bosh je branil ameriške barve na zadnjih igrah v Pekingu, ko so ZDA tudi osvojile zlato kolajno.
"Zelo sem razočaran, saj zaradi poškodbe ne bom mogel zastopati svoje države na olimpijskih igrah. Poškodba žal še ni povsem pozdravljena," je v uradni izjavi povedal Bosh. Poleg Wada in Bosha so brez olimpijskega nastopa zaradi poškodb ostali Derrick Rose (Chicago Bulls), Dwight Howard (Orlando Magic), LeMarcus Aldrige (Portland Trail Blazers) in Chauncey Billups (Los Angeles Clippers).

Kandidat za nastop na olimpijskih igrah Lamar Odom bo v novi sezoni znova oblekel dres Los Angeles Clippersov, kjer je kot izjemno obetaven mladenič tudi začel svojo pot v Ligi NBA. Nazadnje je igral za Dallas Maverickse, pred tem pa še za moštvi Miami Heat in Los Angeles Lakers. V menjavi je Mo Williams od Clippersov odšel v Utah, ki je dobil pravice še za Shana Fosterja. Houston je dobil pravice za Furkana Aldemirja, Dallas pa za Tadijo Dragičevića.

Priložnost zdaj za druge
"Povsem podpiramo Chrisa in mu želimo, da čim hitreje okreva in se pripravi na prihodnjo sezono. Zdaj se odpira priložnost drugim igralcem, da dokažejo svojo kakovost in talent," je dodal selektor Mike Krzyzewski, ki bo imel kljub težavam s poškodbami na voljo zvezdniško zasedbo. Izbrana vrsta ZDA bo v Londonu glavni favorit za osvojitev zlate medalje.
Na seznamu ostajajo James (Heat), Carmelo Anthony, Tyson Chandler (oba New York Knicks), Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Anthony Davis (Univerza Kentucky/New Orleans Hornets), Kevin Durant, Russell Westbrook, James Harden (vsi Oklahoma City Thunder), Rudy Gay (Memphis Grizzlies), Eric Gordon (New Orleans Hornets), Blake Griffin, Chris Paul, Lamar Odom (oba Los Angeles Clippers), Andre Iguodala (Philadelphia 76ers), Kevin Love (Minnesota Timberwolves) in Deron Williams (Brooklyn Nets).