Goran in Zoran Dragić bosta prvič tudi klubska soigralca. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran in Zoran Dragić bosta prvič tudi klubska soigralca. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Španski evroligaš igra na pripravljalnem turnirju Gloria Cup v Carigradu, ki je bil tudi zadnji za Dragića v dresu Unicaje. V sredo so Andaluzijci ugnali Anadolu Efes (76:67), Dragić pa je bil s 14 točkami najboljši strelec tekme. Zadnjo pripravljalno tekmo Malage je reprezentančni branilec že spremljal s klopi.
Vse glasnejše govorice so se torej uresničile in 25-letni Ljubljančan je vendarle odšel v najmočnejšo ligo na svetu, kjer bo moči združil s tri leta starejšim bratom Goranom. Dragića bosta po reprezentanci prvič tudi klubska soigralca.

Zoran je že večkrat dejal, da so njegove sanje Liga NBA. Po odličnih predstavah lani na EuroBasketu, zelo solidni sezoni v Malagi in izvrstnih igrah na preteklem svetovnem prvenstvu je tako opozoril nase tudi Ligo NBA. Najkonkretnejši so bili v Phoenixu. Franšiza iz Arizone in Dragićev agent sta se z Unicajo uskladila glede odškodnine, ki znaša približno milijon dolarjev. Del odškodnine so poravnali Sunsi (približno 600.000), del pa bo moral iz svojega žepa odšteti Dragić. Zoki naj bi v dveh letih zaslužil 4 milijone dolarjev.