CP3 ostaja motor Clippersov, pred katerimi je naloga, da uspeh iz rednega dela presenejo še v končnico. Foto: EPA
CP3 ostaja motor Clippersov, pred katerimi je naloga, da uspeh iz rednega dela presenejo še v končnico. Foto: EPA

28-letni superzvezdnik je že pred dnevi zatrdil, da ne bo preizkusil "tržnice" in da raje ostane v Los Angelesu pri Clippersih, ki jih po novem vodi priznani trener Doc Rivers, ki so ga na jug Kalifornije zvabili iz Bostona.

Paul je h Clippersom iz New Orleansa prestopil v izmenjavi igralcev decembra 2011 in preporodil moštvo, ki je postalo velesila Zahoda, a pravega uspeha v končnici še ni bilo. Paul je v pretekli sezoni v povprečju dosegal 16,9 točke, 9,7 podaje in 3,7 skoka na tekmo. Clippersi so v rednem delu dosegli zanje rekordnih 56 zmag, a nato izpadli v prvem krogu končnice, kar je bilo usodno za trenerja Vinnyja Del Negra.

Vujačić se želi vrniti v NBA
Novinar ESPN LA Arash Markazi je na Twitterju sporočil, da se v Los Angelesu nahaja Saša Vujačić, ki se želi vrniti v Ligo NBA, pri čemer je prva želja ponovno obleči dres LA Lakersov. Z Jezerniki je v Mariboru rojeni košarkar osvojil dva naslova prvaka (2009 in 2010), za klub pa je igral dobrih 6 sezon, večino sedme NBA-sezone pa je odigral za New Jersey, nakar se je preselil v Turčijo k Anadolu Efes.

Pri Howardu se vrstijo snubci
Najbolj iskan igralec poletja 2013 je tako brez dvoma Dwight Howard, ki si ga LA Lakersi obupno želijo zadržati, a imajo pri tem močno konkurenco v Atlanti, domačemu mestu izvrstnega centra, ki si želi naskok na naslov. Svoje ponudbe so 27-letnemu centru predstavili tudi številni drugi klubi, pri čemer so močno zagreti Houston, Dallas in Golden State, pri čemer naj bi bil najprepričljivejši Rocketsi.