Deividas Gailius je v zadnjem mesecu v odlični formi. Foto: Aleš Fevžer
Deividas Gailius je v zadnjem mesecu v odlični formi. Foto: Aleš Fevžer
Alen Omić
Alen Omić bo imel pod obročem obračun s Trentom Plaistedom. Foto: Aleš Fevžer

Nemci, ki imajo trenutno zmago več, so prvo tekmo po napeti končnici dobili s 83:80. To je bil tudi zadnji poraz Ljubljančanov v tem tekmovanju. Od takrat so nanizali štiri zmage in so v svoji skupini presenetljivo v igri za zmago, ki bi jim na žrebu skupin drugega dela prinesla položaj nosilca.

Prav obračun z Ulmom je bila nekakšna prelomnica za zmaje. Od takrat so v zadnjem mesecu skokovito dvignili formo in dobili sedem od devetih tekem. Da bo šlo za pravi derbi, je zgovoren tudi naslednji podatek: Ulm je od konca oktobra zmagal na enajstih od 12 tekem. V Evropskem pokalu so izgubili samo v drugem krogu na gostovanju v Valencii.

"Čaka nas zahtevna tekma. Ratiopharm Ulm je tipična nemška ekipa, saj so izjemno nepopustljivi. Igrajo hitro, moderno košarko in dobro mečejo za tri točke. Nevarni so tudi v tranzicijski igri. V Nemčiji smo bili blizu zmagi, a smo na koncu zaradi lastnih napak tekmo izgubili. Ne želimo, da se to ponovi v Stožicah. Hočemo prvo mesto v skupini, in to je naš cilj! To pomeni, da mora Ulm v Stožicah pasti," je odločen trener Uniona Olimpije Aleš Pipan.

Ulm ima zelo uravnoteženo ekipo. Rahlo izstopa ameriški branilec Cameron Long, ki ima edini dvomestno povprečje točk na tekmo. V pravi ameriški koloniji so najnevarnejši Will Clyburn, Adam Hess, Trent Plaisted in Edgar Sosa.

Tekma v Stožicah se bo začela ob 20.30.

Sreda ob 20.00:
ASVEL - PARIS LEVALLOIS

Ob 20.30:
UNION OLIMPIJA - RATIOPHARM ULM

VARESE - VALENCIA

Lestvica:                         
RATIPOPHARM ULM *   8  7 1  +40 15
UNION OLIMPIJA *    8  6 2  +49 14
VALENCIA            8  4 4  +95 12
----------------------------------
ASVEL               8  4 4  -59 12
PARIS LEVALLOIS     8  2 6  -61 10
VARESE              8  1 7  -64  9