Lovro Gnjidić je sin Borisa Gnjidića, ki je v Sloveniji igral za Krko in Laško. Foto: Cibona/Mihal Jacić
Lovro Gnjidić je sin Borisa Gnjidića, ki je v Sloveniji igral za Krko in Laško. Foto: Cibona/Mihal Jacić

"Cibona z mestom nima težav, njeni dolgovi do mesta in mestnih institucij znašajo manj kot 10 odstotkov vseh dolgov. Čeprav teh ni pokrila in po pravilih zaradi dolgov tudi ni mogla pridobiti financiranja iz mestnega proračuna, smo našli rešitev za uporabo dvorane, kar ni bilo najlažje," je povedal zagrebški župan Tomislav Tomašević, ki je dodal, da je treba krivdo iskati v upravi, ki je klub pripeljala do takšnega položaja, in stari mestni upravi, ki je to dovolila, piše STA.

Sorodna novica Okorn Cibono popeljal do 20. naslova hrvaškega prvaka

Volkovi so pod vodstvom slovenskega trenerja Gašperja Okorna v petek osvojili 20. državni naslov in prvo dvojno krono v zadnjem desetletju. Trenutno je klub brez direktorja ali predsednika, edina pooblaščena oseba je finančni direktor Ivan Matašić. Od 21. junija bodo imeli račun blokiran za natanko dva meseca, nato pa se bo najverjetneje začel stečajni postopek, pišejo hrvaški mediji.

Eden izmed regionalnih velikanov se vrsto let bojuje z dolgovi iz preteklosti, stečaj pa še ni bil tako blizu, kot je zdaj, in črn scenarij je celo najrealnejši, čeprav se je še med sezono govorilo o investitorjih iz Indije, ki bi pokrili dolg in celo vložili kar zajetno vsoto za proračun v prihajajoči sezoni. Omenjalo se je celo morebitne okrepitve, med katerimi naj bi bil hrvaški veteran Krunoslav Simon.

Cibona je cenjeno ime po vsej Evropi. V letih 1985 in 1986, ko je blestel Dražen Petrović, po katerem se zdaj tudi imenuje domovanje kluba, je postala celo evropski prvak. Dvakrat je osvojila tudi pokal Saporte, enkrat pa Koraća. Trikrat je postala državni prvak v nekdanji Jugoslaviji, pred osmimi leti pa je bila najboljša tudi v Ligi ABA.

Tekma, ki ji je prinesla 20. hrvaško zvezdico, je bila morda celo zadnja nekoč zagrebškega ponosa. Naslov je osvojila s pomlajeno ekipo, ki je bila posledica finančnih težav. Le en košarkar je bil starejši od 25 let. V zasedbi volkov je kar nekaj zelo zanimivih imen. Eden najobetavnejših je vsestranski Lovro Gnjidić, ki se je v zadnji sezoni uveljavil na položaju organizatorja igre. 198 centimetrov visoki 21-letnik je, kot poročajo hrvaški kolegi, pred vrati Cedevite Olimpije.